Underholdning

Ud af ingenting dukkede albummet op i morges – Ukendt Kunstner er tilbage

Succesduoen stoppede for syv år siden, men fredag er et nyt album fra Ukendt Kunstner overraskende dukket op.

Det er syv år siden, at den succesfulde poprap-duo Ukendt Kunster meddelte, at de stoppede deres fælles projekt, da de følte sig udbrændte.

Men ud af ingenting er den nedlagte duo, bestående af sanger Hans Philip og producer Jens Ole McCoy, fredag blevet genoplivet, da et nyt album meget overraskende er dukket op på streamingtjenesterne.

Det har titlen ’Dansktop’ og tilføjer 11 nye sange til det succesfulde sangkatalog.

Hans Philip har på sin Instagram også annonceret deres comeback med den simple og kontante besked: ”Hej, vi er tilbage!”

Lader man øjnene glide over kommentarfeltet, er det tydeligt, at Ukendt Kunstner har været savnet.

Det siger lyttertallene også noget om. På trods af, at de ikke har udgivet ny musik i syv år, har Ukendt Kunstner stadig over 250.000 lyttere om måneden.

Dykker man ned i sangene på det nye album, kan man også høre begejstringen for Ukendt Kunstners genopstandelse hos kunstnerne selv.

"Uh, det er godt at være tilbage," lyder det på sangen 'Hele Dagen'.

Tre år på toppen

Hans Philip og Jens Ole McCoy kunne dårligt sætte en fod forkert fra deres debutalbum i 2013 og frem til 2016.

I den tid udgav de tre albums, debuten ’Neonlys’ fra 2013, ’Forbandede Ungdom’ fra samme år og ’Den Anden Side’ fra 2016.

Deres første single 'København' udkom i 2012, og siden udkom hits som ’Fucking Nummer’, ’Stein Bagger’ og ’Gennem Byen’, men pludselig kom det altså til en ende for syv år siden.

Der har dog ikke været stilhed fra de to, der begge har dyrket deres solokarrierer.

Hans Philip har udgivet to populære albums, ’Forevigt’ fra 2019 og sidste års dobbeltalbum ’A&B’, og Jens Ole McCoy blandt andet har slået sine folder inden for filmmusik, eksempelvis med hitfilmen ’Underverden’ fra 2017.