Værten er ny, men mange ting forbliver det samme i ’Natholdet’.
Natholdet

En rejse til Tyskland blev en øjenåbner for 15-årige Hadi Ka-koush

Den nye vært på 'Natholdet' havde helt andre planer med sit liv end at være en sjov fyr i tv.

15-årige Hadi Ka-koush rendte rundt mellem rækker af druer på en vinmark i Tyskland.

Ved siden af gik Kaare. De var sammen med resten af deres folkeskoleklasse på studietur.

Mens de plukkede klaser af druer, begyndte Kaare at synge og opføre sig som den besidderiske wierdo Gollum fra ’Ringenes Herre’. Han bed i druerne, selvom flere af dem var rådne. Det var fandme sjovt, syntes Hadi Ka-koush.

Hadi Ka-koush var ikke selv klassens sjove fyr. Det syntes han i hvert fald ikke selv. Han var usikker. Var han god nok? Klog nok? Sjov nok? Hvem var han?

Dengang var der intet der tydede på, at han var noget særligt.

Og slet ikke at det skulle være ham, som blev vurderet til at være vittig og veloplagt nok til at sætte sig i værtsstolen for 'Natholdet'. Og dermed udvalgt til at tage tjansen op efter vært Anders Breinholt, der har været stort set fast inventar i programmets 11 succesfulde leveår.

Men når den nu 39-årige Hadi Ka-koush kigger tilbage, er det faktisk gået ganske godt siden den dag i vinmarken. Og det er især, fordi andre synes, han er sjov. Men det var slet ikke meningen.

Sjov debut

Hadi Ka-koush er oprindelig uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2010 og havde ingen planer om, at han skulle være funny guy. Hans forbilleder var Al Pacino, Robert De Niro og Sean Penn. Seriøse skuespillere.

Men allerede under sin allerførste teaterforestilling skete der noget. Hadi Ka-koush skulle spille en ud af to sjove, selvfede og dumsmarte aber i ‘Junglebogen’.

Han fik masser af ros af sine kolleger for rollen. Han husker blandt andet, at han blev kaldt “et komisk talent”.

Blå bog: Hadi Ka-koush

  • Født i 1983 i Abu Dhabi.
  • Kom til Danmark i 1989.
  • Opvokset i Brejning nær Vejle.
  • Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2010.
  • Har blandt andet medvirket i 'Tinkas juleeventyr', 'Når støvet har lagt sig', 'Bedrag', 'Undercover', 'Yallahrup Færgeby' og 'Lev stærkt'.
  • Har været en del af popgruppen Lagix og blandt andet optrådt i Mellemøsten.
  • Bor i København.
  • Er gift og har et barn.

Politiken skrev, at forestillingen var “en abefest” med henvisning til Hadi Ka-koush og hans abe-kollega Frederik Ømann, mens Frederiksborg Amtsavis fremhævede Hadi Ka-koush for at “tage kegler”.

- Det var min første åbenbaring med comedy. Jeg fandt ud af, at jeg faktisk godt kunne være sjov på en scene, siger Hadi Ka-koush, der dengang var 25 år.

Kort efter at have fået sit eksamensbevis blev han hyret til opsætningen af Jakob Ejersbos ‘Nordkraft’. Her skulle han spille iraneren Hussein. Og igen skulle han være sjov. Instruktøren bad nemlig Hadi Ka-koush om at fremføre sine monologer som stand-up.

- Jeg har aldrig selv lavet stand-up, men det var jo en monolog, der var skrevet til mig, så jeg tog min mikrofon op af lommen og gjorde det, forklarer Hadi Ka-koush.

Igen gik det godt.

Hadi Ka-koush fik årets Talentpris ved Reumert-uddelingen i 2011 for netop den rolle.

- Der er sådan nogle små ting, der begynder at give mening hen ad vejen. Okay, jeg er skuespiller, men dér hvor jeg hurtig begynder at få hul igennem, det er, når det skal være sjovt, siger Hadi Ka-koush.

“Hva’ sker der dansker?”

Hadi Ka-koush har siden været med i et væld af forskellige teaterproduktioner, film og ikke mindst tv-serier. Han har spillet politimand, bøddel, politisk rådgiver og nisse. Og så har han haft en kortere karriere som popsanger i bandet Lagix, der hittede i Mellemøsten.

Men det var komikken, der får alvor gjorde ham landskendt. Det var som den charmerende, mellemøstlige fyr Noah fra ‘Adam og Noah’.

I små videoer tog han han pis på danskernes selvforståelse. Sammen med Joel Hyrland, der spiller Adam, har han undret sig over, hvor "flækket" danskernes forhold er til alt fra festivaler til fulde studenter.

‘Adam og Noah’ begyndte egentlig med teaterforestillingen ‘En kliché’, men gennembruddet kom på Facebook i 2015, hvor en af deres små smartphone-håndholdte videoer pludselig eksploderede med knap 200.000 likes.

Videoen handlede om det danske vejr og begyndte med den efterhånden velkendte intro fra Hadi Ka-koush: “Hva’ sker der dansker?”

