Skuespiller vinder 'Vild med dans'

Efter en nervepirrende finaleaften blev vinderen af 'Vild med dans' 2022 fundet.

Det var en decideret vantro Caspar Phillipson, der modtog 'Vild med dans'-trofæet fredag aften.

Den 51-årige skuespiller vandt sammen med sin dansepartner Malene Østergaard.

Men han havde svært ved at tro på det og måtte flere gange spørge, om det virkelig var rigtigt.

Parret har fået høje point og rosende ord fra dommerne helt fra begyndelsen. Det samme fik de denne aften, hvor de foruden en vals dansede en freestyle.

Andenpladsen gik til paraatlet Daniel Wagner og Asta Björk, mens komiker Natasha Brock og Thomas Eversen Poulsen fik tredjepladsen.

- Sig det lige igen

Selvom parret har været både dommerne og bookmakernes favorit næsten helt fra start af, havde Caspar Phillipson faktisk ikke rigtig forberedt sig på at vinde, afslørede han.

Hvordan føles det at vinde?

- Det føles helt vildt. Prøv lige at sige det igen? lød det halvjublende fra Caspar Philipson, der senere satte lidt flere ord på:

- Det er mega dejligt. Jeg er glad over, at alt det, vi har lavet, er blevet set og påskønnet.

Både han og Malene Østergaard besluttede sig tidligt for ikke at lytte til bookmakerne, der spåede dem til at være storfavoritter.

- Vi har været helt vildt gode til at ignorere det. Det har været dejligt, at dommerne har givet os gode karakterer, men vi har set så mange overraskelser i løbet af sæsonen, og nogle er røget ud, som vi synes var gode, forklarede Caspar Phillipson.

- Han kan det hele

Parrets høstede også højeste point af dommerne i finalen, og Anne Laxholm satte efterfølgende ord på, hvad det er, skuespilleren kan.

- Han har en stor kropsbevidsthed, og så er han ikke bange for at prøve noget af, selvom han jo ikke den yngste af nydanserne, sagde hun.

Også Marianne Eihilt har været imponeret af nydanseren helt fra begyndelsen:

- Han været superdygtig hver gang. Han har aldrig haft en dårlig dag, og han er meget stabil. De er begge dygtige, de er sympatiske, de knokler hårdt og er dejligt charmerende og indlevende. Caspar kan det hele, siger dommeren.

Slut med at skamme sig

Parret imponerede både dommere og seere med deres freestyle. Dansen begyndte i en stor hvid kasse, som skuespilleren brød ud af.

Symbolikken bag nummeret knytter sig til en af de vigtigste ting Caspar Phillipson tager med fra sin tid i 'Vild med dans': Nemlig, at man godt må være dygtig til noget og ikke behøver at skamme sig over at vise det.

- Jeg tror, jeg er meget præget af, at man skal ikke vise sig. Der er vi jo en nation rundet af janteloven, så det med at vise sig på et dansegulv indebærer jo et element af at skamme sig over det. Men vi viser os frem, og vi er glade over det, sagde han.

Det er også første gang, at Malene Østergaard vinder trofæet, og foreløbigt skal sejren fejres med bobler, afslørede Caspar Phillipson.

Du kan se eller gense finalen i 'Vild med dans' på TV 2 PLAY.