Underholdning

Mille Dinesen vender tilbage som journalist i nyt krimidrama

Ny TV 2-krimiserie 'Graverne' byder på et parløb mellem Søren Malling og Mille Dinesen, der er kolleger på en redaktion af undersøgende journalister.

Vi kender hende som den bramfri og fandenivoldske folkeskolelærer Rita fra TV 2-serien af samme navn.

Men vi kender hende også som den lige så bramfri journalist og singlekvinde Nynne, der var hendes gennembrudsrolle for snart 20 år siden.

Nu vender skuespilleren Mille Dinesen tilbage i journalistrollen – denne gang i en mere nervepirrende og alvorlig en af slagsen.

TV 2s kommende krimidramaserie 'Graverne' skildrer nemlig livet på en redaktion af undersøgende journalister, som arbejder benhårdt i jagten på den næste store afsløring. Indimellem med svære omkostninger på privatlivskontoen.

Ud over Mille Dinesen, der har hovedrollen som den idealistiske graverjournalist Liv, byder skuespilcastet blandt andre på den krimierfarne Søren Malling, som er kendt fra eksempelvis 'Forbrydelsen', 'Ørnen' og 'Efterforskningen'. Han ses i rollen som redaktionens mest garvede graver, Hansen.

Ind i journalistikkens maskinrum

Omdrejningspunktet for 'Graverne' er den cavlingvindende redaktion bag det fiktive, undersøgende tv-dokumentarprogram Brændpunkt.

Redaktionen ledes af Liv alias Mille Dinesen, som sammen med sin mand, Adam, spillet af Afshin Firouzi, ejer medieselskabet Agenda Productions, der også producerer det daglige og noget lettere nyhedsprogram Morgenland.

I en tid, hvor fast news, clickbaits og spin dominerer mediebilledet, er graverredaktionen truet på sin eksistens, og truslen om lukning hænger over holdet.

Men et tip leder Liv og resten af gruppen på sporet af en opsigtsvækkende sag, der trækker tråde helt op til de øverste, politiske magtlag.

- Graverjournalisters hverdag er fyldt med dilemmaer, modstand og sommetider endda spænding og fare – oplagte ingredienser til en underholdende dramaserie.

Sådan lyder det fra seriens hovedforfatter, Jenny Lund Madsen, der blandt andet er kendt for 'Rita' og tredje sæson af 'Bedrag', og hun fortsætter:

- Med 'Graverne' inviterer vi seerne ind i den undersøgende journalistiks maskinrum og viser, hvordan jagten på sandheden ser ud – og hvilke personlige konsekvenser den kan have.

Aktuelt og relevant emne

I krimiserien dykker graverjournalisterne ned i en dyster sag, der ikke burde kunne ske i dagens Danmark, og handlingen går helt tæt på den journalistiske efterforskning.

Den viser de dilemmaer, som opstår, når rigtigt og forkert forplumres af modstridende interesser, og hvordan de påvirker hovedpersonernes privatliv.

Ifølge executive producer på TV 2, David C.H. Østerbøg, sætter serien fokus på et både aktuelt og relevant emne: nyhedsmediernes rolle i et oplyst demokrati.

- Graverredaktionen er en fascinerende arena, og det journalistiske arbejde er vigtigt på TV 2 og i vores samfund. Jeg håber, at 'Graverne' vil skabe opmærksomhed om journalistikkens betydning for den fælles samtale i vores samfund, siger David C.H. Østerbøg.

Optagelserne til 'Graverne' er netop gået i gang, og første sæson af serien, som består af i alt seks afsnit, får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i 2024 eller 2025.