Sigalaz smed tøjet for en vigtig sag: - Det er større end musikken

Brødrene Sigala endte på andenpladsen i ’X Factor’ efter blandt andet at have optrådt sammen med Blæst foran flere tusinde mennesker.

De 3500 publikummer i Arena Randers fik lavet en masse larm under fredagens finale i ’X Factor’.

Men på intet tidspunkt nåede decibelen så højt op, som da David og Samuel Sigala stod på et stillads på scenen, rev tøjet af overkroppen og rakte knyttede næver mod himlen.

- Men vi kunne ikke høre noget, fordi vi havde vores in-ears i, forklarede lillebror David Sigala til TV 2 efter finalen, hvor de løb med en andenplads.

Et vigtigt budskab for brødrene

Ved aftenens første nummer fortolkede Sigalaz Tobias Rahims hit ’Når mænd græder’.

Sigalaz sang ’Når mænd græder’ af Tobias Rahim i finalen af ’X Factor’ 2023. Video: Christian Gamst Skov

Det blev mødt med stor ros af samtlige dommere, og Kwamie Liv kaldte det endda deres bedste performance ved årets ’X Factor’.

Og den vurdering var Samuel Sigala enig i.

- Ja, det vil jeg næsten sige. For der er virkelig et stærkt budskab i det. Det er større end bare musikken. At folk sidder derhjemme og kan relatere til det.

Det er lidt tabu, at mænd godt kan være sårbare og følsomme

Samuel Sigala

Hvordan var det at formidle det budskab på scenen?

- Det er vigtigt. Jeg kender det også godt selv. Man er nogle gange bange for at vise sin følsomme side frem, svarede Samuel Sigala, og broren fulgte op:

- Især som mand. Det er ikke rigtig noget, man gør.

- Det er lidt tabu, at mænd godt kan være sårbare og følsomme. Det er vigtigt, at vi sætter fokus på det, lød det fra Samuel Sigala.

Var først imod bare overkroppe

Brødrene sparkede ’X Factor’-festen i gang med at stå afklædte både fysisk og følelsesmæssigt, da de sang om, at mænd også græder.

Men at stå i bar overkrop foran hele Arena Randers og mange tusinde seere var ikke deres egen idé, forklarede Samuel Sigala.

- Det var Thomas (Blachman, red.), der kom med idéen. Det er jo et meget seriøst nummer, og der er et budskab med, at mænd sagtens kan være sårbare. Så var der jo et eller andet i at smide tøjet til sidst og stå med armene over hovedet.

Og det krævede da også lidt overtalelse.

- I starten var vi sådan: "Det kommer ikke til at ske, det skal vi ikke", sagde David Sagala.

- Men vi kunne godt se, hvad han mente med det. Vi var meget bange for, at folk ville tænke det som show off og lidt en joke. Vi håber, at folk har forstået budskabet, lød det fra Samuel Sigala.

Det var i hvert fald tydeligt, at det rørte seerne, der sendte Sigalaz videre til den endelige afgørelse med flest stemmer.

Men efter at have optrådt med deres vindersange blev det ROSÉL, der løb med titlen.

Sigalaz kunne dog klappe hinanden på skuldrende over at have sendt deres vigtige budskab ud i de danske stuer.