Vild med dans

Da hun blev spurgt til sin historie, pegede hun i stedet på værten

Det var svært helt at forstå, hvad Cecilie Schmeichel mente, da hun talte med 'Vild med dans'-vært efter sin dans fredag aften. Her forklarer de.

Cecilie Schmeichel vil gå så langt som at sige, at hun er vant til at få dem.

De hadefulde ord om hendes udseende, krop og vægt fra fremmede, der ender i hendes indbakke eller blandt kommentarerne på hendes sociale medier.

“Hold kæft, du er tyk”, “en hval på dansegulvet” og “luk røven, din dumme kælling” er bare et udsnit af de beskeder, hun har modtaget under årets 'Vild med dans'.

Derfor var hendes streetdans fredag aften dedikeret til dem, der sidder bag skærmen og trykker send.

Dansen viste, hvordan hun vil konfrontere afsenderne, hvis hun en dag stod over for en af dem: Ikke med had, men med en konstruktiv snak for at forstå dem – symboliseret gennem en dansende "diskussion" og et afsluttende håndtryk på dansegulvet.

Netop den tilgang deler hun med 'Vild med dans'-vært Martin Johannes Larsen. For i denne uge har de to har kunnet støtte hinanden i at sige fra.

Vært lagde video ud om samme emne

At deltageren og værten deler en oplevelse, kom kun frem i et kort glimt i aftenens program.

Det skete i det såkaldte green room, efter Cecilie Schmeichel og hendes dansepartner Damian Czarnecki havde været på dansegulvet. Her vekslede hun og værten nogle ord, der for de uindviede måske ikke helt gav mening.

- Du har også selv lige lagt noget op om det, sagde hun til Martin Johannes Larsen, da han spurgte til dansens budskab, og hun fortsatte:

- Der skrev jeg til dig: "Hvor er det fedt, at du også lægger det ud".

Hun hentyder til en video, som 'Vild med dans'-værten lagde ud på sin Instagram-profil tidligere på ugen. Her adresserede han de negative kommentarer, han selv har modtaget – særligt i kommentarsporet på Ekstra Bladets Facebook-side.

Beskederne gik på hans udseende, tøj og person.

- Det er første gang, at det rammer mig, og ligesom Cecilie (Schmeichel, red.) sidder jeg også og læser med. Jeg synes, det var et rigtig vigtigt budskab, de tog op, siger han.

Hvor de brugte dansen, brugte Martin Johannes Larsen sit virkemiddel: Humor.

Se videoen her:

Rammer flere end man tror

Fordi Cecilie Schmeichel i mange år har skullet forholde sig til de hadefulde beskeder, har det været noget, hun flere gange har sat fokus på gennem sine sociale medier.

Hun mener, at det er betydningsfuldt, at værten også deler sin personlige oplevelse. Kun sådan blev hun klar over, at de var i samme båd.

Og selvom hun ikke ønsker det for sin værste fjende at få sådanne beskeder, så viser værten noget, hun ikke ville kunne alene. Nemlig hvor bredt problemet rammer:

- Det er fedt, at det ikke kun er mig, der tager kampen op, men også en manderollemodel i branchen. At det ikke kun er kvinder, der er større, som får de her beskeder, siger hun.

Cecilie Schmeichels dansepartner Damian Czarnecki er også rystet over både mængden og grovheden af beskederne, hun får.

- Det kommer tæt ind på livet af mig, når jeg tilbringer så meget tid med Cecilie. Vi kan sidde til træning og kigge videoer igennem og “bing”, så kommer en besked, hvor der står: "Ej, hvor er du nederen at se på", siger han.

Han kan mærke, at det påvirker hende, selvom hun "er god til at lægge det fra sig".

Skal bekæmpes uden had

På samme måde beskriver Martin Johannes Larsen følelsen af at læse om sig selv. Han bliver ikke sur eller ked af det, men ærgrer sig over, at nogen har behov for at sprede den negativitet.

- Det er bare unødvendigt, siger han.

Cecilie Schmeichel tror, at afsenderne af beskederne, er mennesker, som ikke har det godt. Hendes dans skal netop vise, at et modangreb med samme tone ikke virker – men det gør det at gøre opmærksom på, hvordan de påvirker:

- Du skal tænke over, at der sidder nogen og modtager din besked. Jeg har altid sagt: "Hvis du har behov for at skrive grimme ting, så skriv det på en seddel, riv det over og smid det væk", siger hun.

På den måde kommer afsenderen af med det, men det er ikke gået ud over nogen, råder hun.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20.00 på TV 2 PLAY.

_