Kasper og Helena måtte holde forholdet hemmeligt – nu flytter de sammen

'Bachelor'-parret har måttet gøre flere krumspring for ikke at afsløre, at de var et par.

Holde i hånd, tage ud at spise, tage på ture sammen og kysse.

Det er alt sammen noget, de fleste nok forbinder med at være nyforelsket.

Men for 35-årige Kasper Skak og 25-årige Helena Witt har den første tid som par været meget anderledes.

Parret, som fandt hinanden i årets 'Bachelor' og siden er blevet kærester, har nemlig ikke måttet vise sig offentligt sammen i snart et halvt år.

Det fortæller de i ekstraprogrammet 'Efter den sidste rose', som kan ses på TV 2 PLAY.

Hen over sommeren, hvor programmet er blevet sendt, har de måttet undgå at blive spottet af nysgerrige tv-seere, som kunne afsløre slutningen på det caribiske eventyr.

Går flere skridt fra hinanden

Den usædvanlige situation har betydet, at parret efter hjemkomsten til Danmark har datet helt anderledes, end de ellers ville.

Eksempelvis da Kasper Skak første gang tog fra sit hjem i København til Aarhus for at besøge Helena Witt. Her kunne hun ikke tage imod ham på banegården, som hun ellers havde lyst til, og han måtte tage bussen alene til hendes studielejlighed, så ingen så dem sammen.

Deres dates er udelukkende foregået hjemme på sofaen fremfor på barer, restauranter eller andre offentlige steder.

- Vi har også måttet tage hver vores tog, selvom vi har skullet samme sted hen, siger Kasper Skak.

Inden 'Bachelor'-premieren, hvor opmærksomheden omkring Kasper Skak steg betydeligt, tog parret sommetider chancen og gik en tur sammen.

Men det var altid med en paranoia i baghovedet.

For det skete, at de pludselig mødte én, som enten Kasper Skak eller Helena Witt kendte. Så måtte de reagere hurtigt: Træde flere skridt væk fra hinanden og lade som om, at de var tilfældige forbipasserende, så de ikke vækkede mistanke.

Svært at holde på så stor en hemmelighed

Værst har det dog været at skulle holde forholdet hemmeligt for en stor del af deres familier, venner og kollegaer. Både Kasper Skak og Helena Witt har fået mange spørgsmål til 'Bachelor' og den sidste rose, uden at de har kunnet svare ærligt.

- Jeg har været nødt til at sige, at jeg ikke ville snakke med dem om 'Bachelor', for det er slet ikke mig at holde ting tilbage på den måde. Og ifølge min familie er jeg også den dårligste til lyve, siger Helena Witt og griner.

Det har blandt andet krævet en hvid løgn, når Kasper Skak har ringet uanmeldt, mens hun var sammen med nogen. Allermest har hun haft lyst til at fortælle om sin nye kæreste. Det gik bare ikke.

Både Helena Witt og Kasper Skak beskriver, at selvom de havde det godt, så var det også udmattende hele tiden at skulle tænke flere skridt frem. Selv en indkøbstur skulle foregå hver for sig.

Og det fik i maj Kasper Skak til at arrangere en overraskelse for Helena Witt.

Planlagde overraskelse i udlandet

Det eneste, hun vidste, var, at hun skulle pakke pænt tøj og pas.

Og hun anede stadig ikke, hvad han havde planlagt, da de hoppede på et tog på Hovedbanegården i København.

Under en time senere ankom de til Malmø.

Selvom det ikke var langt væk, var der en verden til forskel. For her var der en meget lille sandsynlighed for, at Kasper Skak og Helena Witt ville blive genkendt.

De startede med en lækker frokost, fortsatte til det hotel, Kasper Skak havde booket, og sluttede med en fin middag på en lokal restaurant.

- Det var befriende at kunne gå hånd og hånd uden at bekymre sig om at blive spottet, siger Kasper Skak.

Kan endelig være fri

Den frihed, som de har savnet, får de igen i dag, hvor sidste afsnit af 'Bachelor' kan ses på TV 2 PLAY.

Det bliver en omvæltning for parret, at deres forhold ikke er hemmeligt mere. At de kan ses med venner og familie uden forbehold og vise deres følelser offentligt:

- Jeg tror, at jeg har undervurderet, hvor meget det egentlig betyder, at man kan kan gå hånd i hånd som kærester. Jeg har virkelig manglet det, siger Helena Witt og tilføjer:

- Det bliver også godt at komme ud. Det kan nærmest være ligegyldigt, om det er på Jensens Bøfhus eller en Michelin-restaurant. For os er det nyt.

Klar til at flytte sammen

På trods af krumspringene har de ikke været i tvivl om, at de er det rigtige match. Derfor flytter de sammen i august.

- Det tager meget tid og energi at bo langt fra hinanden, så jeg glæder mig til, at vi er tæt hele tiden, siger Kasper Skak.

Helena Witt er kommet ind på en kandidatuddannelse i dansk med tilvalg i erhvervsøkonomi og har fået et studiejob. Hun rykker ind i Kasper Skaks lejlighed på Amager, som han har boet i cirka halvandet år.

Torsdag rejser de desuden på ferie til Italien.

Længere ude i fremtiden drømmer de også om at stifte familie, fortæller de i 'Efter den sidste rose'. Men indtil videre er det noget, de taler om mest for sjov.

Se 'Efter den sidste rose' på TV 2 PLAY.