X Factor

Sidste års finalist havde finger med i spillet

Kwamie Liv har fokuseret på alsidighed og at bryde rammer med sine deltagere. I dag fik hun også hjælp fra sidste års finalist, Tina.

Semifinalen blev endestationen for Nambahlou, og dermed forsvandt Kwamie Livs sidste chance for at vinde ’X Factor’.

Men dommeren, der optræder i sin anden sæson, står ikke tilbage med en ærgerlig følelse.

- Jeg er super stolt af vores forløb. Jeg føler, at vi har taget nogle chancer. Det hedder farezonen, fordi man er ude et sted, der er farligt. Vi har bestemt ikke prøvet at holde os inden for nogen linjer, siger hun til TV 2 efter semifinalen.

Hun roser Nambahlou for at være en ”alsidig, ung musiker, der, uanset hvilken genre man sætter hende i, er fuldstændig sig selv.”

Nambahlou fik også æren af at synge sin vindersang, 'Kan Du Se Mig?', som sin svanesang, som hun skrev sammen med Kwamie Livs finaledeltager fra sidste år, Tina Mellemgaard. Og det får det hele til ”at gå op i en større enhed”, mener Kwamie Liv.

- Jeg dyrker de unge musikere og de unge kvindelige producere og sangskrivere blandt andet. Når det er bedst, så er der en alsidighed på den her scene. Sådan ser jeg det med alle de deltagere, jeg har taget med.

Ikke en skam at ende i farezonen

Kwamie Liv måtte allerede i første liveshow sige farvel til sin første deltager, da DiVERSE røg ud, og da Henrik i tredje liveshow tog afsked, stod hun blot tilbage med én deltager.

Og det blev ikke en dans på roser herfra, da Nambahlou endte i farezonen flere gange. Alligevel klarede Nambahlou sig gennem alle tre ture i farezonen, før det blev et endeligt farvel i semifinalen, hvor seernes stemmer blev afgørende.

- Jeg har taget nogle chancer, og det har altid været på musikkens og mine deltageres præmis, siger Kwamie Liv.

- Jeg ser det ikke som nogen skam, at man ender i en farezone. Jeg ser det som et tegn på, at man skubber til nogle grænser. Overordnet ser jeg det som et tegn på, hvor utroligt stærk, modig, musikalsk, alsidig og empatisk Nambahlou er.

Nambahlou stolt af sin rejse

Og da Nambahlou efter sit exit skulle sætte ord på sin rejse i 'X Factor', var hun også stolt af at have kæmpet sig helt til semifinalen efter flere besøg i farezonen.

- Det handler om at sige til sig selv, at du godt kan det her. Der er ingen grund til at stå at være ked af hvad der skete i sidste uge, når der er en ny uge, som kommer. Det er meget mit mindset, siger hun og tilføjer:

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at jeg ikke er kommet videre, men jeg er også glad for, at jeg er nået hertil. Det er jo vildt, at jeg overhovedet er i semifinalen.

Ser frem til en "vild finale"

På fredag sætter Kwamie Liv sig i dommerstolen uden en deltager på scenen, men for hende handler ’X Factor’ om mere end de uger, hvor programmet løber over skærmen.

- Det handler om en ægte udvikling, som de også kan gå ud i verden med - om det er personligt, musikalsk eller begge dele.

Og selvom hun ikke har en deltager på scenen i finalen, så glæder dommeren i den midterste stol sig til at se, hvad hendes sidemænd og deres deltagere finder på til det store show i Arena Randers.

- Jeg tror det bliver en vild finale. Jeg går videre til det med glæde. Vi kender jo alle hinanden. Det kan godt være, at det er en konkurrence, men jeg er da også glad på de andres vegne.

Du kan se med på TV 2 Play, når ’X Factor’ på næste fredag rykker til Randers, hvor den store finale skal afgøres.

_