X Factor

Theodor udlever drømmen på ’X Factor’-scenen – humoren har han altid båret med sig

Theodors far husker tydeligt, at Theodor var en sjov knægt. Som barn kunne han lide at grine ad sig selv, som ingen andre børn.

Det var en stor overraskelse for Theodor Vestergaard.

Alle vennerne havde blikket rettet mod ham.

Og så sagde de det, der formentlig næppe kommer som en overraskelse for 'X Factor'-seerne.

Han var den sjoveste af dem.

Vennerne var helt enige, da de trak spørgsmålet "Hvem her er sjovest" i det spil, de spillede.

Det har ’X Factor’-seerne også kunnet opleve i de nu ti programmer, der er rullet over skærmen. Her har vi både set ham lade som om, han var ved at falde, have en klovn med på scenen og stå bag et vindue, der fik hans ansigt til at se helt mærkeligt ud.

Han har optrådt foran hele Danmark med et twist af humor og et stort smil.

En kombination som vi ikke har set før i 'X Factor'-regi.

Humoren er dog ikke skabt til lejligheden. Den har altid været i 17-årige Theodors Vestergaards liv. Han har altid skilt sig ud på den front. Altid givet folk et smil på læben. Og altid haft evnen til at grine ad sig selv. Det ligger i hans natur, forklarer hans far.

Humoren er også en central del af det, Theodor Vestergaard gerne vil opnå med sin deltagelse i 'X Factor'. Han drømmer nemlig om at komme til at drive det lige så langt som en vis person, han har lært at kende gennem programmet.

Hans humor viste sig hurtigt

At han står på ’X Factor’-scenen og charmerer hele Danmark med sine finurlige optrædener kommer ikke bag på Theodor Vestergaards far Mikkel Blønd Vestergaard.

Humor viste sig tydeligt som et kendetegn fra en tidlig alder.

Blå bog: Theodor Vestergaard

Hvor og hvornår er du født? 20. juli 2005 i Sønderborg.

Hvor bor du, og hvem bor du med (når du ikke er med i 'X Factor')? I Augustenborg med sin mor, far, lillesøster, storesøster og storebror.

Hvem er din yndlingskunstner? King Krule og MF Doom.

Hvilken er din yndlingssang/yndlingsplade? Det ændrer sig hele tiden.

Hvad laver du, når du har fri? Sammen med venner og nørder musik og film.

Da Theodor var syv år, legede han som mange andre børn med Lego.

En dag havde han bygget en sodavandsautomat af klodserne. Det imponerede faren så meget, at han fik sin søn til at præsentere mesterværket i en video, som faren filmede.

Theodor Vestergaard satte automaten i gang. Men lige inden sodavanden kom ud af automaten, skvattede han, så hans knæ ramte ind i automaten af Lego, og den gik i stykker.

Mens andre børn ville være blevet sure eller kede af det, lå Theodor Vestergaard bare på gulvet og var ved at dø af grin.

Sodavanden trillede nemlig lige så fint ud af "maskinen" sekundet efter, at alt ramlede.

Og sådan er Theodor Vestergaard.

- Hvis han selv blev til grin, så synes han næsten, det er det sjoveste i verden. Det har han været god til lige siden, han var lille, fortæller faren.

I en efterårsferie året efter kom Theodor Vestergaards humor også til udtryk. Hele ugen havde han og hans ene søster og en gruppe børn fra byen gået til teater, og nu skulle de vise showet for deres familier.

Igen imponerede han sin far. Han kunne tydeligt se, hvordan hans søn brugte kroppen på en helt anden måde, end de andre børn på scenen, så forestillingen faktisk blev sjov at se på.

Vært på et show i skolen

Gennem folkeskoletiden gik Theodor Vestergaard til performanceteater, hvor de opsatte større forestillinger og ofte optrådte foran et stort publikum.

Her var Theodor Vestergaards klasse og lærere inde at se en forestilling.

Måske var det grunden til, at en lærer i 9. klasse prikkede ham på skulderen og spurgte, om han og en klassekammerat ville være værter ved et show for 8. og 9. klassetrin.

Spørgsmålet kom ikke bag på Theodor Vestergaard, som beskriver sig selv som klassens klovn - på den gode måde.

Selvfølgelig skulle han være vært på et show, hvor der blev lavet parodier og jokes om skoletiden. Og lærerne var da også begejstrede for showet, fortalte de.

Og der gik det op for ham, at han ville mere af det. De to drenge havde ovenikøbet improviseret sig gennem hele showet.

Mikkel Blønd Vestergaard fortæller, at Theodor Vestergaard altid har klaret sig godt med sin intuition. Han er simpelthen bedst, når han ikke øver for meget.

Det har Simon Kvamm også fundet ud af. Derfor undgår de at øve for meget op til liveshows.

Kvamm kunne se humoren i Theodor

’X Factor’-seerne har kunnet opleve Theodor Vestergaards humor gennem hans nu seks optrædener.

Til audition sang han ’The Most Beautiful Girl in the Room’ af duoen Flight of the Conchords, som er kendt for både musik og comedy.

- Jeg gik meget op i, at sangen til audition fremviste, hvem jeg er som person.

Simon Kvamm kunne til audition godt lide, at Theodor Vestergaard blandede det humoristiske med det seriøse og musikalske.

- Jeg sad og grinede, sagde Simon Kvamm.

Simon Kvamm har også kaldt Theodor Vestergaard et “underligt sammenrand af Justin Bieber og Dirch Passer”.

Det gjorde han til 6 Chair Challenge. Her sang Theodor Vestergaard ’Corduroy Dreams’ af Rex Orange County, et band han har hørt, siden han gik i 6. klasse.

Humor som virkemiddel

Under liveshowsene har Theodor Vestergaard indtil videre sunget ’Fantastiske Toyota’, ’Venter på vin’ og ’Der er noget galt i Danmark’.

Under andet liveshow havde Theodor Vestergaard blandt andet en klovn, en havenisse og griseballoner med på scenen. En optræden, hvor han startede ud med at ligge på en sofa.

Men ved alle liveshows, har det været fyldt med humor. Under tredje liveshow kunne han eksempelvis ikke få en blæser til at virke.

For ham er det ikke kun sangen, der fylder i det store underholdningsshow. Der skal være plads til humor. Men det handler om balance, for det må heller ikke tage overhånd.

- Vi arbejder hårdt for, at folk ikke tænker, at vi gør det for sjov. Vi mener ikke alting for sjov. Vi mener alt dybt seriøst, siger Theodor Vestergaard.

Han forklarer, at de har fortolket programmet sådan, at det også handler om at lave en optræden og ikke bare synge godt.

- Vi laver seriøse ting ved at have noget humor med i det.

Simon Kvamm har i programmet fortalt, at Theodor Vestergaard har en kombination af humor og musikalitet, som han kan genkende i sig selv.

Theodor Vestergaard er meget klar i spyttet omkring, hvad han gerne vil have ud af ’X Factor’. Han har altid drømt om at kunne leve af at underholde mennesker. Så hvis han kan kombinere det med musikken, er det en drøm, der går i opfyldelse.

Faktisk har han kaldt Simon Kvamms karriere for ”drømmekarrieren”, fordi den kombinerer tv, humor og musik.

Mikkel Blønd Vestergaard tror på, at Theodor Vestergaard nok skal drive det til noget godt en dag. For hans søn kan slet ikke lade være.

- Det er en ting, der har ligget i ham. Han er født med showbiz i blodet, siger han.