Toppen af poppen

Her er deltagerne i 'Toppen af poppen' 2022

Årets hold udgøres af Martin Brygmann, Iris Gold, Kira Skov, Maximilian, Steen Jørgensen, Soleima og Nicklas Sahl.

Syv danske musikere er klar til igen at fortolke hinandens musik i en ny sæson af 'Toppen af poppen'.

Det sker som vanligt i syv programmer, som sendes på TV 2 og TV 2 PLAY.

Her er årets deltagere:

Martin Brygmann

I år vil seerne blandt andet møde 59-årige Martin Brygmann i 'Toppen af poppen'. Ud over at være sanger, musiker og komponist, er han også skuespiller og komiker.

Han begyndte sin karriere i 1980'erne, hvor han blandt andet var trommeslager for Loveshop og Lars H.U.G.

Derfra gik det hurtigt, og han har siden hittet som både sanger, komiker, komponist og skuespiller. I 1997 lavede han Lex & Klatten sammen med Peter Frödin, Hella Joof og Paprika Steen, og senere dannede han sammen med Peter Frödin og Hella Joof satiregruppen Det Brune Punktum.

Efterfølgende lavede han blandt andet musik til Hella Joofs film 'En kort en lang' og til julekalenderne 'Jesus & Josephine' og 'Jul i Valhal', som han også spillede med i.

Desuden har han produceret musik for kendte kunstnere som Søs Fenger, Bent Fabricius-Bjerre, Birthe Kjær og Alberte Winding. Og hans største hits tæller 'For kendt', 'Kom lad os gå' og 'Jeg vil i seng med de fleste'.

Nu skal han så være med i 'Toppen af poppen', hvilket han siger, at han har håbet på at få lov til i årevis.

- Jeg har forberedt mig ved at lave nogle, synes jeg selv, rigtige gode versioner af de andres sange, og så vil jeg gøre mit bedste for at lave nogle ikkesatiriske versioner af dem, siger han.

Iris Gold

Blandt deltagerne i årets 'Toppen af poppen' vil sanger og sangerskriver Iris Gold også være at finde. Hun er bedst kendt for sin rap- og soulfunderede lyd, og musikmagasinet Gaffa skriver, at hun både "ligner og lyder" som et internationalt fænomen.

Hun debuterede i 2015 med singlen 'Goldmine' og har varmet op for store navne som Blur, Taylor Swift og Robbie Williams.

Siden har hun spillet koncerter i hele Europa. I 2018 spillede hun til GAFFA-prisen, og i 2019 udkom hendes debutalbum 'Planet cool'.

Samme år opdagede den engelske musiker og producer Dave Stewart den unge musiker, og han tog kontakt til hende. I 2021 lavede de musik sammen i hans studie på Bahamas.

I 2021 optrådte hun under titlen 'Black voices – a tribute' sammen med Caroline Henderson, Barbara Moleko, Karen Mukupa og Nabiha. Ideen var at sætte fokus på sorte kvinders musikhistorie gennem fortolkninger af musik.

Nu skal hun være med i 'Toppen af poppen', hvilket hun glæder sig til.

- Det er en sjov udfordring at møde en masse nye mennesker og give mine bud på deres sange. Det er en stor ære at være med og hylde musikken, siger hun.

Kira Skov

Det er ikke lutter ukendte ansigter omkring bordet for Kira Skov, når hun sætter sig til rette sammen med de andre kunstnere.

For så sent som sidste år slog hun sine musikalske pjalter sammen med netop Steen Jørgensen og lavede sangen 'In the End' til hendes seneste album, 'Spirit Tree'.

Kira Skov slog for alvor igennem på den danske musikscene i 2002 med bandet Kira & The Kindred Spirits.

I 2007 vandt Kira Skov to priser for årets sangerinde – både ved Gaffa Prisen og ved Danish Music Awards.

To år efter fik hun også en Robert-pris for årets sang 'Riders of the Freeway', som hun lavede til filmen 'Frygtelig lykkelig'.

Nu glæder den 45-årige sangerinde sig til at prøve kræfter med musikken i 'Toppen af poppen'.

- Det er en stor opgave at sige ja til at fortolke meget forskellige artisters materiale. Det er en spændende opgave at finde sin vej ind i fremmed materiale og gøre det til sit eget, siger Kira Skov.

Maximillian

På Spotify har en af hans sange over 113 millioner afspilninger.

Blandt hans fans er selveste Justin Bieber. For to år siden hørte han Maximillians 'Beautiful Scars', som han anbefalede til sine mange følgere.

Men hittet er ikke en enlig svale. Blandt andet er sangen 'Ripples' blevet hørt over 25 millioner gange på Spotify.

At langt de fleste af den 23-årige Maximillians andre sange alle har mange millioner afspilninger viser bare, at Maximillian er en kunstner med talentet i orden.

