X Factor

- Simon er det bedste, der er sket for programmet, siger Blachman

Som ny dommer i 'X Factor' får Simon Kvamm to nye kollegaer i form af Thomas Blachman og Kwamie Liv. Her byder de ham velkommen i 'X Factor'-klassen.

Da Simon Kvamm onsdag eftermiddag trådte frem på et pressemøde som den nye dommer i 'X Factor' følte han sig lidt som en dreng, der lige var startet i en ny klasse.

For hvor han aldrig har stået foran 'X Factor'-banneret eller siddet ved dommerbordet, så har begge hans meddommere, Thomas Blachman og Kwamie Liv, prøvet det hele før.

- Der er meget nyt, men på samme måde er det fedt at få taget hul på, svarede han til spørgsmålet om, hvordan han havde det efter annonceringen.

De næste måneder kommer der mange nye "fag" på skemaet: Auditions, 6 Chair Challenge, mentor-rollen for deltagere og liveshow.

Selv er han især spændt på, hvordan forholdet til hans to meddommere vil udvikle sig:

- Som den nye i klassen er jeg spændt på, hvor meget man egentlig er konkurrenter og venner og kollegaer, der hjælper hinanden, siger han og tilføjer:

- Ifølge de andre er det mest det sidste.

Men hvad siger hans to meddommere til ham? Det fortæller de her.

Du kan stadig nå at tilmelde dig precasting til 'X Factor', da det finder sted 11. august i København og16. august i Aarhus - følg linket her:

Thomas Blachman: - Han er et musikikon

Thomas Blachman, der går ind i sit 15. år som dommer i 'X Factor', lægger ikke skjul på, at han er glad for at få Simon Kvamm på holdet.

- Simon er bedste, der er sket for programmet, siden jeg meldte mig under fanerne, siger han.

Han siger, at det bliver mindblowing interessant, hvis bare Simon Kvamm har en tiendedel af den karisma på tv, som han har, når han står på en scene.

- Han er koncis og skarp. Underfundig og humoristisk. Ligesom han ser ud. Og så har en tro på musik som et vigtigt element i andre menneskers liv, siger dommeren.

Kwamie Liv: Erfaring indenfor mange genrer

Modsat Thomas Blachman står det stadig friskt i Kwamie Livs hukommelse, hvordan det er at være den nye i klassen. Hun var med første gang i år.

Nu bliver Simon Kvamm den nye. Og det er en meget glædelig nyhed, synes hun.

- Han har klaret sig rigtig godt med mange ting, han har kastet sig ud i, så jeg er spændt på, hvordan han tackler den her opgave som det multitalent og den musiker, han er, siger hun.

Hans baggrund indenfor både musik, skuespil og satire vil være en stor fordel, tror hun.

- Han er klar, har god energi og er åben og ydmyg omkring startprocessen, siger hun.

Thomas Blachman: - Jeg skal lure ham

Thomas Blachman siger desuden, at Simon Kvamms store erfaring med livemusik kommer til at tilføre noget godt til dommertrioen.

- Han er jo et musikikon i Danmark, som gider at være med til det her, fordi han har en respekt for det, og fordi han ved, han har noget at tilføje, siger han.

Han siger, at han også tror, at Simon Kvamm er så tilpas forfængelig, at han kun går ind i noget, når han ved, han har noget at bidrage med.

- Jeg glæder mig til, hvad han har at sige, til at se, hvordan han udvikler sig og formulerer sig. Jeg skal lure ham, siger Thomas Blachman.

Den garvede dommer vil dog ikke give for mange gode råd til den nye dreng i klassen.

- Det tror jeg ikke er nødvendigt. Han har luret det hele, mand. Sikkert også hvordan man får mig ned med nakken

Kwamie Liv: En besked til den nye dommer

Kwamie Liv har ikke givet Simon Kwamm nogle deciderede råd til at være 'X Factor'-dommer, men hun har prøvet at beskrive, hvordan det er, når det går i gang.

- Da jeg kom ind, så sagde rigtig mange, som havde prøvet det før, at det her, det er det vildeste, du kommer til at prøve, siger hun.

Noget lignende har hun også allerede fået givet videre.

- Det er overraskende, hvor meget det fylder. Vi er selvfølgelig forskellige mennesker, så det fylder på forskellige måder, men jeg er spændt på, hvad der kommer til at fylde for ham, siger hun.

Hun er dog ikke i tvivl om, at Simon Kvamm har haft noget på hjertet, som han vil tage med til dommerbordet i 'X Factor'.

Det er hovedpersonen også enig i.

- Jeg vil lede efter nogen (deltagere, red.), der har lyst til og træng til at fremføre musik med andre virkemidler end kun og synge rent. Hvis nogen bruger humor eller spiller på mærkelige instrumenter, så lytter jeg lidt ekstra. Det synes jeg selv er spændende og roder selv med, siger Simon Kvamm.

'X Factor' har premiere i starten af 2023 - du kan lige nu tilmelde dig precasting via linket her.