Kærlighed hvor kragerne vender

Hun tog sin baby med i datingprogram: - En del af min pakke

Ekspert er begejstret for, at man tager sit barn med på date. Hun mener, vi spilder hinandens tid, når vi gemmer informationer til senere dates.

Den nye sæson af 'Kærlighed hvor kragerne vender' er skudt i gang.

Og allerede fra første minut sprang én detalje i øjnene.

En af kvinderne kom nemlig gående med en barnevogn foran sig, da de 22 kvinder skulle hilse på mændene for første gang.

Vigga er en del af min pakke

Mie Madsen

Kvinden hedder Mie Madsen, og i barnevognen lå datteren Vigga på seks måneder.

I programmet reagerede fyrene på synet af barnevognen ved at fnise lidt. 31-årige Jannich siger dog til kameraet, at han har respekt for, at man tager sit barn med.

At fyrene reagerede på, at 28-årige Mie Madsen havde sin lille datter med, overrasker hende ikke.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det var en kæmpe overraskelse for dem, at jeg kom gående med en barnevogn, fortæller hun.

Men det var vigtigt for hende ikke at lade sig begrænse af at have et barn. Hun ville vise, at "ens liv ikke går i stå, fordi man har et lille barn". Og så ville hun også være med til at nedbryde det tabu, som det kan være at date, selvom man er forælder.

Det, alle de singler, jeg rådgiver, skriger efter, er gennemsigtighed

Maj Wismann, klinisk sexolog og parterapeut

Og det er da heller ikke noget, seerne af programmet er stødt på før. Det er første gang i de nu fire sæsoner, at en kvinde har sit barn med.

Kærlighed hvor kragerne vender

I TV 2s datingprogram møder vi fire singlefyre fra Vestsjælland, der forgæves har søgt efter kærligheden på deres hjemstavn, hvor de unge kvinder er i undertal.

Nu får de muligheden for at charmere 22 singlekvinder fra hele landet og overbevise dem om landsbylivets glæder.

Først mødes de med kvinderne på speeddate. Herefter snævres feltet ind, og til sidst ender hver mand forhåbentlig med én kvinde. 

Se ’Kærlighed hvor kragerne vender’ hver onsdag på TV 2 eller når du vil på TV 2 PLAY. 

Sagde ja på grund af fyrene

Det var dog ikke udelukkende for at vise, at en alenemor også kan date, at Mie Madsen valgte at sige ja til at date på tv.

Faktisk ledte Mie Madsen ikke rigtig efter en mand. Hun havde jo alt, hvad hun havde brug for i Vigga og livet som mor.

Men få dage før optagelserne til programmet gik i gang, så hun de fire fyres præsentationsvideoer og blev overrasket over, at flere af dem var så interessante for hende.

Derfor begyndte hun med det samme at pakke til de potentielt 12 dage, optagelserne skulle vare, hvis hun gik hele vejen til sidste date med en af fyrene.

På datterens præmisser

Det er ikke så lidt, der skal med, når man har en lille datter. Der skal både være tøj nok, pusleting, bleer, legetøj og mad. Også produktionen måtte finde nogle ting til Mie Madsen, så hun kunne have Vigga med.

Der var både brug for fryser, køleskab, mikroovn, babyseng og en højstol på værelset. Og så havde Mie Madsen også nogle krav om, at det hele skulle foregå på datterens præmisser, når det kom til lure og sengetider.

Men set fra Mie Madsens perspektiv, gjorde produktionen gerne de ekstra tilpasninger.

- Jeg er ikke i tvivl om, at de også synes, det var spændende, at jeg havde min datter med. Det er ikke set før i det program, siger Mie Madsen.

Min fornemmelse var, at de synes, det var sejt og modigt

Mie Madsen

Den endelige beslutning om at tage sit barn med på tv-optagelser til et datingprogram var ikke uden betænkeligheder.

- Jeg ved da godt, at der er nogen, der vil synes, det er super fedt og inspirerende, at jeg er alenemor med Vigga, og så vil der helt sikkert også være nogen, der synes det modsatte i forhold til det her med at eksponere hende på tv.

Hun mener ikke, at nogen vil kunne genkende så lille et barn i fremtiden.

På speeddate med to

Optagelserne bærer heller ikke præg af, at Vigga skulle ligge i barnevognen hele tiden, for det mener Mie Madsen ikke ville være forsvarligt.

- Der var mange mennesker og meget gang i den, og jeg synes ikke, et lille barn skulle ligge uden sin mor, siger hun.

Under speeddatesene havde hun derfor datteren på armen. Noget, hun synes, fyrene tog pænt.

- Min fornemmelse var, at de syntes, det var sejt og modigt, fortæller Mie Madsen.

Afstemning

Hvad ville du gøre, hvis din date, uden du vidste det på forhånd, tog sin baby med på date?

At Mie Madsen har datteren med på speeddate begejstrer klinisk sexolog og parterapeut Maj Wismann.

- Det er enormt ærligt. Jeg kan ikke se noget negativt ved det. For det er jo det, vi mangler i datingkulturen. Det, alle de singler, jeg rådgiver, skriger efter, er gennemsigtighed, fortæller hun.

Solomor på fuldtid

Mie Madsen er helt alene med Vigga, der er ikke en far, der tager over nogle dage om ugen. Derfor er de to altid sammen, i hvert fald mens datteren er så lille.

- Vigga er en del af min pakke, fortæller Mie Madsen.

Og det er netop det med, at Mie Madsen ikke gemmer informationer væk fra dem, hun dater, der gør chancerne for at finde den rette for hende større, mener Maj Wismann.

- Vi kan i forskningen se, at et parforhold ofte opleves bedre kvalitetsmæssigt, når man er skarp på at italesætte og give udtryk for egne behov allerede i datingprocessen, fortæller Maj Wismann.

Mie Madsen var op til speeddatene med fyrene spændt på, om det var så direkte for mændene, at de ville vælge hende fra. For hun forstår godt, det er nemmere at date en, der ikke har et barn.

Men her mener Maj Wismann omvendt, at det er lige så godt, hvis fyrene også bare er ærlige om, at de ikke vil have en kvinde med et barn. Generelt mener hun, vi skal være langt mere målrettede, når vi dater.

- Du skal ikke kigge på en lille bil, hvis du har to store hunde, der skal kunne være i den. Så skal du have en stationcar. Det andet er spild af tid, siger hun.

Du kan følge med i Mie Madsens, fyrenes og de 21 andre kvinders jagt på kærligheden i ''Kærlighed hvor kragerne vender' hver tirsdag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.