Lamperne i 'Vild med dans'-studiet er slukket. Men Martin Johannes Larsen er klar som vært, når de bliver tændt for første gang.
Lamperne i 'Vild med dans'-studiet er slukket. Men Martin Johannes Larsen er klar som vært, når de bliver tændt for første gang. Foto: Kasper Søby / TV 2

Vild med dans

Som 11-årig forsøgte han at blive opdaget. Nu står han over for det, han altid har jagtet

Martin Johannes Larsen afviger altid fra sit manus og vil gøre, hvad han kan for at stille danseparrene spørgsmål, som de aldrig har fået før. Fredag aften gælder det.

Nanna Jakobsgaard Nielsen (https://shared.tv2.dk/profil/nanna-jakobsgaard-nielsen), Foto:Kasper Søby (https://nyheder.tv2.dk/profil/kasper-soeby-0)

Omkring klokken 22, når komikeren Martin Johannes Larsen ligger i sin seng, kører hans hjerne ofte på højtryk.

Det er her, at han plejer at få idéerne til nye, absurde sketcher, som han skal filme. Eller til den næste potentielle Lidt til lægterne-evergreen i stil med "Simon Kjær han kan godt li' calzonæ".

Men de seneste måneder har hans tanker kredset om én ting. For Martin Johannes Larsen står over for det, han på en eller anden måde altid har jagtet.

- Det er fandeme en stor ting at skulle være vært på 'Vild med dans', siger den 32-årige komiker.

Og han ved, at hans præstation de næste ti fredage kan få stor betydning for hans karriere.

TV 2 har fulgt den nye værts vej fra allerførste casting til den store premiere.

I 'Vild med dans' skal Martin Johannes Larsen styles i tøj, som han normalt selv ville gå i til festligheder. - Det er megafedt, fordi så føler jeg mig godt tilpas, siger han.
I 'Vild med dans' skal Martin Johannes Larsen styles i tøj, som han normalt selv ville gå i til festligheder. - Det er megafedt, fordi så føler jeg mig godt tilpas, siger han. Foto: Kasper Søby / TV 2

- Bare sig det, som du ville sige det

Der var omkring tre måneder til 'Vild med dans', da Martin Johannes Larsen blev ringet op og inviteret til casting som Sarah Grünewalds nye værtsmakker.

Sjovt valg, tænkte han. Men også meget fedt.

Han var ikke i tvivl om, at det var en kæmpe mulighed. Og i dagene op til castingen blev han både nervøs og anspændt.

- Sådan er det jo, når det er noget, man virkelig gerne vil, siger Martin Johannes Larsen.

Han brugte tiden på at øve de fem siders manus, som han fik tilsendt. Både for sig selv og for sin kone. Og fordi han tænkte: "Det er nok sådan, man gør, når man er vært på 'Vild med dans'", blev det hele lidt stift.

Hans kone rådede ham dog til "bare at sige alt, som han selv ville sige det". Og det blev det, han gjorde, da han stod ved siden af Sarah Grünewald i det grå kælderlokale på Mastiff.

[video_v1]

Martin Johannes Larsen har altid elsket at underholde. Som ung blev han besat af 'Drengene fra Angora' og filmede selv sine sketcher i haven med et videokamera.

Han var bare omkring 11 år, da han første gang sendte et af dem afsted til DR's satirehold. Dog uden held.

Men som 24-årig blev han praktikant på produktionsselskabet bag sketchshowet 'TurboModul' med Charter McCloskey. Herefter arbejdede sig han til projektansættelse på projektansættelse på DR's satireredaktion.

Da corona ramte, fik han gang i den på Instagram ved at filme sketcher om alt fra "karantræning", til hvordan man kurerede sit rejsesavn eller sikrede sig en tid hos frisøren.

Lige præcis det, jeg laver nu, er måske det, jeg hele tiden har jagtet

Martin Johannes Larsen

Derudover blev han lyden til den danske EM-triumf i sommeren 2021 som en del af duoen Lidt til lægterne sammen med Phlake-forsangeren, Mads Bo Iversen.

Det var også en af grundene til, at Martin Johannes Larsen i 2021 blev nomineret til prisen som 'Årets komiker' ved 'ZULU Comedy Galla'.

