Korpset

EM-stjerne i chok over besked på tv: - Det kan ikke passe

Det var et stort nederlag for den tidligere håndboldspiller Lars Rasmussen, da han i mandagens afsnit måtte forlade 'Korpset' som den første.

Det kom fuldstændig bag på aspirant nummer 09, håndboldspiller Lars Rasmussen, da han i mandagens afsnit af 'Korpset' blev trukket til side.

Instruktør Morten Kvist Carl kiggede ham i øjnene, da han leverede en svær besked:

- Det, vi har set, er en manglende evne til at holde fokus. Du kæmper konstant med at bevare fatningen, og i stedet for stikker du i alle mulige retninger.

Derfor var det slut, sagde instruktøren.

Efter to et halvt døgn blev håndboldspilleren den første af de tolv kendte danskere i programmet, som måtte forlade kurset på Bornholm.

På skærmen var Lars Rasmussen fattet.

Uden indsigelser tog han sit armbind af, og både takkede og krammede instruktøren. Men under overfladen mærkede han følelserne boble.

For det var slet ikke sådan, han havde forventet, at hans deltagelse i 'Korpset' ville gå.

Et stort chok

- Det var som at få at vide, at et familiemedlem var gået bort. Jeg tænkte bare: "Det kan ikke passe!", siger Lars Rasmussen til TV 2.

Han forstod beskeden, men han husker, at han faktisk havde svært ved at tage instruktørens ord ind. Så stort et nederlag var det for ham.

Både fysisk og mentalt synes han, at han var klar til flere udfordringer, og det var på intet tidspunkt faldet ham ind, at han skulle trække sig. Hans eneste fokus var at gennemføre.

Derfor havde han heller ikke haft fokus på den opførsel, som instruktørerne pegede på som årsagen til hans exit.

- Det var nogle parametre, jeg ikke tænkte over, at jeg blev målt på, indrømmer Lars Rasmussen.

Det, instruktørerne så, var, at han i flere tilfælde var utålmodig og distræt under øvelserne og kom med verbale udbrud.

Kunne aldrig drømme om selv at melde fra

Fra sin tid som håndboldspiller og -træner ved Lars Rasmussen udmærket, at han kan være højlydt og hurtig på aftrækkeren. Det kommer især til udtryk, når han er ekstremt engageret.

Blå bog: Lars Rasmussen

46 år

Født og opvokset i København

Professionel håndboldspiller fra 1995 til 2011 – fra han var 20 til 35 år

Vinder af EM-bronze i 2006, VM-bronze i 2007 og EM-guld i 2008 som landsholdsspiller

Fra 2012 fungerede han skiftevis som træner for klubberne Vendsyssel Håndbold, Ringkøbing HK, Siófok KC i Ungarn og KIF Kolding

Har desuden været håndboldkommentator og medvirket i flere tv-programmer, herunder 'ZULU HK', 'Zulus store dragdyst', 'Vild med dans' og nu 'Korpset'

Men de seneste år, har han fundet ud af, at to psykiske diagnoser også spiller ind.

Han har nemlig adhd og asperger, og selvom han i dag får medicin mod symptomerne, så tror han, at de uforudsigelige rammer i 'Korpset' pressede ham. Også mere end han selv så i situationen. Der tippede hans reaktioner over og blev uhensigtsmæssige.

Lars Rasmussen er efterfølgende selv kommet til konklusionen, at hans udfordringer ikke harmonerer med optagelsesprøven til specialstyrkerne, som 'Korpset' imiterer.

- Når jeg deltager i noget, så er målet altid at fuldende det. Jeg tror godt, at instruktørerne vidste, at de ikke kunne knække min vilje, så det var dem, der var nødt til at sige, at det var slut, siger han.

Det gør det bare ikke mindre frustrerende at få beskeden.

Et tak for alt, han har oplevet

Lars Rasmussen har tidligere fortalt TV 2, hvordan 'Korpset' har sat gang i en selvransagelse. Han er - på godt og ondt - blevet klogere på, hvornår han skal være ekstra opmærksom på sine reaktionsmønstre og symptomer.

- Jeg var helt sikkert presset af, at jeg har en sygdom, siger han.

- Men jeg har måttet spørge mig selv: "Hvordan får jeg nu bearbejdet, at jeg har været med i dette her og har fået nogle slag over nakken?", siger Lars Rasmussen.

Efter chokket over beskeden lagde sig, og han kom hjem fra Bornholm, kunne han dog endelig samle tankerne om en anden ting, instruktør Morten Kvist Carl sagde til ham:

- Det (at forlade 'Korpset', red.) ændrer ikke på, at du som menneske har en masse gode kvaliteter, lød det.

Lars Rasmussen er stadig skuffet over, at han ikke oplevede mere af 'Korpset'.

Men fordi han har reflekteret over sine oplevelser, har han alligevel fået det ud af det, som instruktørerne håbede med kurset: Nemlig en personlig udvikling.

'Korpset' sendes mandag klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.