X Factor

Livet tager nok snart stor drejning for 'X Factor'-buschauffør

På få uger er Henrik Hedelund Nielsen blevet et kendt ansigt i Danmark. Han får derfor mange tilbud, men lige nu og her er fokus et andet sted.

Fredag måtte buschaufføren Henrik Hedelund Nielsen forlade ’X Factor’.

I knap to måneder havde han skiftet sin vante tilværelse som buschauffør i Midtjylland ud med det mere hektiske liv, der er forbundet med at stille op i Danmarks største underholdningsshow.

Men selvom han er tilbage i Thorum, kan han lige så godt begynde at forberede sig på, at livet nok snart tager en drejning igen for midtjyden. Det er nemlig en af de ting, som hans deltagelse har kastet af sig.

En kæmpe forskel

Tiden med sangundervisning, scene- og kostumeprøver, og hvad der ellers følger med turen i ’X Factor’, har givet et stort selvtillidsboost, fortæller han.

Men det har også været en hård periode. Roen samt den hyggelige og hjemlige fornemmelse har Henrik Hedelund Nielsen manglet.

Han har boet på et hotelværelse under hele opholdet i København, og for en mand, der normalt har et helt hus for sig selv i rolige omgivelser, har den del været en hård omgang.

- Der er jo en kæmpe forskel på at have en almindelig dagligdag, hvor man kan slappe af og brygge sig en kop kaffe, når man kommer hjem, fortæller han.

Da Henrik Hedelund Nielsen blev ramt af en slem influenza imellem første og andet liveshow, mærkede han for alvor, hvordan livet kan være i underholdningsbranchen.

- I næsten to dage forlod jeg ikke mit hotelværelse, og der kunne jeg godt mærke, at jeg savnede at være derhjemme, hvor man kan lægge sig på sofaen, når man bliver træt af sengen, fortæller han.

Alligevel kunne han sagtens have taget samtlige af de uger, som ’X Factor’ varer, og mere til, for det har været en kæmpe oplevelse for ham at være med, pointerer han flere gange.

Og noget tyder på, at han måske skal til at vænne sig til et anderledes liv på landevejen end det, han er vant til.

Får allerede tilbud

På få uger er Henrik Hedelund Nielsen blevet et af Danmarks mest kendte ansigter.

Folk, han ikke kender, skriver til ham på de sociale medier for at vise deres opbakning.

Han havde knap nok nået at sætte sig i bussen, der skulle fragte ham hjem fra København, før en medpassager højlydt konstaterede, at han var Henrik fra ’X Factor’.

Og i de få dage han har været hjemme, har han flere gange oplevet, at folk i lokalområdet har henvendt sig til ham for at vise deres anerkendelse og ærgrelse over, at han ikke længere er med i ’X Factor’.

- Der har været rigtig stor opbakning. Da jeg skulle hen for at handle, var jeg knap nok kommet ud af bilen, før folk kom hen til mig og sagde: ”Velkommen hjem til hovedlandet, velkommen til Jylland”, siger Henrik Hedelund Nielsen og griner.

Han har også allerede modtaget imellem 25 og 35 henvendelser om at spille til alt fra konfirmationer, fødselsdage, svendegilder, byfester, på bodegaer og en enkelt campingplads i højsæsonen, fortæller han.

- Det er da fantastisk at mærke, hvordan folk har været glade for det, jeg har leveret på scenen, siger han og tilføjer på sin egen beskedne måde, at han da indtil videre har tænkt sig at beholde sit job som buschauffør.

De mange tilbud er han så småt begyndt at kigge mere ind i sammen med det bookingfirma, han er blevet tilknyttet, og så må han se, hvor meget der kan lade sig gøre.

Lige nu og her holder han dog sit fokus et helt særligt sted.

På vejen igen

Foruden de hjemlige omgivelser har den midtjyske musikant savnet særligt én ting, da han var i København.

Nemlig at køre på landevejene. Derfor kørte han sig en tur i sin bil som noget af det første, da han kom hjem. I et par timer kørte han rundt og så på nærområdet.

Han havde brug for at få det hele til at falde på plads inde i ham, så i løbet af køreturen fik han tænkt ’X Factor’-oplevelsen igennem, hvilket var en vigtig proces for ham, forklarer han.

- Der er sket så meget over så kort en periode. Jeg havde registreret det hele, men jeg havde ikke lagret det ordentligt i min hukommelse.

- Så jeg kørte rundt og fik små glimt frem på nethinden af, at jeg stod på scenen, publikums reaktioner og alle de mange bekendtskaber, jeg har fået. Alle de bedste stunder, jeg har haft, hev jeg frem igen for at gemme dem i min hukommelse, så jeg altid kan finde dem frem igen, fortæller han.

I ugen efter sit ’X Factor’-exit holder Henrik Hedelund Nielsen ferie, så han kan få slappet af, inden han mandag morgen tager fat på sin busrute igen.

Det glæder han sig til. Rigtig mange af passagererne, han samler op i løbet af dagen, er mennesker, han har en relation til. Sådan er det, når man kører en landrute, forklarer han.

Så han er spændt på at høre, hvad de har at sige. Han er allerede blevet mødt med spekulationer om, at hvis han havde valgt en sang på rigsdansk, så var han nok ikke blevet sendt hjem.

Det har Henrik Hedelund Nielsen imidlertid afvist, for sådan noget kan man ikke spå om, forklarer han. Alle kan blive stemt hjem. Det er sådan, det er. Han er bare stolt over, at han kom så langt, som han gjorde.

_

Du kan se 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.