Bachelor

Da de kom hjem efter 'Bachelor', oplevede de en stor ændring

Philip Geisler Berg gav sin sidste rose til Frederikke Victoria Olsen-Kludt. Siden har deres forhold udviklet sig på flere måder.

VÆR OPMÆRKSOM: I denne artikel afsløres en del af indholdet i 'Bachelor'-ekstraprogrammet 'Efter den sidste rose'.

- Jeg glæder mig til bare at nyde hende og kun fokusere på hende.

Med de ord fra 27-årige Philip Geisler Berg sluttede årets 'Bachelor' i sidste uge.

Efter fem ugers intens dating havde 29-årige Frederikke Victoria Olsen-Kludt taget imod hans sidste rose med "Ja, for fa'en" og kæmpe smil.

Samtidig var det en ny start.

For hvordan dater man, når drømmedates på et caribisk luksushotel pludselig er byttet ud med det travle hverdagsliv i København? Og når forholdet samtidig skal skjules for omverdenen?

Begge dele har været medvirkende til, at parret – efter optagelserne i februar – valgte at tage en pause fra hinanden og mærke efter.

Men da de for nyligt mødtes i forbindelse med ekstraprogrammet 'Efter den sidste rose', skete der noget.

Og i dag ses de fast igen.

Her fortæller de om udviklingen.

Lære hinanden at kende på ny

For at forstå, hvor Philip Geisler Berg og Frederikke Victoria Olsen-Kludt er i dag, er det nødvendigt at skrue tiden tilbage til deres hjemkomst.

Sommerfuglene boblede stadig i maven, da de tog afsked med hinanden i Kastrup Lufthavn. Og allerede to dage senere mødtes de i Frederikke Victoria Olsen-Kludts lejlighed i København til deres første date på dansk jord.

De beskriver begge, hvor hyggeligt, sjovt og rart det var at ses igen. Samtidig tænkte de begge, at det næste stykke tid ville blive en afgørende prøvelse for forholdet.

- Selvom vi havde lært hinanden utrolig godt at kende i Caribien, og det var dejligt at være tilbage i de trygge rammer, så var det som om, vi skulle lære hinanden at kende på ny, beskriver Frederikke Victoria Olsen-Kludt.

På deres mange dates i Caribien havde de talt om deres liv, venner og hobbyer hjemme i Danmark. Men én ting er at fortælle om sit liv – nu skulle de være en del af hinandens og få det til at fungere.

Særlig regel spændte ben

I den første tid efter hjemkomsten havde de lyst til at prøve en masse ting af sammen. De lærte hinanden at kende gennem flere nye oplevelser.

Blandt andet var de på spaophold og Philip Geisler Berg introducerede Frederikke Victoria Olsen-Kludt til sin hobby indoor skydiving – en sport, hvor man simulerer et faldskærmsudspring i en vertikal vindtunnel.

De blev dog mere og mere udfordret af de regler, der fulgte med deltagelsen i 'Bachelor'.

Da programmet endnu ikke var sendt, var de nemlig nødt til holde lav profil, når de var sammen. Hvis de blev spottet sammen i offentligheden, ville programmets afslutning blive afsløret.

Derfor blev de fleste dates holdt i deres lejligheder.

- Det blev meget sofa-dating, som hverken jeg eller Frederikke fungerer i, forklarer Philip Geisler Berg.

To frustrerede parter - og en pause

Udover sit arbejde som selvstændig dyrker Philip Geisler Berg flere typer vandsport – blandt andet kitesurfing og wakeboard. Frederikke Victoria Olsen-Kludt, som er netop færdig med sin kandidatuddannelse, går hver uge til yoga og fitness, og de elsker begge at være sociale.

Alt det ønskede de at involvere hinanden i.

De havde lyst til at være spontane, feste sammen og møde hinandens venner. Det kunne de bare ikke.

- Jeg har brug for at komme ud, og jeg kunne mærke, at det frustrerede mig, at det var så lukket, siger Philip Geisler Berg.

