X Factor

Fandt kærligheden under 'X Factor' – men sidder tilbage med en tom fornemmelse

Tomhed, mediestorm og spændende tilbud har ramt 19-årige Clara Nedergaard, siden hun sagde farvel til 'X Factor'. Også kærligheden er fulgt med.

Det er snart en uge siden, at Clara Nedergaard blev stemt ud af 'X Factor'.

De seneste to måneder har den stået på sceneprøver, kostumeprøver og ikke mindst lange øvedage hos Thomas Blachman. Og så har hun været omgivet af mennesker hele tiden.

Men nu har tomheden og ikke mindst hverdagen i gymnasiet ramt hende.

Som det allerførste er hun nemlig i gang med srp. Det står for studieretningsprojekt, der er en stor og selvstændig opgave i 3. g.

- Det er underligt, at Danmark ved lige så meget om vores forhold, som vi gør

Clara Nedergaard om sit forhold til Samuel fra Sigalaz

Emnet er noget så opløftende som soldaternes vilkår i skyttegravene under Første Verdenskrig.

Og der kunne næppe føles længere til den sortblanke scene i 'X Factor' i København.

- Jeg føler mig tom indeni, fordi jeg har været vant til at være så social hele tiden.

- Jeg græd i lørdags, fordi jeg allerede savnede de andre. Det var hårdt. Jeg troede, at jeg ville være mig selv senest tirsdag. Det er jo ikke, fordi jeg ikke har noget at tage mig til, men jeg har det stadigvæk tomt, fortæller Clara Nedergaard.

Opbakningen fra danskerne har været overvældende. Hun har i hvert fald modtaget over 100 positive beskeder.

Hun har læst hver eneste af dem. Det er rart for hende at vide, at hun ikke har været ligegyldig for publikum.

Men det kan ikke udfylde tomrummet i hende lige nu. Det er kun de andre deltagere og deres sammenhold, der kan det.

Hun er selvfølgelig i kontakt med dem alle, men det er svært her i starten, synes hun. Det fylder meget, og det er ikke nemt for hende at abstrahere fra savnet.

På den anden side er det nu egentlig også meget rart at kunne trække stikket fuldstændigt, forklarer hun, og så hjælper det at vide, at hun tager plads blandt publikum til semifinalen.

Savn og srp er dog ikke det eneste, der har fyldt meget i denne uge for Clara Nedergaard. I begyndelsen af den befandt hun sig til sin store overraskelse pludselig i medierne igen. Og det var ikke for hendes sangstemme.

Det var ikke meningen

Igennem noget tid har der ifølge Clara Nedergaard været en del rygter på Tiktok om, at hun og Samuel fra Sigalaz var blevet kærester.

Noget, der viste sig ikke at være grebet ud af den blå luft.

- Vi havde egentligt ikke planlagt, at vi skulle udtale os til journalister om det, men Samuel blev spurgt ind til det i mandags, og åbnede om det, da han ikke ville lyve.

- Det kom op som breaking på Se og Hør, og jeg blev straks ringet op af B.T. – vi var ret overraskede over det, fortæller Clara Nedergaard.

Hun troede mest af alt, at det var noget, der kun var hypet på Tiktok, fordi hverken hun eller Samuel kommenterede på det. Men at der skulle komme artikler om dem, havde hun ikke regnet med.

- Det er underligt, at Danmark ved lige så meget om vores forhold, som vi gør. Det er meget realityagtigt, men det er fint nok. Vi tager det ikke så tungt.

Sagen er nemlig den, at Clara og Samuel ikke er kærester.

I hvert fald ikke helt endnu. Indtil videre er de ”bare glade for hinanden”. Hun er nemlig opmærksom på, at de har lært hinanden at kende i ’X Factor’-boblen, som hun kalder den.

Ville de samme følelser opstå uden for den boble? Og så er der jo afstanden imellem dem derhjemme på to timer i en hverdag, hvor de begge har travlt med en masse ting.

Derfor er det ikke vigtigt lige nu for Clara Nedergaard at sætte en etikette på. Gør hun det, bliver det pludselig mere alvorligt, og desto større vil nederlaget føles, hvis det viser sig, at det ikke holder.

Men der skete i hvert fald det, at Clara Nedergaard og Samuel Sigala for en måneds tid siden havde deres første samtale med hinanden, hvor de var helt alene.

Samtalen varede i fem timer og rykkede ved alle syv tektoniske plader på en gang. Der fulgte flere dybe samtaler med efterskælvene, og de rykkede så tæt sammen, at der opstod følelser.

- Jeg havde ikke tænkt over, at kærlighed også kunne opstå under 'X Factor'. Derfor kom det bag på mig, da jeg mærkede det i maven.

- Jeg har hele tiden tænkt, at Samuel var en flot fyr, det kan man ikke tage fra ham, men det har ikke spillet en rolle i det, siger Clara Nedergaard.

Adskillige tilbud venter i indbakken

Siden Clara Nedergaard er brudt igennem på skærmen, er der løbende tikket tilbud i musikbranchen ind til hende.

Selv har hun ikke haft tid til at se på tilbuddene endnu, men et bookingbureau er ved at hjælpe hende med den del.

Hun kan ikke afsløre for meget, men der ligger blandt andet et tilbud fra nogle, der vil lave en koncert med hende, og så er der nogle spændende upcoming artister og producere, der har forhørt sig, om Clara Nedergaard vil skrive musik sammen.

Derudover har hun også fået flere tilbud om at optræde til firmaarrangementer, fødselsdage, konfirmationer og bryllupper.

Sidstnævnte er noget, hun allerede begyndte på sidste år, og som hun har håbet på, der ville komme mere af, så på det punkt har hun allerede fået opfyldt en af sine drømme.

Det gør indtryk på den unge sangerinde, at der er nogen, der vil høre hende igen. Det er jo lige præcis det, man håber på som artist, forklarer hun.

- Det er nice, at den verden er ved at åbne sig for mig. Det er en anerkendelse at få henvendelser. Jeg har ikke været i den her verden før, så det er rart at vide, at jeg ikke står helt på bar bund, siger Clara Nedergaard.

Se 'X Factor'-semifinalen fredag klokken 20:00 på TV 2 eller TV 2 PLAY.

_