De fire "bachelorer" sammen med kvinderne, som de hver især gav deres sidste rose til. Et af parrene nåede dog ikke længere sammen end til Københavns Lufthavn.
Bachelorette

Tre ud af fire “bachelorer” fik deres udkårne med sig hjem – men holder kærligheden stadig i dag?

Succesraten var tårnhøj i den danske udgave af realityprogrammet ’Bachelor’. Vi undersøger, om romantikken fortsat trives på de hjemlige breddegrader.

Kan man finde sit livs store kærlighed i et tv-program?

Det er singlekvinderne Mette Sommer og Julie Kriegler nu klar til at afprøve i ’Bachelorette’, hvor de dater 16 kærlighedsparate mænd i Mexico.

For første gang er det kvinderne, der får lov til at vælge og vrage mellem bejlerne – hvor det i de to foregående sæsoner var mændene, der havde den magt.

Og kvinderne har noget at leve op til.

I de to 'Bachelor'-sæsoner lykkedes det nemlig for tre ud af de i alt fire singlefyre at få en kæreste med hjem fra programmet.

Vi har taget fat i parrene, som forlod det eksotiske datingparadis sammen, for at høre, om romantikken stadig trives herhjemme i den travle, danske hverdag.

Og så taler vi med den ene "bachelor", der ikke var så heldig at få sin udkårne med sig hjem.

Philip og Frederikke: - Ikea-test på steroider

I anden sæson af ’Bachelor’ var Philip Geisler Berg den ene af to bachelorer, som fra starten konkurrerede om 17 singlekvinders gunst i Den Dominikanske Republik i Caribien.

Ved den sidste roseceremoni valgte han Frederikke Victoria Olsen-Kludt som sin udkårne, og de rejste hjem sammen til København.

Man kan ikke undgå at ryge ud i nogle uenigheder og diskussioner

Philip Geisler Berg, bachelor i sæson to

Det var dog svært for parret at omstille sig fra det vilde kærlighedseventyr i Caribien til den mere gråmelerede, danske hverdag, hvor de endda skulle holde deres forhold hemmeligt.

Tre måneder efter hjemkomsten valgte de derfor at tage en pause fra hinanden og mærke efter.

Men da de et par uger senere mødtes igen for at medvirke i ekstraprogrammet ’Den sidste rose’, genopstod gnisten imellem dem. De begyndte at date igen og blev kærester.

Og efter at have været kærester i cirka fire måneder besluttede de at teste forholdet af med en længere rejse.

Udfordret i Thailand

I november 2022 tog Philip Geisler Berg og Frederikke Victoria Olsen-Kludt afsted på halvanden måneds backpackerrejse til Thailand.

De kørte over tusind kilometer på scooter med den tunge oppakning på ryggen.

Det viste sig at blive en udfordring på flere planer.

- Når man er så nye i et parforhold og tager ud på så lang en rejse sammen, kan man ikke undgå at ryge ud i nogle uenigheder og diskussioner, siger Philip Geisler Berg og tilføjer.

- Så rejsen blev en slags Ikea-test på steroider.

På trods af konflikter undervejs synes han dog stadig, at det var en helt fantastisk tur, som lærte dem begge at give plads til hinandens forskelligheder og blive mere rummelige.

Kræver tilpasning

Umiddelbart før de tog afsted, flyttede de sammen i Frederikkes lejlighed på Østerbro, hvor pladsen er ret begrænset. Og det kræver tilpasning fra Philips side.

- Han er vant til at have plads til store armbevægelser, fortæller Frederikke og afslører, at de har drøftet muligheden for at flytte til større omgivelser.

Indtil videre tager de dog tingene i et stille og roligt tempo.

- Man skal jo huske på, at vi har været kærester i under et år, og at vi stadig er ved at lære hinanden at kende, lyder det fra Philip Geisler Berg.

Men netop fordi han og Frederikke er så forskellige, lærer de hele tiden af hinanden.

Lært at tale om følelser

Frederikke, som ifølge Philip er en lidt forsigtig type, er blandt andet blevet udfordret med vandsport, på ski og at klatre i højderne, mens hun har lært ham at få mere ro på og at åbne op i samtaler.

- I starten havde Philip lidt berøringsangst over for at tale om svære ting, for eksempel at jeg har mistet min far. Men det er han blevet bedre til nu, lyder det fra Frederikke.

Parret husker generelt at give plads til nærhed og romantik i hverdagens travlhed, ligesom de sørger for at holde jordforbindelsen, når der indimellem går lidt rigeligt glamour i den med premierer, reality- og influencer-events.

Lige nu ser de dog ikke længere frem end til den forestående sommer, som de tilbringer i Danmark.

- Sommeren er hellig for os, og den nyder vi herhjemme. Philip skal bruge meget af tiden på at efoile (elektrisk surfbræt, red.), og jeg glæder mig til at tage rundt på festivaler og være sammen med veninderne – og selvfølgelig min kæreste – så meget som muligt, fortæller Frederikke.