Frederikke Victoria Olsen-Kludt blev også frustreret. Selvom de nød hinandens selskab, så kom de mange timer hjemme efterhånden til at repræsentere noget "kedeligt".

- Det giver en flad fornemmelse, når alt det sjove foregår ude med alle andre end hinanden. Der manglede noget, siger hun.

Ingen af dem havde lyst til at smide relationen væk. De havde heller ikke lyst til at fortsætte til et punkt, hvor de blev uvenner.

I stedet blev de omkring premieren på 'Bachelor' enige om, at de ville holde en pause.

Ny gnist opstod

Det var altså ikke et brud, men et forsøg på at bryde den uhensigtsmæssige dynamik. Især fordi de vidste, at det kun var midlertidigt, at de skulle skjule sig for offentligheden.

Det skulle dog vise sig, at de blev draget mod hinanden igen, før de forventede.

Under pausen blev de nemlig inviteret til optagelserne til ekstraprogrammet 'Efter den sidste rose' med 'Bachelor'-vært Petra Nagel, som kan ses på TV 2 PLAY i dag.

Philip Geisler Berg og Frederikke Victoria Olsen-Kludt aftalte at mødes inden.

Mødet var deres første i cirka en måned. De ville være enige om, hvordan de på en god måde kunne fortælle om pausen, når værten med garanti spurgte til forholdet.

- Vi var meget åbne og ærlige, og vi fik snakket det hele igennem, siger Philip Geisler Berg.

Og under mødet mærkede han også effekten af at have været adskilt lidt tid.

- Jeg havde savnet hende super meget.

Fjernet presset udefra

Frederikke Victoria Olsen-Kludt følte også, at der var sket en forskel. For hende var der fjernet et kæmpe pres.

Hun har oplevet, at både hun selv og andre omkring hende har haft en udtalt forventning om, at eventyret fra Caribien skulle fortsætte uden forhindringer.

Det kan gøre det svært at mærke efter selv.

- Hele 'Bachelor' har været ekstremt intenst. Jeg har med pausen fundet tilbage til det, jeg ønsker. Det er, at vi ikke har de her høje forventninger til hinanden, og til hvordan vi skal date, siger Frederikke Victoria Olsen-Kludt.

For hende var gensynet med Philip Geisler Berg derfor afslappet og rart.

Og da Petra Nagel spurgte til deres forhold, var det hende, der svarede først.

- Er det stadig håb for, at I kunne blive et par? lød spørgsmålet.

- Det kunne været dejligt, hvis vi kunne finde ud af det igen. Hvis det er rigtigt, sagde Frederikke Victoria Olsen-Kludt, og Philip Geisler Berg erklærede sig enig.

En ny situation

Den seneste måned har de ikke villet sætte et bestemt mærkat på deres forhold eller "hvad de er". De har bare hygget sig og set en masse til hinanden.

- Det gik for nyligt op for os, at vi havde set hinanden nærmest hver dag. "Dater vi igen?" spurgte vi hinanden. "Jamen, det gør vi vel", siger Frederikke Victoria Olsen-Kludt.

De nærer de samme varme følelser for hinanden, som da de stod og kiggede hinanden i øjnene på stranden i Den Dominikanske Republik i 'Bachelor'.

Nu glæder de sig bare til, at de fra i dag – med premieren på allersidste 'Bachelor'-program for i år – kan gøre, lige hvad de vil.

Nu er det offentligt, at de stadig ser hinanden, og de skal ikke frygte, at nogen "opdager" dem.

- Vi har ikke kendt andet end det her hemmelighedskræmmeri, men jeg er sikker på, at det bliver utrolig dejligt, at folk ved det, siger hun.

De påtænker at tage en sommerferie sammen, hvor de kører rundt i Philip Geisler Bergs varevogn og besøger forskellige danske øer. Derudover har de kun én plan:

- Vi tager én dag ad gangen, siger Philip Geisler Berg.

Hør Frederikke og Philip samt Helena og Kasper uddybe, hvordan det er gået det seneste halve år i 'Efter den sidste rose' på TV 2 PLAY.