X Factor

Pludselig slog det gnister ved ’X Factor’-dommerbordet

Diskussionerne med Blachman kommer fra et ærligt sted, forklarede Kwamie Liv.

Det slog gnister ved dommerbordet fredag aften til andet ’X Factor’-liveshow.

Kwamie Liv, der er i gang med sin anden sæson af showet, og Thomas Blachman, der kunne fejre program nummer 200, har i denne sæsons to første programmer ad flere omgange hævet stemmerne og diskuteret musikken højlydt.

- Når det er så højt et niveau, så skal man også kunne tage de musiksamtaler, som vi nu tager, og give hinanden den kærlige og ærlig feedback, det kræver, sagde Kwamie Liv efter aftenens show til TV 2.

Små detaljer

En af de ophedede meningsudvekslinger opstod eksempelvis, efter Nambahlou havde været på scenen med sit mere rockede nummer ’The Pretender’ af Foo Fighters.

Her opstod en diskussion som handlede om, at Thomas Blachman ikke kunne høre alt, hvad den unge sangerinde sang.

- Hvis vi går lidt ind i det - i hvert fald i de dybe passager - er der noget tekstutydelighed, og det er sikkert sådan noget, der virker på orange scene. Men det er sådan noget, man kan arbejde lidt på, sagde Thomas Blachman efter Nambahlous optræden.

Den kritik tog Kwamie Liv som en kompliment, fordi det var meget små detaljer. Hvorefter Blachman prøvede at få et ord indført, og det afværgede Kwamie Liv ved både at vifte med armene og erklære sig uenig.

Og her afbrød Blachman så igen med budskabet, at teksttydelighed er vigtig: ”Det er jo det, jeg siger, den ikke har, for fanden. Ellers havde jeg jo ikke sagt det”.

Det svarede Kwamie Liv tilbage på - flittigt gestikulerende med armene.

Diskussioner skal "løfte tingene"

Kwamie Liv forklarede efter showet, da bølgerne havde lagt sig, at diskussionerne kommer ”fra et ærligt sted, hvor man har lyst til at løfte tingene”.

- Det er sjovt, for jeg oplever jo bare, at vi smiler til hinanden, mens vi gør det. Så der er ikke nogle bad vibes. Det er passion, forklarede hun.

Og det giver hende energi, tilføjede hun. Og det kunne ses. Hun brugte nemlig både sine arme og stemme, da hun fortalte Nambahlou, at det var fedt at se hende "løbe ud over kanten" med sin sang.

Thomas Blachman bekræftede, at det var en synligt mere livlig Kwamie Liv, der nu indtager 'X Factor'-dommerbordet.

- Det er virkelig skønt, at hun forsvarer sig og har fået mere sprog til det her. Det er kun godt. Det er den udvikling, der sker. Så det byder jeg meget velkommen, sagde han.

Ved aftenens liveshow måtte Blachmans solist over 23 år, Rosita, forlade showet. Dermed er det kun Simon Kvamm, der har alle sine deltagere tilbage.