Én ting, som de begge har lagt ind i sommerens program, er at se ’Bachelorette’ sammen på tv.

- Vi glæder os meget til at følge udviklingen, og vi ønsker held og lykke til de to piger og alle fyrene, slutter Philip Geisler Berg af.

Kasper og Helena: Fejrer romantisk ét-årsdag med surprise

Kasper Skak og Helena Witt blev også matchet i anden sæson af ’Bachelor’. De har netop holdt romantisk jubilæum sammen.

Det er ret vildt at tænke på, hvad det har ført med sig

Kasper Skak, bachelor i sæson to

På historiens sidste Store Bededag kunne de nemlig fejre deres ét-årsdag som officielt kærestepar, og dagen inden afslørede Kasper Skak over for TV 2, at han havde planlagt en lille surprise for sin udkårne.

- Jeg har købt en flot ring til hende, som hun har ønsket sig. For så er jeg i hvert fald sikker på ikke at gå helt galt i byen, sagde han.

Geografisk modstand

Da parret rejste hjem fra ’Bachelor’-eventyret i Caribien, havde de ellers ikke de nemmeste betingelser for at få et forhold til at lykkes.

Udover at der er ti års aldersforskel imellem dem, var der også en geografisk barriere ved, at hun boede i Aarhus og han i København.

Langdistanceforholdet varede dog ikke ret længe, da Helena hurtigt besluttede at flytte til hovedstaden og direkte ind i Kaspers lejlighed på Amager. En beslutning, som Kasper Skak er dybt taknemlig for.

- Det er ret vildt at tænke på, hvad det har ført med sig at deltage i ’Bachelor’. For selvom det gik ud på at finde kærligheden, var det dengang meget svært at forestille sig, at det ville ende ud i sådan noget her, siger han.

Heller ikke Helena Witt, som er inkarneret sønderjyde, havde forudset, at hun pludselig skulle slå sig ned i hovedstaden. Faktisk havde hun aldrig troet, at det ville ske. Men hun har ikke fortrudt et øjeblik, som hun siger.

- Jeg er virkelig, virkelig glad for at bo her, og selvfølgelig har det også hjulpet, at nogle af mine rigtig gode veninder bor herovre. Og så er vi et par håndfulde af ’Bachelor’-pigerne, der stadig ses, fortæller hun.

Arbejdsmæssigt er hun også meget tilfreds med fortsat at være influencer på fuld tid – hvilket flere af de andre kvindelige deltagere i øvrigt også er.

Hun har ikke umiddelbart planer om at genoptage sin kandidatuddannelse i dansk og erhvervsøkonomi, som hun afbrød i december. Selvom hun godt kunne forestille sig måske at tage et deltidsjob som runner på en tv-produktion eller SoMe-medarbejder i en virksomhed.

Tid til kærligheden

Den største udfordring for parret i hverdagen er at få tid til at pleje kærligheden, da Kasper er meget travl i sit job som Digital Key Account Manager i Krak og fodboldspiller på Christianias fodboldhold.

- Vi prøver at fejre alle de små hyggelige stunder, og så er vi virkelig gode til at kommunikere og spørge ind til hinanden, fortæller Helena Witt.

Da både hendes og Kasper Skaks familie bor i Jylland, tager de jævnligt turen over bælterne for at være sammen med dem. Her i sommer skal de eksempelvis holde ferie med Helenas familie i et lejet sommerhus i Blåvand, ligesom de også tidligere har holdt sommerhusferie med Kaspers familie.

En anden festlig begivenhed, de kan se frem til inden længe, er, at de holder en fælles fødselsdagsfest for familie og venner i juni, hvor de fylder henholdsvis 26 og 36 år.

I forhold til fremtidsplanerne på længere sigt har parret nu taget det første skridt ved, at de har oprettet en fælles opsparing.

Foreløbig vil de spare op til en større lejlighed, der gerne må ligge enten på Islands Brygge eller Sluseholmen. Og så ønsker de at få nogle gode rejseoplevelser i bagagen, før de går videre med ”den helt store pakke” i form af børn, og hvad der ellers hører med.

Jaffer og Bolette: - Du fanger mig på et dårligt tidspunkt

Stemmen er dyb og alvorlig, da Jaffer Janjooa, der var med i første sæson af 'Bachelor', tager telefonen.

- Du fanger mig på et dårligt tidspunkt. For det går faktisk rigtig dårligt med Bolette og mig, lyder indledningsreplikken.

Efter nogle åndeløse sekunder i tavshed eksploderer han i en sprudlende latter.

- Nej, det passer ikke. Det går rigtig godt, siger han så.

32-årige Jaffer Janjooa kom ind som en joker i den første sæson af ’Bachelor’, som foregik på den græske ø Rhodos i sommeren 2021.

Her skulle han konkurrere med programmets hidtidige hovedperson, Casper Berthelsen, om at charmere sig ind på de kvindelige bejlere.

