Nambahlou dybt overrasket: - Jeg havde mentalt forberedt mig på at skulle ud

Nambahlou var mentalt klar til at sige farvel til ’X Factor’, men Simon Kvamm sendte overraskende en favorit hjem.

Da Nambahlou for tredje gang endte i farezonen i femte liveshow af ’X Factor’, havde de fleste nok afskrevet hende.

Men sådan gik det ikke.

- Da det skete, fløj alle mine tanker tilbage, og jeg stod bare i chok. Det var virkelig specielt. Jeg fattede det ikke, for at være helt ærlig, siger Nambahlou.

Nambahlou var klar til exit

Simon Kvamm valgte i stedet at sende Clara Nedergaard hjem med begrundelsen, at han blev mest ramt af Nambahlous sange.

Det var første gang, at Clara Nedergaard var i farezonen, og som en af bookmakernes favoritter til at vinde det hele, så var afgørelsen nærmest skrevet i sten for de fleste.

Derfor kom det som en overraskelse for mange i ’X Factor’. Og især Nambahlou.

- Jeg havde allerede mentalt forberedt mig på, at nu skulle jeg ud. Så at få den der overraskelse fik mig til at blive overvældet af en masse følelser, siger hun.

Ud fra hendes egen logik havde hun accepteret, at den tredje gang i farezonen nok ville blive hendes sidste aften i ’X Factor’.

- I det moment, før Simon havde sagt det, havde jeg det sådan: "Yes, Clara hun kommer videre. Jeg har haft en god oplevelse. Det er fedt, og jeg er taknemmelig over for alting."

Men sådan skulle det ikke gå.

Afstemning

Traf Simon Kvamm den rigtige beslutning, da han sendte Nambahlou videre på bekostning af Clara?

Kwamie Liv: Clara havde mere, end hvad man fik at se

Dermed er Kwamie Liv fortsat med i kampen om ’X Factor’-titlen sammen med Nambahlou.

- Jeg var specielt stolt af hende i aften og det, vi skabte sammen. Jeg har glædet mig til at vise det. Vi har skullet arbejde på at varme op til det i forhold til at vise den side af hende, hvor hun også tør stå så nøgen i musikken og give os den intimitet, som hun gjorde, siger Kwamie Liv.

Hvor overraskende er det, at Nambahlou efter tredje gang i farezonen går videre?

- Jeg må stole på det, Simon siger, når han meget klart fortæller, at det er hende og det, vi har skabt sammen, der har rørt ham mest denne sæson. Og at han gør det på musikkens præmis. Det er at svømme mod strømmen og insistere på den alsidighed og den type kunstner, som hun er.

Hun mener, at det var programmets to stærkeste sangere, der var havnet i farezonen, og at alle deltageres niveau på dette stadie ligger enormt tæt. Hun kalder også Clara ”fantastisk dygtig”, men mener, at Claras forløb med Thomas Blachman har været ”lidt sikker”.

- Men han er jo også rigtig god til det, han gør. Så jeg kan godt forstå, at han følger det, han er god til. Men lige med Clara tror jeg, at hun har mere i sig end det, man nåede at se.

Se X Factor på TV 2 PLAY