Ender du med at blive betragtet mere som ven end kærestepotentiale? Her er forklaringen

V√¶r opm√¶rksom: I denne artikel afsl√łres dele af handlingen i afsnit seks af 'K√¶rlighed hvor kragerne vender'.

Hun har pr√łvet det mange gange f√łr.

Og i september pr√łvede hun det s√• igen.

27-årige Nele Möller kiggede rundt på de tre kvinder, der også datede 26-årige Mads Kofod Lundgaard i programmet 'Kærlighed hvor kragerne vender'. Det skete i afsnit seks af datingprogrammet 'Kærlighed hvor kragerne vender', der kom på TV 2 Play tirsdag.

Mads Kofod Lundgaard skulle til at vælge, hvem han ville blive ved med at date, og hvilken pige han ville sige farvel til.

De andre kvinder fik rosende ord og blev spurgt, om de ville fortsætte med at date Mads Kofod Lundgaard. Det ville de.

Til sidst kiggede han på Nele Möller.

- Nele, du skal bare vide, at jeg har taget dig med hertil af en grund. Men jeg ser dig mere som en god veninde, siger Mads Kofod Lundgaard i sjette afsnit af 'Kærlighed hvor kragerne vender'.

Mads Kofod Lundgaard uddyber i dag, at han bedre kunne mærke potentiale for en romantisk relation med de andre piger.

Vil gerne vise, hvem hun er

Det er ikke f√łrste gang, at Nele M√∂ller er blevet friendzonet af de fyre, hun har datet eller haft et godt √łje til.

- Det v√¶rste ved at blive valgt fra er at blive friendzonet igen. Det har jeg godt nok pr√łvet mange gange, siger Nele M√∂ller derefter i programmet.

Det, som oftest har gjort Nele M√∂ller ked af det, n√•r hun er blevet afvist, er ikke selve afvisningen. Hun er i h√łjere grad blevet ked af ikke at f√• chancen for at vise, hvem hun er, f√łr hun havner i "kammeratskuffen".

- Jeg har jo en masse at byde på. Jeg er måske bare ikke så god til at spille det der datingspil, siger hun.

'Friendzonen'

Det kan være rigtig frustrerende at være i en relation, hvor der ikke er såkaldt symmetri.

Det forklarer etnolog og kærlighedsekspert Sarah Holst Kjær. Hun har forsket i relationer mellem mand og kvinde i mere end 20 år.

Friendzone-f√¶nomenet opst√•r, n√•r der ikke er symmetri i en relation. For s√• vil parterne ikke det samme. Og s√• bliver den ene n√łdt til at lukke relationen ned, beskriver hun.

Hun uddyber, at når man bliver puttet i friendzonen, er det en nedgradering fra at være en mulig romantisk partner til at være en ven.

Sarah Holst Kjær fortæller, at en af grundene til, at nogen ender i friendzonen, er, at de ikke lever op til de normer, der er, når heteroseksuelle dater.

Dét, som nogle også kalder "spillet".

- Kvinderne må ikke være for tilgængelige, de skal erobres på en eller anden måde. Og jeg tror, at man kan koge det ned til den seksuelle spænding, siger Sarah Holst Kjær.

Hun har lavet unders√łgelser, der viser, at m√¶ndene vil have have en rolle som erobreren, og kvinden skal v√¶re den, der bliver erobret.

Sarah Holst Kjær understreger, at det lige så godt kan være manden som kvinden, der kommer i friendzonen.

Nogle vil bare spille ‚ÄĚspillet‚ÄĚ

Nele Möller kender godt til det med, at kvinden helst skal være lidt kostbar. Sådan er "spillet", siger hun.

Eksempelvis ved f√łrst at svare fyrene flere timer eller dage senere. Men p√• det punkt er hun bare anderledes.

- Hvis jeg ser, at de har skrevet, så svarer jeg, for der er ingen grund til at vente, hvis jeg kan lide ham. Der er jeg mere direkte, og dét, tror jeg, mange opfatter som om, at så kan vi være venner.

Nele mener, at hun måske har været uheldig med at date forkerte fyre.

If√łlge Sarah Holst Kj√¶r starter ‚ÄĚspillet‚ÄĚ med noget, som g√łr den anden part nysgerrig. Noget, der kan skabe en gnist.

Ud af vennezonen

Nele Möller erkender også, at hun måske ikke er den bedste til at vise, at hun kan lide en person lidt ekstra. Hun flirter ikke åbenlyst.

Til gengæld er hun ikke bange for at sige, hvad hun synes om en date.

- Og s√• kan jeg godt v√¶re meget direkte og sp√łrge, om de virkelig stadig er interesseret i mig, for jeg kan godt m√¶rke, hvis der sker et skifte. Og s√• svarer de, at vi nok bare er gode som venner.

Men det er også ofte her, det går galt. Hun har flere gange oplevet, at netop dét, at hun er så direkte, har fået stemningen til at skifte til en mere kammeratlig jargon.

Her kunne folk, der igen og igen ender i friendzonen med fordel pr√łve at tage teten endnu mere, mener Sarah Holst Kj√¶r. Hun foresl√•r, at man kan komme ud af zonen ved at tage teten og m√•ske g√łre sig mystisk p√• den m√•de, at man tager rollen som forf√łreren.

Har selv været i 'friendzonen'

Mads Kofod Lundgaard kan faktisk godt selv relatere til ordene, der rammer Nele M√∂ller. Han har nemlig ogs√• pr√łvet at blive friendzonet. Dog mest da han var yngre, hvor han var lidt forelsket i en pige, som han ikke turde fort√¶lle sine f√łlelser til.

- Jeg har ikke været så god til at flirte, og på den måde vise det udadtil, fortæller Mads Kofod Lundgaard.

Derfor har han f√łr oplevet at kigge p√• nogen og t√¶nke, at han ville mere, end den anden person ville.

- Det er aldrig en sjov situation, siger Mads Kofod Lundgaard.

Du kan se, hvordan det går de fire fyre i deres jagt på at finde kærligheden blandt de 22 kvinder i 'Kærlighed hvor kragerne vender' hver tirsdag på TV 2 klokken 20.00 og på TV 2 Play.