Korpset

12 kendte danskere er med i ny sæson af 'Korpset'

De kommer med vidt forskellige baggrunde og forudsætninger. Nu skal de igennem otte dage som aspiranter - hvem, tror du, klarer det?

Hvordan reagerer jeg, når jeg presses til mit alleryderste?

Det spørgsmål har 12 kendte danskere stillet sig selv - og nysgerrigheden for svaret har fået dem til at deltage i dette års 'Korpset'.

Fra mandag 29. august trækker de nemlig i uniformen som aspiranter på TV 2.

Kurset er inspireret af optagelsesforløbet for danske elitesoldater, der er kendt som et af verdens hårdeste - både fysisk og psykisk.

I 'Korpset' er det specialdesignet under ledelse af de tidligere elitesoldater Morten Kvist Carl, Morten 'Max' Grundsøe og Rune Krogh Danielsen.

Henover otte dage skal de teste aspiranterne i alt fra vedholdenhed til lederevner og til at handle under ekstremt pres.

Læs om de 12 nye aspiranter her - og kom med din forudsigelse om, hvem der gennemfører kurset.

'Korpset' har premiere 20.00 på TV 2 mandag 29. august. Det kan allerede ses om morgenen på TV 2 PLAY.

Aspirant 1: Katrine Nim Bruhn

Første aspirant er 29-årige Katrine Nim Bruhn, som er professionel vægtløfter.

Hun har deltaget i både danske og internationale konkurrencer i den teknisk svære disciplin, senest VM i 2021 og EM i 2022. I vægtklassen under 55 kilo er hun indehaver Danmarksrekorderne i løftet træk på 83 kilogram og stød på 105 kilogram.

I år missede hun den vigtige OL-kvalifikation, hun længe havde trænet op til. Og det har været medvirkende til, at hun meldte sig til 'Korpset'. For hvem er hun udover "hende den stærke lille lyshårede vægtløfter", der ikke kom til OL? Det vil hun udfordre.

Aspirant 2: Nicolas Dalby

Nicolas Dalby er 37 år og udøver MMA - mixed martial arts - i verdens største kampsportsliga, UFC.

I kampsporten blandes teknikker fra både kick- og thaiboksning, brasiliansk jiu-jitsu og brydning, og Nicolas Dalby har gennem sin karriere sikret sig flere store sejre.

Et nederlag i 2017 resulterede dog i, at han røg ud af ligaen, og i en årrække kæmpede han med depression. To år senere formåede han dog at gøre et stærkt comeback i sin sport. Og med en sejr i juli i år er han tilbage i verdenseliten.

Som aspirant nummer 2 i 'Korpset' håber han at lære sig selv bedre at kende. Han er vant til at være presset under de højintense MMA-kampe, men han er nysgerrig for at finde ud af, hvor hans grænse ligger.

Aspirant 3: Didde-Mie Lykke From

Den 22-årige Didde-Mie Lykke From er professionel danser og trækker armbind nummer 3 i 'Korpset'.

Hun startede til dans som toårig, og allerede i sine tidlige teenageår blev udlandsrejser og store sceneshows en del af hendes liv. Igennem sin karriere har hun danset for store stjerner som Robbie Williams, Kylie Minogue og Pink. Netop nu er hun en del af Dua Lipas faste dansertrup - blandt andet var hun med på Orange Scene under popstjernens koncert på Roskilde Festival i år.

Som aspirant ønsker Ditte-Mie Lykke From at træne sin evne til at finde ro og overblik i de allermest pressede situationer. Hendes største frygt er nemlig at skuffe mig selv.

Aspirant 4: David Sakurai

43-årige dansk-japanske David Sakurai er både skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter. Og nu aspirant nummer 4.

I Danmark har han de seneste år spillet med i serierne 'Alfa' og 'Hvide Sande'. Han bor til dagligt i Los Angeles, så det er især på den internationale scene, at han gjort sig bemærket. Blandt andet har han haft rollen som Krall i anden film i 'Fantastiske skabninger'-serien, 'Grindewalds forbrydelser'.

Siden sin barndom har David Sakurai dyrket kampsport, og han forudser, at udfordringerne i 'Korpset' bliver en "kamp mod sig selv". Han håber at opnå større selvindsigt og få testet sin mentale modstandsdygtighed under forløbet.

Aspirant 5: Jill Liv Nielsen

42-årige Jill Liv Nielsen er psykoterapeut, men mange vil nok kende og huske hende for hendes sejr i det allerførste danske 'Big Brother' i 2001.

Den dengang 24-årige kvinde blev en af Danmarks første reality-stjerner, da hun vandt seernes gunst og hovedpræmien på 500.000 kroner efter at have tilbragt 103 dage under konstant overvågning.

Siden har hun i sin erindringsbog fortalt åbent om en barndom og ungdom fyldt med misbrug, omsorgssvigt og overgreb. Derfor finder hun stor mening i sit job i dag, hvor hun blandt andet hjælper unge fra dysfunktionelle hjem.

Hun ser 'Korpset' som en helt unik udfordring. Hun ved, at hun er psykisk stærk, men som aspirant nummer 5 vil hun også teste sin egen fysik.

Aspirant 6: Abdel Aziz Mahmoud

Journalist, forfatter og tv-vært Abdel Aziz Mahmoud er 39 år, og han kan under 'Korpset' kalde sig aspirant nummer 6.

