Pinligt at ryge i farezonen tre gange ­– siden har beskederne væltet ind

21-årige Nambahlou Christensen skal lige vænne sig til livet efter ’X Factor’, men hun har det godt nu.

Det har på mange måder været en hård omgang at være med i ’X Factor’ for Nambahlou Christensen.

Tre gange stod hun i farezonen, og hver gang fik hun kæmpet sig videre, men den tredje gang var nok den værste.

Nu er hun hjemme i sin lejlighed i Odense igen. Hun overtog den 1. januar i år, men på grund af ’X Factor’ nåede hun aldrig at pakke flyttekasserne ud.

Det har hun haft tid til nu, og hun har haft tid til at reflektere over hele oplevelsen. Her åbner hun op om oplevelsen med farezonerne og fremtiden.

Vred, opgivende og accepterende

I det andet liveshow befandt Nambahlou Christensen sig pludselig for første gang i farezonen.

- Jeg var vred, jeg var uforstående overfor, hvad der var sket. Det var andet liveshow. Hvad skete der?, mindes hun om den aften.

Hun havde mere at vise publikum, følte hun. Fyldt op af skuffelsen, vreden og frygten for at det hele skulle ryge på gulvet så tidligt, gik hun på scenen med sin save me song ”Faux-Semblants” af Anabel og leverede en optræden, der fik Simon Kvamm til at lade hende blive i konkurrencen.

- Jeg kan se nu, hvor meget power jeg lagde i den sang. Folk skulle høre mig. Det var intenst for mig at stå der, og jeg var meget mere bange for at ryge ud der end de efterfølgende gange, siger Nambahlou Christensen.

I det tredje liveshow stemte seerne hende videre, efter hun havde optrådt med sin egen personlige version af ”Så længe jeg lever” af John Mogensen.

Det fik hende til at slappe mere af igen, nu følte hun, at folk havde forstået hende, og hun gik ind til fjerde liveshow med en fornemmelse af, at folk gerne ville høre hende synge.

Men så havnede hun i farezonen igen.

- Okay, fedt. Hvad foregår der? Hvad gør jeg galt? Der begyndte jeg at tænke, at det måtte være sangvalget, den var gal med. Men der er jo mange grunde til, at folk stemmer som de gør, siger Nambahlou Christensen.

Hun blev forvirret og opgivende, men som hun stod ude i kulissen og gjorde sig klar til at synge sin save me song ”As it was” af Hozier, sluttede hun fred med, at hun nok bare ikke var favoritten i programmet.

Det var ikke synd for hende, hun skulle bare nyde hvert øjeblik, hun kunne få på scenen, besluttede hun.

- Og så gik jeg ind og sang med hjertet, siger Nambahlou Christensen.

Denne gang var det Thomas Blachman, der havde den afgørende stemme, og han blev rørt over, det han så og hørte. Derfor sendte han Kristoffer Lundholm hjem.

Hvordan går man ind til endnu en uge i ’X Factor’ velvidende, at seerne tilsyneladende hellere vil se de andre deltagere end sig selv i konkurrencen?

Det var hårdt, fortæller Nambahlou Christensen. Hun var opgivende og havde brug for støtte til at finde sin kampgejst. Hun ville helt sikkert ryge ud næste gang, tænkte hun.

Derfor havde hun til sin save me song valgt sin egen version af sangen ”Monalisa” af Lojay og Sarz, for at vise sine afrikanske rødder, og alt hvad hun også rummer rent musikalsk.

- Tredje gang er det ud. Jeg var helt sikker, men jeg havde fuldt ud accepteret det, fortæller Nambahlou Christensen.

Ganske rigtigt havnede hun igen i farezonen, men denne gang havde hun havde så meget overskud, forklarer hun, at hun tog Clara Nedergaards hånd, da de stod på scenen og ventede på den endelige dom.

Så skete det igen. Simon Kvamms mavefornemmelse sendte hende endnu en gang videre, og fra at være helt fattet – ramte frygten hende.

Fortjente at være der

Efter afgørelsen var Nambahlou Christensen nødt til at tage et øjeblik for sig selv ude bagved scenen væk fra kameraer og nysgerrige journalister.

Hun havde jo accepteret sin skæbne, hun havde gjort klar til at sige farvel, og nu skulle hun i semifinalen.

Tankerne farede forvildede rundt. Hvordan skulle hun håndtere det, der var sket? Clara Nedergaard var jo favoritten.

- Der er mange tilhængere af Clara, så jeg var bange for, om der ville komme en storm imod mig. Jeg havde selvfølgelig også fortjent at være der, men der er en grund til, at man står i farezonen tre gange, siger Nambahlou Christensen.

Frygten for hadefulde beskeder fra utilfredse seere og fans fyldte efterfølgende hendes tanker, men i den efterfølgende uge blev det bedre, og hun kunne begynde at glæde sig over, at hun var blevet valgt på baggrund af sin musikalitet.

Fem liveshows og tre farezoner havde lært hende noget vigtigt op til semifinalen – at nyde øjeblikket og skrue ned for tempoet.

- Mit sidste show? Jeg var meget stolt af mig selv. Jeg har gjort det godt, siger Nambahlou Christensen.

Stormen ramte hende, men overhovedet ikke som hun havde frygtet. Hun har efterfølgende modtaget stor opbakning, fortæller hun, og hver dag modtager hun en masse fanbeskeder.

Folk skriver til hende, hvordan de har stemt på hende, at de har heppet på hende, og hvordan hun får dem til at føle noget.

- Det har været lidt pinligt at være i farezonen så mange gange, men så har jeg har fået beskeder, hvor folk har forklaret, hvorfor de syntes, jeg fortjente at gå videre.

- Folk har været søde. Det er vildt med den opbakning, jeg har fået, og det giver mig en følelse af, at jeg ikke er blevet glemt.

Nu skal hun vænne sig til sit eget liv igen. Hun skal færdiggøre sit studie som audiolog på SDU, hun skal tilbage på jobbet i Power, og så skal lejligheden pakkes ud. Ved siden af alt det bliver hun ved med at lave musik.

Hun har savnet det hele. Faktisk er det liv hun har bygget op for sig selv helt ideelt.

Men suset fra den store scene trækker i hende. Det er nok ikke noget, hun kommer til at opleve i samme skala lige foreløbigt, tænker hun.

Tre gange var hun i farezonen, så hvem ved, når det kommer til Nambahlou Christensen?

Se, finalen i 'X Factor' fredag klokken 20:00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.