Videoen fortsætter med, at Hadi Ka-koush fortæller danskerne, hvor skizofrent deres vejr er:

Noah (Hadi Ka-koush): - Jeg har lige et spørgsmål til jer. Jeg ved godt, I har demokrati og sådan noget i Danmark, og I bestemmer selv, og I har frihed og sådan noget. Så I kan selv bestemme vejret, fordi I siger: “Vi be’r bare guderne om godt vejr ah åh.” Men kan I ikke lave et møde hver morgen og så bestemme, hvad for noget vejr I vil have, mand?!

Adam (Joel Hyrland): - Jarh, mand.

Noah (Hadi Ka-koush): - Hallo mand, vi går uden for døren i dag, og så er der snevejr. Så jeg tager masser af tøj på og sådan noget. Nu er der fucking solskin!

Adam (Joel Hyrland): - Jarh.

Noah (Hadi Ka-koush): - Prøv at kig. Solskin. Er du gal et skizofrent vejr I har, mand.

Adam (Joel Hyrland): - Jarh.

Noah (Hadi Ka-koush): - Så danskere. Fra os til jer. Hold et møde hver morgen og bestem hvad for et vejr I skal have. Og så skal I sige det til guderne.

Det var dén video, der kickstartede succesen, og siden har Hadi Ka-koush og Joel Hyrland brugt karaktererne i endnu flere små satiriske videoer, sange, stand-up-shows og en stort anlagt reklame for BroBizz.

Fordommene

Der er skrevet adskillige artikler og specialer om, hvordan ‘Adam og Noah’ har været med til at nedbryde fordomme og samle danskerne.

Det er jokes som den om, hvor forskellige danske og arabiske bryllupper er.

Alene antallet af gæster til bryllupperne er forskellige. Et stort dansk bryllup har 80 gæster. Et stort arabisk bryllup har 1500 gæster.

Til danske bryllupper går mændene op og kysser bruden, når gommen forlader sin plads. Det ville aldrig ske til et arabisk bryllup.

Og til arabiske bryllupper skyder man med pistoler op i luften. Nogle gange indenfor.

- Det er jo så absurd, hvad der foregår til et dansk bryllup. Og det er så absurd, hvad der foregår til et arabisk bryllup, siger Hadi Ka-koush.

- Joken om forskellen på bryllupper er med i vores nyeste show. Det er nok det sjoveste, jeg har lavet. Det er kraftedeme også sjovt, griner han.

Og så er der jokesene om mærkelige danske vendinger. Hvorfor hedder det en heldig kartoffel? Hvorfor hedder det rent mel i posen?

- Vi sætter på en måde et spejl op, så man bliver nødt til at kigge lidt indad. Og så tænker man: “Det er sgu da rigtigt. Ja, det er sgu da totalt absurd”. Vi fandt bare de ting, hvor der er forskelle. Grundlæggende er vi jo ens, siger Hadi Ka-koush.

Verdens fedeste job

‘Adam og Noah’ har fået flere millioner af visninger på deres videoer om brune og hvide danskere.

Og deres show ‘Farvel og tjak’ solgte 120.000 billetter. Hvis det var billetter til en biograffilm i 2021, ville den være tæt på at være den tiende mest sete film det år.

Men Hadi Ka-koush og Joel Hyrland har sagt farvel til de to karakterer. Det gjorde de endegyldigt med deres sidste ‘Farvel og tjak’-show i Royal Arena foran 14.000 mennesker.

Det var tid til, at de skulle lave noget andet. Hadi Ka-koush ville gerne fokusere på sit skuespil.

Men et par måneder senere blev han ringet op af TV 2, der ville have ham til casting som vært på ‘Natholdet’.

Selvom han havde andre planer for sin karriere, sagde han alligevel ja til at lave en dummy.

- Men jeg har ikke sagt ja til jobbet, understregede han over for TV 2.

Da han efterfølgende blev ringet op og tilbudt jobbet, tænkte han: “For helvede mand, det her kan jeg ikke bare sig nej til. Det er et ikonisk program.”

Så selvfølgelig sagde han ja, fortæller han.

- Jeg tror, det er et af de fedeste job, man kan få her i Danmark, siger Hadi Ka-koush.

Så nu skal Hadi Ka-koush igen være den sjove fyr. Han glæder sig til at bære arven efter Anders Breinholt videre. DNA’en i showet skal nemlig forblive det samme. Men med et touch af Hadi Ka-koush og hans musikalske evner.

Meget er altså sket siden, Hadi Ka-koush var den usikre dreng i folkeskolen. Studieturen til Tyskland var en af de første gange, han blev bekræftet i, at han er sjov.

Hadi Ka-koush rendte rundt på den tyske vinmark og fandt ligesom Kaare på små sange og jokes. Det handlede om at få Kaare til at grine. Og omvendt. Og det lykkedes.

- Det var første gang, jeg stødte dét at lave en sketch, siger Hadi Ka-koush:

- Det var dér, jeg begyndte at få øjnene op for det.

‘Natholdet’ kan ses hver søndag på TV 2 PLAY og på TV 2 søndag klokken 23.00.