'Lykkehjulet' dropper kvindelig vært

På mandag udgår to traditionsrige bestanddele af 'Lykkehjulet'. Det sker ud fra ønsket om at gøre programmet mere tidssvarende og sætte tempoet op.

Gennem tiden har der været seks af dem.

De kvindelige værter og såkaldte bogstavvendere har siden starten i 1988 været en fast bestanddel af TV 2s folkekære underholdningsprogram 'Lykkehjulet'.

I mange år var det Carina Jensen med tilnavnet 'Kategorina', der som medvært for Bengt Burg annoncerede ordgådernes kategorier og travede frem og tilbage på podiet for at vende de store bogstavplader.

Siden 'Lykkehjulets' tilbagevenden på tv-skærmen i 2020 har Kanya Rørbech haft tjansen som feminint sidekick til værten Mikkel Kryger.

Men fra mandag 19. september er det slut.

Fremover skal der nemlig slet ikke være en kvindelig medvært, og det skyldes ifølge programmets redaktør, Mads Volck, at hendes rolle længe har været lidt ”kunstig”.

- Da bogstaverne i dag ikke skal vendes fysisk ligesom i gamle dage, er det i virkeligheden en overflødig funktion, hun varetager. Man kan sige, at teknologien har indhentet det folkekære format på den konto, siger han til TV 2.

Formålet med at fjerne bogstavvenderfunktionen er først og fremmest at modernisere programmet og få tempoet op, så der i stedet bliver plads til flere ordgåder.

Programredaktøren understreger imidlertid, at han kun har roser til overs for Kanya Rørbechs indsats som medvært.

- Kanya sprang i sin tid til som helt uprøvet vært, men greb muligheden og trådte ind foran hjulet med en sikkerhed og charme, der på alle måder har været med til at gøre programmet populært. Vi ønsker Kanya så meget held og lykke i sin fortsatte tv-karriere, siger han.

Trænger til nytænkning

For den afgående vært, Kanya Rørbech, er beslutningen om at ændre på programformatet kun meget forståelig.

- Jeg synes, at det er godt med forandring, og det er spændende, at TV 2 prøver at nytænke formatet. Det tror jeg, at det trænger til. Og jeg håber, at seerne vil tage godt imod det, siger Kanya Rørbech til TV 2.

Efter at hun har medvirket i næsten 200 programmer, er hun også selv ”klar til at komme videre til andre udviklingsmuligheder som vært”, som hun udtrykker det.

Det nye 'Lykkehjulet'

Fra mandag 19. september 2022 sendes 'Lykkehjulet' i en ny og opdateret version.

  • I stedet for et værtspar vil programmet fremover kun have Ă©n vært, Mikkel Kryger.
  • Butikken med det store udvalg af gevinster fra forskellige sponsorer udgĂĄr til fordel for faste præmier.
  • I hvert program vil der være tre præmier: En første-, en anden- og en tredjepræmie, som fordeles til slut mellem de tre deltagere.
  • I nogle af spillerunderne vil der være særlige rundegevinster, som deltagerne har mulighed for at vinde.
  • Den afsluttende bonusrunde, hvor dagens vinder fĂĄr endnu en chance for at gĂĄ hjem med lidt ekstra i gaveposen, indgĂĄr fortsat i programmet.

Hun lægger dog ikke skjul på, at 'Lykkehjulet' har en stor plads i hendes hjerte, og at hun vil savne samarbejdet med medværten Mikkel Kryger.

- Mikkel og jeg har haft det vildt sjovt sammen, og jeg synes, at den pingpong, der opstod mellem os indbyrdes og i samspillet med deltagerne, var noget af det bedste ved at lave programmerne, siger hun.

Mikkel Kryger, som for øjeblikket er i gang med optagelserne til en række nye afsnit af 'Lykkehjulet', savner også allerede Kanya Rørbech som makker på de meget lange optagedage. Men han forstår samtidig beslutningen om at fokusere mere på selve spillet.

- I de nye programmer er der kommet mere knald på. Hvor vi før nåede omkring fem-seks spilrunder per program, er vi nu oppe på otte-ni runder. Så i hvert program får seerne tre-fire ekstra ordgåder, som de kan gætte med på hjemme i stuerne, siger Mikkel Kryger.

Endnu en tidsbesparende ændring

Det er dog en anden ændring, som har ført til den største tidsbesparelse i den nye udgave af 'Lykkehjulet'.

Butikken, som de vindende deltagere hidtil har kunnet vælge deres præmier i, er nemlig udgået til fordel for faste præmier.

- Vi syntes, at den materialisme, som var forbundet med det store gevinstudvalg i butikken, er utidssvarende. Det var faktisk dén observation, der førte til beslutningen om at sløjfe den ene vært. For butikken har traditionelt været den kvindelige medværts ansvar, siger Mads Volck.

I de nye afsnit er der tre faste præmier, som uddeles til slut i programmet. En første-, en anden- og en tredjepræmie.

Præmierne fordeles efter, hvor mange points de tre deltagere hver især har optjent.

Et andet nyt tiltag, som seerne kan se frem til i det kommende år, er en særlig kendisvariant af 'Lykkehjulet'. Her vil en række kendte danskere med et særligt forhold til programmet dreje på hjulet for at vinde donationer til gode formål.

'Lykkehjulet' sendes mandag-torsdag klokken 19.20 pĂĄ TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY.