X Factor

'X Factor'-deltager tog stor overraskelse med på scenen

Hun er Henriks Beyoncé. Så selvfølgelig skulle det være hende, sagde Kwamie Liv om overraskelsen.

Fredag aften gik livedeltagerne på 'X Factor'-scenen for anden gang.

Aftenens tema var 00’erne, og her overraskede den country-elskende Henrik med sit sangvalg.

Han trådte ellers på scenen med både høstrå i munden, en cowboyhat på hovedet og til lyden af klassisk countrymusik.

Men strået og hatten blev hurtigt smidt på gulvet og den vante countrysang skiftet ud.

Til stor jubel fra publikum begyndte den 29-årige deltager i stedet at rappe sangen ‘Hun vil ha’ en rapper’ af Jooks fra 2009.

Og det var ikke kun sangvalget, der overraskede.

Midt under nummeret dukkede den danske popstjerne Szhirley pludselig op på scenen iført cowboyhat og denim fra top til tå og afsluttede blandt andet sangen med ordene ”jeg vil have en buschauffør”.

- Det var fantastisk, hun er jo så hammerdygtig, sagde Henrik, der til dagligt kører netop bus, efterfølgende.

Henriks Beyoncé

Ideen om at invitere Szhirley med på scenen kom fra Kvamie Liv, der beskriver øjeblikket som et af højdepunkterne ved aftenens show.

- Henrik var meget overrasket, da vi sagde, at denne drøm kunne gå i opfyldelse, siger hun og tilføjer, at ideen kom fra en filosofi om at ”loftet kun er så højt, som man selv gør det”.

Hvorfor lige Szhirley?

- Hvorfor ikke? Hun er en af dronningerne af 00’erne. Og så er hun Henriks Beyoncé. Så selvfølgelig skulle det være hende.

Szhirley selv var også begejstret for at dele scenen med Henrik.

- Det er virkelig en fornøjelse at stå på scenen med Henrik. Han er sød og naturlig, og jeg elsker, at hans begejstring for at optræde skinner så stærkt igennem. Han har fået en ny fan i mig, siger hun.

Tabte kæben

Mens Kvamie Liv stod bag ideen om at invitere Szhirley med på scenen, var sangvalget denne gang Henriks.

Han har aldrig lagt skjul på, at han elsker countrymusik, men også dansk rap har en særlig plads i hans hjerte, fortæller den 29-årige deltager.

- Generelt har denne musikgenre været en rigtig stor del af mit liv i 00’erne. Så valget faldt meget naturligt, lyder det fra Henrik.

Kvamie Liv fortæller, at hun ”tabte kæben fuldstændig”, da Henrik pludselig hev sangen op ad lommen, og hun lærte, at han kunne rappe.

- Når han selv smider denne sang på bordet, så ville jeg jo være fuldstændig crazy, hvis jeg ikke lyttede og undede publikum den samme oplevelse. For det er simpelthen for overraskende, fortæller hun.

Om cowboyhatten på scenegulvet betyder, at seerne ikke kan se frem til flere country-optrædener fra Henrik, vil deltageren ikke røbe.

Kvamie Liv uddyber dog, at det er et forsøg på at sige, at der er meget mere til Henrik end bare countrysanger.

- Min mission i det her er at være med til at løfte, alt det Henrik er, og det han kan, uden at sætte ham i en bås, fastslår hun.

I afgørelsen sendte seerne Henrik sikkert videre til næste liveshow. Det blev Thomas Blachmans deltager Rosita, der endte med at forlade 'X Factor'.