Sommerdahl

Peter Mygind fik grænseoverskridende besked fra kvinde

Peter Mygind har haft mange vilde oplevelser, siden 'Sommerdahl' blev en international succes – både gode og grænseoverskridende.

- Pludselig skriver hun, at hun har købt en flybillet fra Colombia, og nu er hun på vej til Danmark for at møde mig. For hun elsker serien. Og hun elsker mig.

Peter Mygind blev befippet, da han fik beskeden fra Colombia. Han stod jo lige midt i optagelser til 'Sommerdahl'.

Og havde han overhovedet lyst til at mødes med denne fremmede kvinde?

Han er jo godt gift, og hvordan ville det ikke se ud, hvis han pludselig begyndte at hænge ud med en ung colombiansk kvinde, som netop havde erklæret sin kærlighed til ham?

En stjerne i 40 lande

Siden han i 2020 fik rollen som chefefterforskeren Dan Sommerdahl, har Peter Mygind oplevet en stigende interesse fra udenlandske fans.

'Sommerdahl' er produceret i samarbejde med den tyske tv-station ZDF og sendes i omkring 40 andre lande – blandt andet Frankrig, Egypten, Grækenland, Rusland og Senegal.

Den er desuden solgt til streamingtjenesten Acorn, der distribuerer serien til USA, Canada, Irland, Storbritannien, Australien og Sydamerika.

- Jeg kan huske engang sidste sommer, hvor vi filmede i Helsingør, og pludselig hørte jeg en mand: ’Oh my God, it’s you!’, fortæller Peter Mygind.

Den amerikanske fan var fløjet fra Connecticut til København og var hoppet på toget videre til Helsingør for at opleve den by, 'Sommerdahl' foregår i.

- Og så stod vi og filmede, netop da han kom forbi. Vi fik taget nogle billeder sammen, og han var helt i chok. Det var meget rørende, siger Peter Mygind.

Hver gang ’Sommerdahl’ sendes i et nyt land, kan han mærke det øjeblikkeligt.

Lige nu bliver den vist i Portugal, så en storm af portugisere har fundet vej til hans Facebook-indbakke.

Især ældre kvinder, bemærker han med et skævt smil.

Og de skriver ting, som kunne få enhver mand til at blive varm i kinderne og hans hustru til at føle sig en smule ubehageligt til mode.

Føler sig som Justin Bieber

Sådan var det også, da den colombianske kvinde pludselig skrev, at hun var på vej til Danmark.

- Men Justin Bieber må jo opleve det hver dag, ikke? At nogen har købt en flybillet og står og venter ude foran hans dør. Så jeg klarer nok en enkel gang, siger Peter Mygind og bryder ud i sit karakteristiske grin.

Selvom henvendelsen var en smule grænseoverskridende, nænnede han ikke at afvise kvinden, nu hvor hun var taget hele vejen rundt om jorden for at møde ham.

Så han inviterede hende med på settet, hvor hun endte med at få en statistrolle som sygeplejerske i fjerde sæson af ’Sommerdahl’, som netop nu er aktuel på TV 2 Charlie og TV 2 Play.

- Jeg har været i showbiz i 40 år, så det er jo ikke nyt for mig. Da jeg spillede med i ’Nikolaj & Julie’ var der bare ikke sociale medier, så der lagde folk breve i postkassen i stedet, siger han.

Hvis de da kunne finde den.

Da Peter Mygind i 90’erne fik sit store gennembrud som Score Kaj i ’Score-Kajs scoreshow’, måtte han nemlig få hemmelig adresse og telefonnummer, fordi han kunne opleve op imod 800 opkald på én weekend fra vilde fans.

Og det var altså et børneprogram, påpeger han.

Skulle holde gommens tale til bruden

Det er ’Sommerdahl’ ikke. Så Peter Mygind er faktisk blevet overrasket over, hvor mange unge mennesker, der ser krimiserien.

- I sidste weekend var jeg ude at underholde til en konfirmation hos en pige, der er sindssygt stor fan af serien, og hun gik nærmest i chok, da jeg pludselig stod der, siger Peter Mygind, der blandt andet optrådte med en TikTok-dans til hendes yndlingssang.

- Jeg siger ja til sådan nogle forespørgsler, hvis jeg har tid. Men det er selvfølgelig et job, så man skal spare lidt op, hvis man vil have mig ud, smiler han.

Han er også tidligere blevet hyret af en brudgom, der ville have ham til at holde gommens tale til bruden.

Til sommer skal han deltage i endnu et bryllup, hvor ægteparret har bedt ham sige et par ord, lige inden præsten vier dem.

- Det er sjovt at sprede lidt kærlighed, og så er det enormt rørende, at nogen vil have mig til at deltage i noget så intimt og følsomt.

Han får af og til en Instagram-besked fra nogen, der ’vil have ham til Aabenraa for 800 kroner’, og dem siger han nej til. For det koster jo en plovmand alene at krydse broen, som han siger.

- Men en enlig mor, der er social- og sundhedsassistent, får en anden pris end mangemillionæren, der vil give det til sin søn, der holder fest på et slot.

Foreløbig er han ikke blevet træt af de mange henvendelser. Han elsker at sprede kærlighed og god karma, så han bliver ved, så længe han har mere at sprede.

Og noget tyder på, at efterspørgslen ikke daler lige foreløbig.

'Sommerdahl' har slået seerrekord på TV 2 Charlie flere gange, og optagelserne til femte sæson er allerede gået igang.

- Jeg er taknemmelig over at lave noget, som folk kan lide. Hvis seerne er klar på 10 sæsoner mere, så er jeg 70 til den tid. Så passer det med, at jeg kan pensionere mig som skuespiller, når Dan Sommerdahl også starter sin pensionisttilværelse, griner den 59-årige skuespiller.

Sæson fire af 'Sommerdahl' kan ses på TV 2 Play fra søndag 7. maj og på TV 2 Charlie fra søndag 14. maj.