Laura Drasbæk fandt sammen med ekskæresten – og denne gang er alting anderledes

Hun får ikke lige så mange jobtilbud som før. Men stilheden har givet hende tid til at finde sig selv – og kærligheden, som gemte sig et uventet sted.

Laura Drasbæk har små brune prikker i ansigtet, da hun ankommer til interviewet.

- Det kunne nogen da godt lige have fortalt, inden vi fik taget pressefotos, griner hun, inden hun begynder at kradse prikkerne væk.

Det er indtørret ler.

Inden hun tog af sted, nåede hun at dreje ti kopper i sit keramikværksted på Nørrebro.

- Jeg glemmer at se mig i spejlet og forholde mig til mig selv, og det er en meget stor kontrast til mit skuespillerliv, hvor jeg starter dagen med at blive dullet op foran et sminkepejl, fortæller 48-årige Laura Drasbæk.

Hun er kendt fra flere danske film og serier som ’Lærkevej’, ’Pusher’ og ’Forbrydelsen’ og kan i øjeblikket ses i ’Sommerdahl’ på TV 2 Charlie og TV 2 Play.

Men for få år siden tog hun en beslutning om at føje ’keramiker’ til CV’et.

En beslutning, som ikke kun har haft betydning professionelt – men også for kærlighedslivet, som for et år siden tog en drejning.

Får ikke mange jobtilbud

Måske var det i virkeligheden ikke Laura Drasbæk selv, der besluttede at drosle ned for skuespillet.

På et tidspunkt holdt telefonen bare op med at ringe.

- Det startede for 10-12 år siden. Jeg ved ikke hvorfor – måske er jeg bare ikke dygtig nok, smiler hun.

- Det kan også være, der er færre roller til en kvinde på min alder, men det er også for nemt bare at sige. Måske har jeg brændt en masse broer? For det handler jo også om at være i tankerne hos nogen. Det er en tarvelig branche.

Med sit keramikværksted og den tilhørende webshop behøver hun heller ikke spekulere over den slags længere.

- Jeg har ikke økonomisk behov for det, og min ambitionshest er ikke lige så uterlig, som den har været tidligere, når den har stået i en bås og ikke fået lov at løbe, siger hun.

- Nu kan jeg bedre slappe af. Jeg vil gerne blive ved med at spille skuespil, men det er ikke lige så frustrerende ikke at komme til casting, som det har været før i tiden.

Har "rodet i skabet med skeletter"

Keramikken kan hun lave, når hun vil. Hun kan filme om formiddagen og efterfølgende tage tilbage til værkstedet på Nørrebro for at tænde en ovn eller dreje en stak skåle.

Og det har ikke bare givet hende ro til at sige: ’Pyt’, når telefonen forbliver stille.

Det har også givet hende ro til at genfinde kærligheden til ekskæresten Lasse Spang Olsen.

Laura Drasbæk og den 58-årige stuntmand og filminstruktør havde været sammen i otte år, da de i 2019 kunne fortælle, at kærligheden var brast.

Udefra set var bruddet ikke kønt. I podcasten ’Hankøn’ beskyldte Lasse Spang Olsen efterfølgende en ekskæreste for systematisk utroskab. Han satte ikke navn på den utro kvinde, men fortalte om ’otte-ti år i helvede’.

Laura Drasbæk har ikke lyst til at tale om podcasten. Hvad end der er blevet sagt, er det vand under broen.

- Vi har begge to rodet lidt i skabet med skeletter og luftet ud. Og så er vi begge blevet ældre. Og det har kun været godt for vores forhold, siger hun og forklarer i stedet, hvordan kærligheden begyndte at spire på ny for godt et år siden.

Lige som sin rolle i ’Sommerdahl’, kriminalteknikeren Marianne Sommerdahl – der bevarer et varmt venskab til eksmanden trods et længerevarende trekantsdrama – blev Laura Drasbæk også ved med at ses med Lasse Spang Olsen efter bruddet.

De kunne ikke rigtigt slippe hinanden. Drak kaffe sammen og spiste frokost. Og oplevede hver gang, at tiden fløj afsted i hinandens selskab.

Ekskæresten var nem at snakke med. Og lige så spændende, som han havde været, da de mødtes første gang.

Når der skete noget stort i Laura Drasbæks liv, var det Lasse Spang Olsen, hun havde lyst til at fortælle det til som den første. Og når hun ikke vidste, i hvilken retning hun skulle gå, kunne han guide hende.

- Det gik op for mig, at vi havde noget meget værdifuldt sammen, siger hun.

Denne gang er det anderledes

Denne gang er deres forhold mere afslappet og ukompliceret. De taler om tingene, før de hober sig op, og de er gode til at tage hensyn til hinandens behov.

Laura Drasbæk kan uden dårlig samvittighed fordybe sig i de ting, der gør hende glad. Om det er skuespil, keramik eller hendes to sønner på 17 og 20.

- Vi ses ikke ret meget – måske to-tre gange om ugen. Så kan han komme til Nørrebro og drikke en kop kaffe, eller vi tager op på hans altan, drikker gin & tonics og ser solen gå ned, siger hun.

- Og så tager jeg hjem til mine børn. Det er mindre omklamrende, end det var før.

Da de fandt sammen første gang, var de henholdsvis 36 og 46 år. De har begge børn fra tidligere forhold, og ifølge Laura Drasbæk kunne de helt store spørgsmål ikke lade være med at påvirke forholdet:

Hvad skal vi nu? Og hvordan skal vi være en familie?

Denne gang hviler de mere i sig selv og har for eksempel ikke travlt med at flytte sammen.

- Det er dejligt at bo alene og have et sted, hvor jeg er mig selv. Men når mine børn er flyttet hjemmefra, kan jeg sagtens forestille mig at bo mere hos ham. Han har aldrig være modstander af mit behov for at være mig selv, men nu har jeg også selv accepteret, at det er sådan, jeg har det, siger hun.

- Kærligheden og forelskelsen er kommet lidt tilbage. Det kommer i bølger, men jeg er ret vild med ham, siger hun og fniser.

- Det er helt perfekt. Det tog mig så også næsten 50 år at kunne være kærester med nogen, men det er jo dejligt, at man kan nå derhen.

Sæson fire af 'Sommerdahl' kan ses på TV 2 Play og på TV 2 Charlie hver søndag.