Men det er først nu, hvor han er blevet vært på 'Vild med dans', at Martin Johannes Larsens familie for alvor kan relatere til, hvad han egentlig laver. For selvom de har støttet ham hele vejen, har de også haft svært ved at se, hvor det helt præcist skulle ende.

Det har han egentlig også selv.

- Jeg har altid haft vildt svært ved at se mig selv i livet på den arbejdsmæssige front. Så lige præcis det, jeg laver nu, er måske det, jeg hele tiden har jagtet, siger han.

Der er meget at tænke over som ny 'Vild med dans'-vært. Selv placeringen af hænderne. - Det er godt at have et holdepunkt, så jeg ikke bare står, siger Martin Johannes Larsen.
Der er meget at tænke over som ny 'Vild med dans'-vært. Selv placeringen af hænderne. - Det er godt at have et holdepunkt, så jeg ikke bare står, siger Martin Johannes Larsen. Foto: Kasper Søby / TV 2

Drømmen har nemlig været at få et arbejdsliv, hvor han kombinerer satire med musik og et mere stabilt værtsjob. Og nu hvor det er lykkedes, glæder han sig til at vise, hvem han er, og hvad han kan, uden at det nødvendigvis behøver at være pakket ind i satire.

Hele sommeren måtte han holde tæt med, at castingen rent faktisk gik godt. Men så skulle hele Danmark også finde ud af, at han skulle være den nye vært på 'Vild med dans'.

En masse at bevise

Om morgenen 8. august føltes det godt. Der var fem uger til premieren. Martin Johannes Larsen skulle offentliggøres som ny vært klokken 12.00.

Men inden skulle der tages pressefotos af ham og Sarah Grünewald – og den slags er ikke noget, som Martin Johannes Larsen har gjort sig meget i.

Men da han først blev stylet i et oversize jakkesæt og tilmed fik lov til at se nogle af billederne, blev han lettet. Det så jo fint ud.

[video_v2]

Da klokken blev 12.00, var det virkelig rart at mærke, hvor mange der sendte søde ord hans vej. Martin Johannes Larsen havde dog også indstillet sig på, at nogle nok ville skrive: "Hvem er han?". Og han forstod godt dem, der gjorde.

- Det ville jeg også selv gøre, hvis der lige pludselig kom en ind fra højre, som jeg ikke anede, hvem var. Jeg er nok et meget ubeskrevet blad for 'Vild med dans'-seeren, siger han.

Men faktisk er Martin Johannes Larsen glad for, at mange har det sådan med ham.

- For så kan jeg netop gå ind og bevise, at jeg nok var et meget godt valg alligevel, siger han.

Han ved også, at han bliver en anderledes vært, end 'Vild med dans' tidligere har haft. Men det er også meningen.

Altid en my af variation

Som komiker er Martin Johannes Larsen vant til at skrive sine egne manuskripter. Men han afviger altid fra teksten.

Til det første manusmøde fire uger før premieren, forberedte han derfor produktionen på, at han nok aldrig vil komme til at lave to ens takes i 'Vild med dans'.

- De sagde bare: "Kør! Det var det, de købte ind på til castingen", gengiver han.

- Jeg har også sagt til Sarah, at jeg skal gøre, hvad jeg kan for at drille hende, fortsætter han med et glimt i øjet.

Til det svarede hun: "Det, synes jeg, du skal gøre. Og du får tilbage af samme skuffe".

Ifølge Sarah Grünewald besidder Martin Johannes Larsen noget ret unikt. Nemlig evnen til at tage et rum på en varm og charmerende måde uden at dominere det. - Det er der ikke mange, der kan, og for mig er det virkelig x-faktor, siger Sarah Grünewald. 
Ifølge Sarah Grünewald besidder Martin Johannes Larsen noget ret unikt. Nemlig evnen til at tage et rum på en varm og charmerende måde uden at dominere det. - Det er der ikke mange, der kan, og for mig er det virkelig x-faktor, siger Sarah Grünewald.  Foto: Privatfoto

Sarah Grünewald ønskede sig netop en makker, der vidste, hvem han var, og hvad han stod for.

- Og det synes jeg virkelig, at de har ramt godt. Man kan ikke lave Martin om. Han er sig selv, og han tager sig selv med i det her, siger hun.

