Landmand græder, når hun ser sig selv i tv

Det føltes ikke rigtig i maven for Katja Gullaksen - så tog hun konsekvensen.

Det har været overvældende for 29-årige Katja Gullaksen at være med i ‘Landmand søger kærlighed’.

Både i forhold til at skulle forholde sig til sine egne følelser og datingmønstre men særligt da den romantiske weekend var ved vejs ende.

For efter at have valgt Theis Brammer fra og inviteret Dennis Kristensen med på romantisk weekend, var det blevet tid til den sidste ærlige udmelding fra Katja Gullaksen.

Der var ikke opstået romantik for Katjas vedkommende. Og det var hun nødt til at fortælle Dennis Kristensen.

Under middagen fortalte Katja Gullaksen, at hun ikke kunne se det udvikle sig til mere end et venskab.

Men hvorfor inviterede hun Dennis med på weekend, hvis der ingen romantik var? Det fortæller hun i denne artikel.

- Jeg valgte Theis fra, fordi jeg havde friend zonet ham allerede noget tid inden den romantiske weekend, siger Katja Gullaksen og forklarer videre:

- Hvis der skulle være noget, så kunne det kun blive med Dennis. Med ham var jeg ikke helt afklaret, så jeg ville se, hvad der kunne ske, når vi var på tomandshånd og ikke blev forstyrret.

Men en klatretur og romantiske omgivelser med ro og god tid gav ikke Katja sommerfugle i maven.

Og de manglende følelser var hun ikke hemmelig omkring – også selvom det ikke var sjovt at sige det højt og risikere at skuffe Dennis Kristensen.

- Han er en sød og reel fyr, og det ville være så tarveligt at holde ham hen med falske forhåbninger. Jeg ville ikke kunne se mig selv i øjnene bagefter, siger hun.

I kontakt hver dag

I et interview med TV 2 fortalte Katja Gullaksen i forbindelse med afsnit seks, at hun var træt af at være alene, men også træt af at matche med de forkerte fyre, blive ghostet eller være bange for at give sig hen for så at blive afvist.

Faktisk havde hun næsten mistet troen på kærligheden, da hun tilmeldte sig ‘Landmand søger kærlighed’.

Generelt har ærlighed været vigtig for Katja Gullaksen under hele forløbet.

Hun har været hudløst ærlig omkring sin fortid, de dårlige oplevelser med mænd og ikke holdt tårerne tilbage, når det hele blev lidt for overvældende.

Men det er ikke kun Katja, der har været ærlig – hendes bejlere har også gjort en dyd ud af at være reelle og omsorgsfulde over for Katja. Og det betyder, at hun stadig har en god relation til særligt Theis Brammer og Dennis Kristensen, som hun nåede længst med.

- Theis og jeg har været ovre og besøge Dennis, og vi skal også alle tre mødes igen snart. De er så søde og nogle gode gutter, fortæller Katja Gullaksen.

Faktisk har de kontakt via Messenger og en Snapchat-gruppe hver dag.

Har lært meget om sig selv

Den meget ærlige tilgang til programmet og de mange tårer har været lidt overvældende at følge med i på tv for Katja Gullaksen.

- Når jeg tuder i tv’et, så tuder jeg også hjemme i sofaen. For jeg kan totalt huske de følelser, jeg havde i de forskellige situationer, fortæller hun.

Men det er helt okay. For alle de svære situationer i programmet er hver især et symbol på de skridt, hun gennem den seneste tid har taget mod at forstå sit eget mønster.

Og Katja Gullaksen er ikke i tvivl om, at hun har lært utrolig meget af at være med i ‘Landmand søger kærlighed’.

- Jeg har aldrig rigtig fået sat ord på, hvordan jeg egentlig har gået og haft det. Og det har været sundt at få gjort i programmet, siger Katja Gullaksen og tilføjer:

- Jeg er kommet flere skridt på vejen til at være mere åben i datingfasen og begynde at forstå mit mønster.

Hun er overbevist om, at det har hjulpet hende, at fyrene var venlige og imødekommende.

Mange henvendelser

Det blev ikke til en kæreste i programmet, og Katja Gullaksen kan i dag fortælle, at hun stadig er single.

Men siden hun tonede frem på tv, er der rigtig mange, der har skrevet til hende på Facebook og Instagram.

Det er ikke dem alle, Katja får svaret. Men henvendelserne betyder meget for hende.

- Det giver mig sindssygt meget selvtillid. Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke gjorde. Det er rart at høre, at folk synes, at man virker sød.

Katja Gullaksen har i programmet ikke lagt skjul på, at hun tidligere har haft tendens til at gå efter de forkerte fyre.

Det prøver hun at have in mente, når hun løber indbakken igennem i dag.

- Jeg ved ikke, om jeg prøver at gå uden om de der typer, men jeg lader andre få en chance. Jeg er blevet mere open minded, siger hun og tilføjer:

- Det kunne være fedt at sige, at jeg havde fået en kæreste, men jeg har fået noget andet ud af det. Blandt andet to sindssygt gode kammerater i Dennis og Theis.

Se eller gense 'Landmand søger kærlighed' på TV 2 PLAY.