Til dagligt kan han ses i værtsrollen i 'Go' Aften Live', men de seneste år har han også jævnligt deltaget i den offentlige debat med afsæt i sin baggrund som flygtning.

Blandt andet med sin bog 'Hvor taler du flot dansk', hvor han fortæller om kulturmødet mellem sine libanesiske og palæstinensiske rødder og det danske samfund.

'Korpset' bliver også et slags kulturmøde, tror Abdel Aziz Mahmoud. Han har generelt undgået traditionelle maskuline fællesskaber som militæret, men nu vil han udfordre sig selv. Og han føler sig klar efter måneder, hvor han har trænet svømning, boksning og løb.

Aspirant 7: Kristina Schou Madsen

35-årige Kristina Schou Madsen er ekstremløber og har flere rekorder og store bedrifter på cv’et.

Blandt andet er hun den hurtigste kvinde i verden til at bestige Afrikas Højeste bjerg, Kilimanjaro. Hun tilbagelagde de 21,3 kilometer over 4265 højdemeter på under syv timer.

I 2020 vandt hun også det ekstreme World Marathon Challenge, hvor hun har løbet syv maratoner over syv dage på syv forskellige kontinenter. Hun gennemførte dem i en suveræn tid på gennemsnitligt 3 timer og 28 minutter.

Kristina Schou Madsen er uden tvivl vant til at afsøge sine fysiske og mentale grænser. Men som aspirant nummer 7 i 'Korpset' er samarbejde og holdånd et ekstra komponent, hun skal have med i ligningen.

Aspirant 8: Theresa Eslund

Aspirant nummer 8 er 36-årige Theresa Eslund (tidligere Nielsen). Den tidligere fodboldspiller har netop lagt en lang karriere bag sig som landsholdspiller.

Mellem 2008 og 2020 nåede hun at spille hele 133 landskampe for det danske kvindelandshold og var altså en del af truppen, der vandt EM-sølv for Danmark i 2017. Ved siden af har hendes klubkarriere bragt hende til både USA, Australien og Norge. De fleste kampe har hun dog spillet for danske Brøndby IF.

I dag læser hun til socialrådgiver, men hendes sport fylder stadig, da hun også er fodboldkommentator.

Når hun tager armbindet på i 'Korpset', er det for at sætte sig selv en helt ny udfordring. Hun higer efter at komme derud, hvor hun ikke kan bunde.

Aspirant 9: Lars Rasmussen

Den tidligere håndboldspiller og træner Lars Rasmussen er aspirant nummer 9.

Et af hans karrieres højdepunkter var, da han i 2008 vandt EM-guld som en del af de danske håndboldherrer. Han var en del af landsholdet i 12 år og nåede at spille 74 kampe, inden han skiftede til trænerlivet i store klubber i både Danmark og udlandet.

Privat gennemgik han en stor omvæltning, da han som 39-årig fik konstateret ADHD og autisme. I dag er han 46 år og holder foredrag om sin karriere og liv med diagnoserne.

Dette hænger også sammen med hans deltagelse i 'Korpset', da han gerne vil vise, at en diagnose ikke behøver være en hindring. Samtidig håber han at kunne bidrage med sine ledererfaringer, og at han kommer hjem med en stærkere psyke.

Aspirant 10: Kasper Kirkegaard Jensen

34-årige Kasper Kirkegaard Jensen er radio- og podcastvært - i 'Korpset' er hans titel aspirant nummer 10.

Indtil for nyligt kunne han ses som vært på den populære app Primetimes live-streamede quizzer. I dag er han vært på morgenprogrammet Breakfast Club på det danske MTV Radio.

Han er autodidakt og var egentlig ved at uddanne sig til pilot, da han i stedet søgte mod mediebranchen.

Han har tidligere testet sig selv gennem sport som bjergbestigning og OCR-løb, men er sikker på, at kurset i 'Korpset' vil presse ham på helt nye måder.

Aspirant 11: Mille Gori

33-årige Mille Gori er danser, cirkusartist, forfatter, skuespiller og tv-vært. Mest kendt er hun nok for at lave børne-tv under sit alter-ego Motor-Mille på DR Ramasjang.

Hun er uddannet moderne danser fra Statens Scenekunstskole, men har siden hun var helt lille vidst, at hun ville bryde fagets rammer. De seneste år har hun blandt andet været aktuel i forestillingen 'Cirkus Summarum', som dommer i talentprogrammet 'Den vildeste danser' og udgivet flere bøger og musik.

I 'Korpset' vil hun give alt, hun har. Hun har tidligere fået at vide, at en "lille kvinde som hende" nok ikke kunne klare militæret. Hun håber at kunne modbevise den påstand.

Aspirant 12: Kristian Bech

46-årige Kristian Bech er tv-vært og tidligere politibetjent.

Han har igennem sin karriere formået at kombinere de to erhverv som vært på en lang række dokumentar- og krimi-programmer. Det gælder blandt andet 'Station 2', 'Bech og de ekstreme aktivister' og 'Som sunket i jorden', hvor han har ledt efter forsvundne danskere.

Engang drømte han selv om en karriere i militæret, og han ser 'Korpset' som et redskab til personlig udvikling. De senere år har han erfaret, at han faktisk får overskud af at skubbe sin grænse både fysisk og mentalt.

Afstemning

Hvem tror du kan gennemføre?

'Korpset' har premiere på TV 2 tirsdag 30. august klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.