De to har i løbet af august delt mange timer for at lære hinanden at kende. For eksempel på en lille fransk café, hvor de forberedte et forproduceret indslag om deres første møde.

Det er en lille sketch, der vises i 'Vild med dans' fredag aften. Og selvom energien er overdrevet, så siger den alligevel noget om de to værters forhold, mener Martin Johannes Larsen.

- Sarah er ikke uimponeret på nogen måde, og jeg er måske ikke så plørenervøs. Men alligevel så er det lidt derhenaf, siger han.

- Jeg vil meget gerne følge Sarah og tjekke, om jeg gør alt rigtigt. For hun ved præcis, hvad hun laver, og det gør mig tryg.

Se en bid fra den rå øver her:

[video_v3]

Planen var fra starten, at stilen i den lille sketch skulle være som i Martin Johannes Larsens videoer på Instagram. Og han synes, at det er fedt, at 'Vild med dans' vælger at integrere noget af det, han kommer fra.

Et sted, hvor Martin Johannes Larsen omvendt kommer på udebane, bliver på alt det, der hører sig til i værtsrollen.

At finde de forskellige positioner, kigge i det rigtige kamera og følge med teleprompteren for bare at nævne noget.

- Og tænk sig nu, hvis teleprompteren er gået for langt, fordi jeg afviger fra manus, og jeg så lige pludselig står der og ikke ved, hvad jeg skal sige, tænker han højt.

Der er to uger til premieren. Og han forsikrer sig selv om, at det hele nok skal blive bedre, når han først har set studiet og det green room, han skal stå i fredag efter fredag.

I år er det nemlig Martin Johannes Larsens opgave at tale med danseparrene, når de har været på gulvet.

- Jeg finder noget tryghed i, at det er jo ikke mig, det handler om. Jeg skal bare facilitere, siger Martin Johannes Larsen om værtsrollen.
- Jeg finder noget tryghed i, at det er jo ikke mig, det handler om. Jeg skal bare facilitere, siger Martin Johannes Larsen om værtsrollen. Foto: Kasper Søby / TV 2

Velkommen i min stue

Komikeren håber at stille danseparrene spørgsmål, som de aldrig har fået før. Nogle der løsner op og får dem til at føle sig godt tilpas. Ja, faktisk skal green room føles, som om det var hans stue, de kom ind i.

Men hvordan balancerer man mellem at være spontan og at holde sig til planen? Hvordan får man den sjove pointe frem, uden at det tager for lang tid? Og hvordan får man al nervøsiteten ud af kroppen, så man taler helt afslappet?

Det fik Martin Johannes Larsen nogle tips til af en værtstræner tre dage før premieren:

[video_v4]

Da Martin Johannes Larsen senere samme dag bevægede sig rundt i studiet, var han egentlig ganske afslappet.

Han troede, at nerverne – og tankerne om natten – ville tage til, jo tættere han kom på premieren. Men i denne uge er de mærkeligt nok aftaget.

Måske skyldes det den vellykkede dummy-optagelse dagen forinden. Måske at han nu har fået talt med alle danserne og har styr på deres navne. Måske at han har stået i green room og gennemgået alle sine værtskort med en værtstræner.

I hvert fald har Martin Johannes Larsen nu tænkt på 'Vild med dans' så længe, at det faktisk bare er rart endelig at skulle i gang.

- Og skulle der ske fejl, så plejer jeg at være okay til at gribe det i situationen, siger han.

- Men det er også, når ting fejler, at folk kan mærke, at det, vi laver, er ægte. Så hvis der er nogle små fuck ups, er det også godt nok. For så er der nerve, siger han.

Når klokken bliver 20.00 fredag aften, går det løs. Og det sker bag denne dør.
Når klokken bliver 20.00 fredag aften, går det løs. Og det sker bag denne dør. Foto: Kasper Søby / TV 2

Derudover finder Martin Johannes Larsen ro i tanken om, at det jo faktisk ikke er ham, som 'Vild med dans' handler om.

Det handler om nydanserne og deres udvikling.

- Det er jo ikke, fordi seeren derhjemme kun kigger på mig og tænker: "Hold kæft, hvor ser ham Martin dum ud". Jeg skal bare gøre min ting og være mig selv.

Det er en god måde at parkere nervøsiteten på.

Se premieren på 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.