Vild med dans

Hun forlod 'Vild med dans' med en hemmelighed. Nu fortæller hun historien

Hver fredag havde Andrea Lykke Oehlenschlæger en spand stående i kulissen.

- Vi har haft vores at kæmpe med.

Sådan lød det fra sangerinden Andrea Lykke Oehlenschlæger, da hun og partneren Eugen Miu blev stemt ud af 'Vild med dans' forrige fredag.

På det tidspunkt kunne hun dog ikke fortælle, hvorfor parrets uger i 'Vild med dans' havde været særligt hårde.

Men nu løfter den 25-årige sanger sløret for den hemmelighed, hun har båret på gennem hele forløbet.

Få uger inden dansetræningen begyndte midt i august, fandt Andrea Lykke Oehlenschlæger nemlig ud af, at hun var gravid.

- Det er så megadejligt og fantastisk, siger hun.

På det tidspunkt var det længe siden, at hun havde sagt ja til at deltage i 'Vild med dans'. Og de lykkelige omstændigheder skulle vise sig at blive noget af en udfordring i danselokalet.

Oven i det var Andrea Lykke Oehlenschlæger under hele sin tid i programmet ikke langt nok henne, til at hun ville indvie hele Danmark i sin graviditet.

Derfor har hun også glædet sig til at komme på den anden side af den nu veloverståede nakkefoldsscanning, så hun kan være ærlig omkring de sidste mange uger.

- Det er rart for mig, at folk ved, at det er derfor, siger hun med hentydning til, at det på skærmen måske har virket til, at hun har været forholdsvist upåvirket af både af ryge i omdans og til sidst ud af konkurrencen.

- Det er ikke, fordi jeg ikke har været 100 procent indstillet på 'Vild med dans'. Men der er bare noget, der har fyldt mere, og som jeg virkelig har kæmpet med, siger hun.

I et fængsel af kvalme

Selvom Andrea Lykke Oehlenschlæger vidste, at meget af hendes efterår muligvis ville blive fyldt med dans og præstationspres, bekymrede hun sig til at begynde med ikke over sammenfaldet med graviditeten.

- Jeg var kun glad og tænkte slet ikke over, hvordan de første tre måneder er for rigtig mange, siger hun.

At blive gravid har været så stor en ting og så stor en glæde. Og det er bare størst af alt

Andrea Lykke Oehlenschlæger

Kvalmen gjorde dog allerede sit indtog nogle uger inde i træningen op til premieren på 'Vild med dans', og Andrea Lykke Oehlenschlæger beskriver den som "altoverskyggende".

- Det har været lidt som et fængsel, fordi jeg ikke kunne komme ud af kvalmen, siger hun.

Af samme grund måtte hun have en spand med i lokalet til hver træning. Der var også hele dage undervejs, hvor Andrea Lykke Oehlenschlæger og dansepartneren Eugen Miu blev nødt til at acceptere, at de bare ikke kunne træne, fordi kvalmen var for voldsom.

De fysiske udfordringer resulterede også i, at sangerinden kæmpede med et stort mentalt pres i løbet af sine uger i programmet.

- Det er jo fælles for alle, at det er et hårdt forløb både fysisk og mentalt. Man skal lære noget helt nyt, og det føles som at have en premiere hver fredag. Og det er bare ikke en særlig god cocktail, at man så også skal kæmpe med noget fysisk, siger hun.

Det var både stressende at føle sig "bagud" med træningen, og derudover havde Andrea Lykke Oehlenschlæger hver fredag en frygt for, at hun ville komme til at kaste op på live-tv.

- Også fordi det under generalprøverne nogle gange holdt lidt hårdt, siger hun.

Kunne blive nødt til selv at sige stop

Faktisk stod der hver fredag en spand bag tæppet i studiet, hvis hun skulle få brug for det. Men så galt gik det dog aldrig.

Hun kastede både op inden og efter showet. Men af en eller anden grund vidste hendes krop, at hun skulle performe lige præcis i de minutter, det gjaldt.

- Måske har det været koncentrationen, gætter hun selv.

Alligevel mærker sangerinden i dag en lettelse over, at hun ikke skulle fortsætte kampen for at lære nye dansetrin, drejninger og løft hele efteråret.

Det var helt uoverskueligt for hende at tænke langt frem i tiden.

- Jeg tænkte nogle gange, at jeg ikke var sikker på, hvor langt jeg kunne trække den. Hvis kvalmen var fortsat på samme måde, så tror jeg, jeg havde været nødt til selv at stoppe, siger hun.

Ingen ærgrelse

Trods alt ser Andrea Lykke Oehlenschlæger ikke tilbage på 'Vild med dans'-oplevelsen med en stor følelse af ærgrelse.

- At blive gravid har været så stor en ting og så stor en glæde. Og det er bare størst af alt, siger hun.

Samtidig er hun "virkelig glad og tilfreds" med det, hun og partneren Eugen Miu nåede at præstere på dansegulvet.

Og nu glæder Andrea Lykke Oehlenschlæger sig bare til at have mere ro på til at nyde sin graviditet, i det omfang hun nu kan.

- Jeg kaster stadig meget op. Men nu kan jeg i hvert fald gøre det i fred, siger hun med et grin.

Følg de resterende par i 'Vild med dans' fredag kokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.