Underholdning

Mike Tyson i oprør over serie om hans liv: Streamingverdenens svar på slavehandel

Streamingtjenesten Hulu har ikke fået tilladelse af bokseren til at lave en serie baseret på hans liv.

25. august udkommer den amerikanske dramaserie 'Mike' på den amerikanske streamingtjeneste Hulu.

Serien er baseret på den virkelige historie om den tidligere verdensmester i sværvægtsboksning Mike Tyson, der i dag er 56 år gammel.

Serien følger bokserens opvækst med vold og kriminalitet, hans sejre i bokseringen og alle hans op- og nedture i privatlivet uden for ringen.

Der er bare lige ét problem. I hvert fald hvis man spørger seriens hovedperson, den virkelige Mike Tyson. Han har nemlig ikke givet samtykke til, at Hulu laver en serie om hans liv.

Det har den pensionerede bokser pointeret i et skarptunget opslag på Instagram, hvor han blandt andet sammenligner Hulus uautoriserede tv-serie med den slavehandel, der fandt sted i USA i sytten- og attenhundredetallet.

- Hulu er streamingverdenens svar på slavehandleren. De stjal min historie uden at betale mig, skriver Mike Tyson på Instagram.

Er med i en anden serie

Manden bag den uautoriserede Tyson-serie 'Mike', Steven Rogers, har tidligere udtalt til mediet The Wrap, at han ikke har været i kontakt med bokseren, men han håber, at han vil se serien, når den udkommer.

- Jeg håber, at han, hvis han ser den, skifter mening, sagde Steven Rogers til mediet 4. august.

Serien fokuserer blandt andet på Mike Tysons dom for voldtægt af den dengang 18-årige Desiree Washington i 1991 og hans ekskone Robin Givens' anklager om partnervold.

Mike Tyson har tidligere indgået et samarbejde med produceren Jamie Foxx om at lave en fiktionaliseret version af historien om hans liv. Projektet, der var planlagt som en film, er senere blevet lavet om til en miniserie. Projektet har endnu ingen premieredato.

Mike Tyson har tidligere spillet sig selv på film, blandt andet i 'The Hangover'-trilogien og i tegnefilmen 'Mike Tyson Mysteries'.