X Factor

14-årige drenge fra Køge er en del af ’X Factor’-trend

Sangen, der er omdrejningspunkt for trenden, handler om at komme ud på den anden side af et forlist kæresteforhold.

Allerede ved auditionen forudsagde dommerne, at Lise Ranks’ catchy rap ville "blive hørt rigtig mange gange".

De fik ret.

Lige pludselig skete der et eller andet

Lise Ranks, 'X Factor'-deltager

Lige nu spreder hendes audition sig på Tiktok, hvor især folkeskole- og efterskoleelever danser og lip syncher til rapperens afrorap 'My way'.

Med over 1000 videoer er sangen fra auditionen begyndt at trende på det sociale medie, hvor den også er blevet set knap 800.000 gange.

- Lige pludselig skete der et eller andet, og så kunne jeg se, at folk lyttede til sangen. Det var helt vildt, siger Lise Ranks til TV 2.

- Når jeg ser videoerne, så liker jeg dem eller skriver en kommentar. Jeg synes, de er helt vildt grineren, fortsætter hun.

Trender på Tiktok

I Tiktok-videoerne med Lise Ranks' rap bliver der danset floss, brugt vandflasker som mikrofoner og sunget dybfølt med på sangen.

16-årige Fie Louw fra Odense er en af dem, der har lagt mærke til Tiktok-vidoerne med Lise Ranks' stemme, der synger "My way, my way-ay-ay".

Hun så videoerne "overalt" på Tiktok, og da hun en dag sad og kedede sig på Bramming Efterskole med veninden Olivia, lavede de deres egen version, mens de dansede ned ad skolens gange og mimede teksten.

- Vi fik lyst til at bruge hendes sound, nu hvor alle gjorde det, siger Fie Louw til TV 2.

Også 14-årige Mathias Kamp blev inspireret til at lave en Tiktok, efter han havde set en anden video med ’My Way’.

- Vi opdagede lyden, og så tænkte vi, det kunne være sjovt, hvis vi også lavede den samme video, så det gjorde vi så, og det var pisse sjovt, siger han.

Video: TV 2 Danmark

Han brugte også sin skole som kulisse i Tiktok-videoen, hvor han danser rundt med sine venner Frederik og Kristoffer.

Sang om at sætte grænser

Lise Ranks fortæller, at det gør hende ”sygt motiveret”, at hun kan se, at folk tager godt imod hendes sang.

Video: TV 2 Danmark

Hun arbejder til daglig som rappædagog i en ungdomsklub i Aalborg, hvor hun hjælper unge med at rappe og få deres tanker ud som sangtekster. Hun bruger også selv sangskrivningen som en slags dagbog, hvor hun kan få frit løb for sine tanker.

'My way', som hun fremførte under sin audition, har hun skrevet efter at være kommet ud på den anden side af et forlist kæresteforhold.

- Jeg kan se, at du er lonely. Vil ha’ attention på SoMe. Slider dm, siger, jeg er din only. Vil ha’ en chance, men jeg tager det slowly, synger hun blandt andet.

Det handler om, at man ikke skal lade sig "beat down", som hun formulerer det.

- Man skal holde fast i sine egne grænser: Hvad vil man være med til? Hvor langt vil man gå for kærligheden? forklarer hun.

Fredag skal hun fremføre endnu en sang, når hun skal synge for Simon Kvamm under årets bootcamp, hvor hun skal dyste mod Kristoffer Lundholm om, hvem der skal med til liveshows.

_

Se hvordan det går Lise Ranks til Bootcamp i 'X Factor' fredag klokken 20.00 eller på TV 2 PLAY.