Med sin helt særlige humor og karismatiske udstråling lykkedes det ham hurtigt at gøre sig populær. Og til sidst valgte han at give den fem år yngre Bolette Birch sin sidste rose.

Der er nu gået snart to et halvt år, siden de besluttede, at de skulle være kærester. Sådan rigtigt. Og sidste efterår tog de skridtet fuldt ud ved først at blive forlovet og derefter købe hus sammen i Holbæk.

Der er nok ikke mange, der vil tro det om mig...

Jaffer Janjooa, bachelor i første sæson

Selvom de endnu ikke officielt er gift, opfører de sig allerede som et ”gammelt ægtepar”, som de kalder sig for sjov.

Det viser sig blandt andet ved, at en af parrets største fornøjelser er at gå i haven.

- Der er nok ikke mange, der vil tro det om mig. Men jeg er blevet et ægte havemenneske, siger Jaffer Janjooa.

Faktisk er han slet ikke til at styre, hvis man skal tro hans bedre halvdel.

- For et par uger siden vågnede Jaffer klokken seks om morgenen og sagde: ”Jeg kan ikke vente længere, jeg vil ud at samle havemøbler”, fortæller Bolette Birch.

Hun har bemærket, hvordan Jaffer igennem den tid, de har kendt hinanden, har ændret sig fra at være et udpræget B-menneske, der nød at sove længe, til at blive mere A-menneske, som hun selv er.

Bakker op om hinandens interesser

Selvom deres hus er så stort, at de indimellem må lede efter den anden, foretrækker de at være tæt på hinanden det meste af tiden. Og de bakker op om hinandens interesser.

Når Jaffer ser kampe på tv med sit favorithold Real Madrid, sidder Bolette ved siden af og ser noget andet på sin pc. Men hun trækker alligevel solidarisk i holdets trøje, på trods af at hun ikke interesserer sig det mindste for fodbold.

Og når hun selv sidder oppe i det såkaldte ”hækleværelse” på førstesalen, hvor hun nørkler med sine håndarbejdssysler, kommer Jaffer op og holder hende med selskab. Han hjælper blandt andet til med at vikle garn i nøgler.

- Det er meget hyggeligt, at vi kan bakke op om hinandens interesser på den måde, siger Bolette Birch.

Hvornår de skal giftes, vil parret ikke fortælle. Udover at det sker i 2023, hvor datoen for længst er sat.

De afslører dog, at brylluppet skal holdes i romantisk stil i en lade ved en gammel herregård et sted på Sjælland, og at der skal pyntes med masser af blomster. Bryllupsrejsen går til Maldiverne, som længe har været et drømme-rejsemål for dem.

På sigt ønsker de begge at få børn, men først vil de lige nyde at være et gift par, lyder det fra Jaffer Janjooa.

Casper Berthelsen: Er et rigtigt godt sted

Tre ud af fire bachelorer er altså i dag stadig sammen med de kvinder, de valgte i programmets finale.

Kun Casper Berthelsen, som var den første mandlige hovedperson i dansk 'Bachelor', havde ikke held til at få bragt sin udkårne med sig hjem fra de romantiske rammer på Rhodos.

Men i dag er 35-årige Casper Berthelsen for længst kommet videre i sit liv, og det går bedre end nogensinde, siger han.

- Jeg er simpelthen så glad og har det helt fantastisk. Jeg befinder mig så godt i mit nye job som HR Business Partner i en it-virksomhed. Og rent fysisk er jeg i rigtig god form og føler mig sund, siger han til TV 2.

Casper Berthelsen bor stadig i Aarhus, hvor han i fritiden bruger meget tid på træning og samvær med familie og venner.

Han holder også fast i sin fetish med at læse selvudviklingsbøger, og så rejser han så meget som muligt.

Ro på med kærligheden

På kærlighedsfronten sker der ikke så meget for øjeblikket. Den forhenværende bachelor er nemlig single igen og har været det i et lille års tid.

Han tager det stille og roligt i forhold til at finde en kæreste.

- Datingmarkedet med Tinder og den slags apps siger mig ikke så meget. Jeg vil hellere satse på at møde den rette kvinde i en anden sammenhæng. For eksempel har jeg en stor vennekreds i hele landet og kommer til mange sociale arrangementer, siger Casper Berthelsen.

Dating-lystne kvinder

Selvom Casper Berthelsen ikke viser sig ret ofte i rampelyset og heller ikke er hoppet med på influencer-bølgen, får han stadig mange personlige henvendelser på de sociale medier, især fra kvinder der ønsker at komme på en date med ham.

Hvor der for et par år siden landede tusindvis af beskeder i indbakken, er der nu tale om cirka en håndfuld om ugen. Og det er meget sjældent, at han svarer.

- Det skal give rigtig god mening for mig, før jeg går ind i en dialog. Som sagt vil jeg hellere møde kærligheden ude i den virkelige verden. Og jeg har ikke travlt, lyder det fra Casper Berthelsen.

'Bachelorette' kan ses tirsdag klokken 20.40 på TV 2 Echo – eller lige nu på TV 2 Play.