Dommer bemærkede hans proteseskift – her er forklaringen

Paraatleten Daniel Wagner ville ønske, at dommerne kunne få et kig ind i træningslokalet.

Paraatlet Daniel Wagner havde på ingen måde regnet med, at han ville stå i en 'Vild med dans'-finale.

Faktisk havde han regnet med, at han ville ryge ud som sæsonens første.

- Jeg har ikke helt fattet det, siger Daniel Wagner om at nå så langt i programmet.

Min hjerne eksploderede

Sonny Fredie Pedersen

Men blandt dommerne var der stor beundring over paraatletens bedrifter i fredagens semifinalen.

- Min hjerne eksploderede – jeg forstår ikke, hvordan du kan gøre det, lød det fra Sonny Fredie Pedersen efter parrets hurtige jive.

Imens blev Marianne Eihilt rørt over paraatletens argentinske tango, der fulgte bagefter.

- Jeg er virkelig, oprigtig rørt over jeres dans. Jeg tror, det er, fordi det er så svært at lave, sagde Marianne Eihilt.

- Du skifter både tøj og ben

Marianne Eihilt italesatte også Daniel Wagners protese under programmet.

I semifinalen skulle alle par som nævnt danse to danse, og for Daniel Wagner krævede det altså to forskellige proteser. Og det bemærkede dommeren.

- De andre skifter tøj, du skifter både tøj og ben, sagde hun, mens hun også for første gang spurgte paraatleten direkte, om det var sværere at danse med den ene protese frem for den anden.

Og hver uge er det faktisk noget, Daniel Wagner tager stilling til.

Det er nemlig altid er en overvejelse, hvilken protese der er bedst at bruge i en given dans.

- Jeg ville ønske, at de (dommerne, red.) kunne komme ned i danselokalet og se, hvordan vi støber en dans sammen, for der sker noget med de her proteser, forklarer han.

Det ser mere stift ud

På dansegulvet bruger Daniel Wagner enten en gå-protese eller en blade-protese.

Med den bøjede blade bliver han hurtigere og får mulighed for at lave spring. Til gengæld kan han ikke lave løft med den, fordi den er lavet, så den kun kan tåle hans kropsvægt.

- Asta vejer jo ingenting, men det har vi prøvet, og det fungerer ikke med løft, for bladen bliver helt trykket sammen, forklarer han.

Faktisk har det kostet et styrt i træningslokalet, fordi parret netop forsøgte at lave et løft med bladen.

Derfor er gå-protesen kommet i spil i flere standarddanse, hvor det så bliver muligt at lave løft. Til gengæld kan det komme til at se mere stift ud, forklarer Daniel Wagner.

Det bemærkede dommerne også under fredagens argentinske tango, hvor det netop også var gå-protesen, der var i brug. Anne Laxholm savnede eksempelvis "blødhed i bevægelserne".

Jeg er så taknemmelig, som man overhovedet kan blive

Daniel Wagner

Men Daniel Wagner tror også, der var en anden grund til, at dommerne netop italesatte gå-protesens udfordringer denne fredag.

- Jeg har ikke brugt protesen siden program fire, så jeg tror måske, det er derfor, dommerne syntes, det så mere stift ud, forklarer han.

På trods af de naturlige begrænsninger har Daniel Wagner alligevel fået stor ros fredag efter fredag.

Fik stående applaus

Nikolaj Hübbe har flere gange kaldt ham en gave til programmet, og semifinalen var ingen undtagelse, hvor Hübbe også kaldte paraatleten et unikum.

Derudover rejste Sonny Fredie Pedersen sig også op fra sin dommerstol og gav Daniel Wagner en stående applaus.

Og det er noget, der gør indtryk på Daniel Wagner.

- Jeg kan slet ikke begribe alle de rosende ord, jeg får. Jeg er så taknemmelig, som man overhovedet kan blive, siger han.

Som bonus er Daniel Wagner glad for at få mulighed for at vise 'Vild med dans'-seerne, hvad man faktisk kan med en protese.

- Det er også en af mine mål med at være med i programmet. Så håber jeg bare, at folk hjemme i stuerne også er imponerede, siger han.

I næste uges finale står Daniel Wagner og Asta Björk over for skuespiller Caspar Phillipson og hans partner Malene Østergaard samt komiker Natasha Brock og hendes partner Thomas Evers Poulsen.

_

Gense semifinalen i 'Vild med dans' på TV 2 PLAY.