Han startede sin karriere i 2017 ved selv at lægge en video af sig selv på Facebook, hvor han sang sin egen sang 'Feelings'.

Siden dengang er det så gået stærkt.

Men som en af de yngste deltagere i 'Toppen af poppen' glæder han sig til at lære af de andre deltagere.

- Jeg håber, at jeg ved at være sammen med så erfarne og dygtige musikere, der har været virkelig meget igennem, gør, at jeg kommer til at udvikle mig selv som kunstner, siger Maximillian.

Steen Jørgensen

I år vil seerne blandt andet møde sanger og sangskriver Steen Jørgensen, der er bedst kendt som forsanger i rockbandet Sort Sol.

Bandet spillede sin første koncert i 1977 – dengang under navnet Sods. Siden er det blevet til ni albums, tre opsamlingsalbums, og Sort Sol er blevet hædret med en lang række priser ved Danish Music Awards.

Blandt andet vandt de i 1992 tre priser for albummet 'Flow my firetear'. I 1994 høstede de fire statuetter for opfølgeren 'Glamourpuss', som blev bandets mest solgte album og blandt andet tæller et af Sort Sols største hits, nemlig 'Let your fingers do the walking'.

I 2017 modtog Sort Sol også æresprisen ved Danish Music Awards. Her blev de betegnet som "et af de mest toneangivende og nyskabende bands de sidste 40 år".

Respondenter til Megafon

TV 2 har i mange år samarbejdet med analyseinstituttet Megafon om at afdække danskernes holdninger til politiske og samfundsrelevante emner.

Kunne du tænke dig at være medlem af Megafon’s Danmarkspanel? Det er et repræsentativt sammensat ”mini-Danmark”, hvor medlemmerne løbende får tilsendt spørgsmål.

Panelets besvarelser bliver blandt andet brugt som baggrund til aktuelle artikler og indslag i Politiken og TV 2 Nyhederne.

Hvis du vil have din stemme hørt i debatten, så tryk her og tilmeld dig.

Nu har den 63-årige Steen Jørgensen sagt ja til at deltage i 'Toppen af poppen', fordi han ser det som et "spændende musikalsk og socialt eksperiment".

- Fortolkningens kunst er stor, og det kan faktisk også overraske fortolkeren. Det glæder jeg mig til, siger han.

Ud over Steen Jørgensen er den 33-årige sanger og sangskriver Soleima også med på årets 'Toppen af poppen'-hold.

Soleima

Mange kender hendes vokal fra poppede r'n'b-sange som 'Chears for the Tears', 'Low life' og 'Roses' – og senest den dansksprogede single 'Livet begynder'.

Sangeren – med det borgerlige navn Sarah Mariegaard – startede i 2006 ud som en del af det aarhusianske hip hop-kollektiv Flødeklinikken, der står bag hits som 'Jeg vil se dig græde' og 'Piger med pistoler'.

I 2015 udkom hun for første gang med sin egen musik under kunstnernavnet Soleima, og to år senere vandt hun talentprisen ved P3 Guld.

Siden dengang har hun udgivet flere ep'er, og i 2020 udkom så hendes debutalbum 'Powerslide', mens hun også nåede på sin første turné i USA i begyndelsen af året.

Nu er hun spændt på – og efterhånden også lidt nervøs for – at skulle deltage i 'Toppen af poppen'.

- Jeg tror, det bliver vildt fedt, siger hun og tilføjer, at det også bliver en uge med følelserne uden på tøjet.

- Både fordi man skal være sammen med folk uafbrudt 24-7, og fordi man skal spille folks numre og gerne vil give dem den bedst mulige fortolkning af deres sang.

Hun og Steen Jørgensen får blandt andet selskab af en ung herre, hvis sange ganske hurtigt er strøget ind på hitlisterne.

Nicklas Sahl

25-årige Nicklas Sahl flyttede fra Hadsten til København i 2017 med en drøm om at slå igennem på den danske musikscene. Og der gik ikke lang tid, før den drøm gik i opfyldelse.

Siden 2018, hvor han debuterede med singlen 'Hero', har sangeren markeret sig med radiohits som 'Planets', 'New Eyes', 'Four Walls' og 'If I killed your knight'.

Det har allerede sikret ham over 30 millioner streams på Spotify, og i 2019 vandt han prisen som bedste danske kunstner ved MTV European Music Awards.

Nu gælder det 'Toppen af poppen', som Nicklas Sahl har drømt om at være med i siden programmets første sæson.

- Da jeg blev spurgt, kunne jeg mærke alle de rigtige følelser i maven, og da jeg så, hvem der ellers skulle med, var der ingen tvivl i verden. Det er et program, der tager musikken alvorligt, og hvor jeg glæder mig til at træde frem og vise, hvem jeg er, og hvad jeg duer til, siger han.

Du kan se 'Toppen af poppen' på TV 2 eller TV 2 PLAY.