Landmand søger kærlighed

Familien var bekymrede for landmand – nu mærker han en stor forandring

Vær opmærksom: Nederst i denne artikel afsløres det, hvad der sker i afsnit 11 af 'Landmand søger kærlighed'.

Med udsigten til at kunne risikere at ende sine dage alene på familiens gård pressede hele familien på for, at der skulle ske noget.

Når 34-årige Claus Simonsen husker tilbage, så har han da mødtes med nogle enkelte piger.

Måske har det været til en fest, og efterfølgende har der været lidt skriverier frem og tilbage.

Men det er altid løbet ud i sandet.

Noget inde i Claus Simonsen har holdt ham tilbage.

Kærester er det derfor ikke blevet til mange af.

En enkelt. I nogle måneder. Og pludselig havde han rundet 30 år.

Han kunne så småt mærke biologien begyndte at prikke til ham.

I mellemtiden havde han uddannet sig til maskiningeniør og overtaget familiens Tuemosegård på Sydsjælland, hvor der produceres røde-, hvide- og rosévine.

Det er et stort sted, især når man bor alene.

Det var ikke det liv, forældrene ønskede for ham. De bekymrede sig meget for, om Claus Simonsen nogensinde ville finde sig en kæreste. Det samme gjorde Claus Simonsens søskende.

En aften spurgte Claus Simonsens bror ham derfor, om han måtte melde Claus Simonsen til ’Landmand søger kærlighed’.

De havde drukket nogle øl sammen, så Claus Simonsen regnede egentlig med, at det blev ved snakken, da han gav broren lov.

Men en dag blev han ringet op af en medarbejder fra programmet, og Claus Simonsen følte, det var på tide at tage et opgør med sig selv.

Perfektionismen og usikkerheden

Claus Simonsen klarede sig godt i skolen, han dyrkede alt den sport, han kunne komme i nærheden af, hang ud med sine venner og hjalp familien med landbruget.

Han har altid fået rigelig anerkendelse, og han har aldrig gemt sig i et hjørne, når han skulle nørde noget.

Claus Simonsen har derimod to stærke sider i sig, der har lagt ham i benlås, når han har forsøgt at nå frem til den store kærlighed.

Han kan være meget perfektionistisk og på samme tid ret usikker. Især når det kommer til kærligheden.

For han er typen der for alt i verden ikke vil begå fejl. Alt skal helst gå godt. For hvad nu hvis han ikke kan leve op til forventningerne i parforholdet? Hvad nu hvis han ikke er en god nok kæreste?

Det har ikke været nogen god gødning for kærligheden at blomstre ved. Læg dertil, at han også altid har været genert og bange for at blive afvist.

Derfor har Claus Simonsen stort set aldrig rigtig opsøgt kærligheden hverken i festligt lag eller ved hjælp af datingtjenester.

Ikke før han sagde ja til at være med i ’Landmand søger kærlighed’, der skulle vise sig at være en beslutning, der har givet fornyet tro på at finde den store kærlighed.

Lene giftekniv var en stor hjælp

Med sin deltagelse i ’Landmand søger kærlighed’ kunne Claus Simonsen ikke længere skjule sig, og det var første skridt på vejen mod den store forandring.

- Jeg var nødt til at hoppe ud i det, og det har været sundt for mig. Da jeg sagde ja, måtte jeg se i øjnene ­– at nu gør jeg det, fortæller Claus Simonsen.

Men han kunne ikke gøre det alene. Undervejs i forløbet fik han nemlig rigtig meget støtte af programmets værtinde Lene Beier.

De havde flere gode samtaler, der i sidste ende fik gravet usikkerheden og sårbarheden ud af vinbonden, så han blev skubbet i gang.

Det gjorde ham tryg og så godt tilpas, at han kunne slappe af og være til stede i selskab med Pernille Kaaberbøl, Nicoline Knudsen og Linea Pedersen, der var de tre kvinder Claus Simonsen valgte at invitere med hjem til sin gård efter speed- og gruppedaten.

I sidste ende fik det ham til at mærke efter i sig selv, og det hele begyndte så småt at falde på plads inde i Claus Simonsen.

Men lige som han havde fundet roen og ikke mindst troen på, at der gemte sig noget dyrebart i relationen til en af de tre kvinder, blev noget af det han igennem årene havde forsøgte at gemme sig fra til virkelighed. Han blev afvist.

For efter en hyggelig dag i marken, hvor de alle fire havde gravet kartofler op og pakket dem til gårdbutikken, skulle Claus Simonsen til at aftale alenetid med kvinderne.

Her bad Pernille Kaaberbøl om at få lov til at tale med Claus Simonsen først, fordi hun i løbet af dagen var blevet klar over, at følelserne ikke var der, og at hun derfor ville forlade ’Landmand søger kærlighed’.

Forholdet var venskabeligt, som hun forklarede det til Claus Simonsen, der var ærgerlig over, at han ikke kunne nå at lære hende bedre at kende.

Men Claus Simonsen tog afvisningen fattet og med et smil, og som en gentleman fik han sagt til Pernille, at hendes beslutning selvfølgelig var fuldstændig fair.

Dermed efterlod det Claus Simonsen med Nicoline Knudsen og Linea Pedersen tilbage på gården, hvor det næste gang er ham, der skal være den afvisende, da han kun kan invitere en af dem med på romantisk weekend.

Se ‘Landmand søger kærlighed’ på TV 2 hver tirsdag klokken 20.00 eller på TV 2 PLAY.