Han skulle have været med i ’Vild med dans’ – i stedet dansede han på hospitalsstue

Karina Frimodt pakkede kostumerne og kørte på hospitalet for at danse den vals, hun skulle danse i anledning af ‘Knæk Cancer’.

Kræftramte Donald La Verne Smith skulle have danset på Det Kongelige Teaters gamle scene i anledningen af ‘Vild med dans - Knæk Cancer’.

Men de seneste uger er hans helbred blevet markant forværret, og derfor kunne han ikke være med.

Men dén vals, han efter planen skulle have danset med dansepartner Karina Frimodt, skulle ikke gå til spilde.

Derfor valgte parret at opføre den alligevel. Dog i lidt anderledes omgivelser. For Donald La Verne Smith er i mellemtiden blevet indlagt. Og derfor måtte hans sygestue danne rammer for valsen.

På stuen dansede Donald La Verne Smith og Karina Frimodt foran et publikum bestående af en person: Donalds La Verne Smiths kone, Helle.

Karina Frimodt var ikke i tvivl om, at hun gerne ville gennemføre dansen med Donald, også selvom det ikke kunne blive i de storslåede omgivelser.

- Jeg vidste hvor meget, det betød for Donald. Og da det ikke kunne lade sig gøre, var min første tanke, at så måtte jeg komme til ham, så han fik en dans, siger Karina Frimodt.

Hentede kostumerne og kørte afsted

Hun tog derfor kontakt til Helle for at spørge, om det var muligt at komme på besøg og danse på stuen. Det svarede hun ja til.

Det var et fint øjeblik, hvor Donald og Helle fandt hinanden

Karina Frimodt

Karina Frimodt kørte selv ud og hentede parrets kostumer og kørte ud til Donald. Og så dansede de en vals, der endte i en omfavnelse mellem både Karina Frimodt, Donald og Helle.

- Det var en så fin forløsning, og det var et fint øjeblik, hvor Donald og Helle fandt hinanden. Det er jeg så glad for, jeg var med til, siger Karina Frimodt.

Så selvom det ikke kunne blive på Det Kongelige Teater, gav dansen alligevel parret noget helt særligt.

- Jeg tror faktisk, at det var lige så fint for dem.

Fik læst brev op på scenen

57-årige Donald La Verne Smith har bugspytkirtelkræft, der er en kræftform med svære odds. Der findes ingen helbredende behandling, men han har i et år fået livsforlængende kemoterapi.

Alligevel har han fået det værre de seneste uger, og derfor kunne han ikke danse fredag aften.

Jeg er et levende bevis på, at det nytter

Donald La Verne Smith

Men selv om Donald La Verne Smith ikke var på Det Kongelige Teater, var han ikke helt fraværende.

Han havde skrevet en hilsen, der blev læst op af værterne, Sarah Grünewald og Martin Johannes Larsen, på aftenen.

- Jeg er meget ærgerlig over, at jeg ikke kan deltage i aften, hvor end jeg gerne ville. Men det kan jeg ikke, fordi jeg i øjeblikket er for svækket. I må have en fantastisk aften, giv den gas på gulvet og støt op om Knæk Cancer. Jeg er et levende bevis på, at det nytter, stod der i hilsnen fra Donald La Verne Smith.

Kræftramte danskere på scenen

Udover Donald La Verne Smith, der skulle have danset under ‘Vild med dans - Knæk Cancer’, dansede også Stine Camilla Rix og og Casper Frydenlund Tørnblad.

De har også haft kræft inde på livet og skulle med deres danse samle penge ind til lørdagens store 'Knæk Cancer Live'-show.

Stine Camilla Rix og og Casper Frydenlund Tørnblad dansede henholdsvis en cha-cha-cha og en jive.

Tilsammen indsamlede de 1.535.300 kroner. I alt blev der under 'Vild med dans - Knæk Cancer' samlet 20.779.167 kroner ind.

_

Se 'Vild med dans - Knæk Cancer' på TV 2 PLAY.