Oscar-værten gik efter Will Smith: Hvis nogen begår vold i aften, modtager I en Oscar

Selvom der er gået et år siden den famøse lussing, så var det et varmt emne ved nattens Oscar-uddeling.

Det trak alle overskrifter i hele verden, da skuespilleren Will Smith ved sidste års Oscar-show stormede op på scenen og stak komikeren Chris Rock en lussing og efterfølgende skreg af ham fra sit sæde.

Denne del af showet får dig nærmest til at savne lussingerne lidt, ikke?

Jimmy Kimmel

Oscar-akademiet straffede den prominente skuespiller med ti års forbud mod at deltage i Oscar-uddelingen, og derfor var han ikke at finde i salen under nattens Oscar-uddeling.

Men på en måde var han der alligevel. For Will Smith og den verdensberømte lussing var et varmt emne under showet.

Verbale lussinger til Will Smith

Allerede i showets åbningsmonolog italesatte årets Oscar-vært, Jimmy Kimmel, elefanten i rummet.

- Fem irske skuespillere er nomineret i aften, hvilket betyder, at oddsene for endnu en slåskamp på scenen lige steg helt vildt, jokede han fra scenen.

Senere i monologen nævnte han i en let tone, at det var vigtigt for alle at føle sig sikre, og at det var særligt vigtigt, at han følte sig sikker. Derfor var der sat strenge regler op:

- Hvis nogen i dette teater begår vold på noget tidspunkt under showet, vil I modtage prisen for bedste skuespiller og få lov til at give en 19 minutter lang tale, jokede Jimmy Kimmel med henvisning til Will Smith, der efter lussingen vandt prisen for bedste skuespiller og fik stående applaus.

Krisehold indført

Mens værten jokede rundt om emnet, så har Oscar-akademiet taget sidste års kontrovers meget alvorligt. I år er der et kriseteam klar, hvis der igen skulle opstå en uforudset hændelse.

Akademiets præsident, Janet Yang, udtalte i februar, at hændelsen sidste år var ”fuldstændig uacceptabel”, og at reaktionen var ”utilstrækkelig”.

- Vi lærte af det her, at Oskar-akademiet skal være totalt transparente og ansvarlige i vores handlinger og særligt i krisetider, sagde hun ifølge Sky News.

Vært stak løbende til Will Smith

Jimmy Kimmel gav ikke kun Will Smith en verbal lussing i åbningsmonologen, men stak løbende til den bandlyste stjerne. Det skete blandt andet, da prisen for bedste dokumentar skulle uddeles.

- Hvis I husker tilbage, var det her, at vi havde det lille sammenstød sidste år. Forhåbentlig går det i år without a hitch – eller i det mindste uden Hitch, sagde han med henvisning til Will Smiths rolle i filmen ’Hitch’.

Da showet nåede til den mindre prominente del, hvor folkene i de tekniske kategorier skulle hædres, bragte Jimmy Kimmel lussingen op for tredje gang.

- Denne del af showet får dig nærmest til at savne lussingerne lidt, ikke?

Efter den opsigtsvækkende lussing trak Will Smith sig fra Oscar-akademiet og delte i slutningen af juli sidste år, fire måneder efter lussingen, en knap seks minutter lang undskyldning.

Chris Rock holdt sig med få undtagelser længe fra at gå i dybden med det famøse øjeblik, men for nylig tog han for alvor fat i kontroversen i sit comedyshow 'Selective Outrage', hvor han fik slået tilbage med vittigheder mod Will Smith.

Du kan se eller gense Oscar-showet på TV 2 PLAY.