Philip Geisler Berg i år, som 3-årig og som 19-årig. Se alle billederne herunder.
Bachelor

Han fik 02 i huen, men fire år senere indfriede han karrieredrømmen

Årets ene bachelor Philip Geisler Berg giver gennem 17 billeder et unikt indblik i sit liv inden programmet.

De seneste uger har seerne lært ham at kende med en blå himmel, hvide sandstrande og et luksushotel som kulisse.

Som årets ene bachelor er 27-årige Philip Geisler Berg og hans kærlighedsliv blevet et offentligt anliggende.

Men hvem er han, når han ikke dater stribevis af kvinder i Caribien?

Den eventyrlystne københavner med surferhåret og den selvsikre attitude har været en tur i gemmerne og fundet familiealbummet for at svare.

Han har udvalgt billeder fra sin barndom, hvor han ville det hele på den halve tid. Fra ungdommen hvor han var langt fra at være lærernes yndling, men en konkurrence fik ham på rette spor. Og fra de seneste fem år af hans liv, hvor han har betalt dyre lærepenge på vejen mod drømmetilværelsen.

Nu mangler der bare kærligheden.

1994 - 2010: En lille vovehals i en kernefamilie

27-årige Philip Geisler Berg er vokset op med sin mor, far, storebror og lillesøster i Brønshøj ved København.

Hans forældre fremhæver særligt to karaktertræk ved ham som barn: Han havde enormt meget krudt i røven og en hang til at udfordre sig selv. Begge dele hænger til dels ved i dag.

Han var fire år, da han satte sig på sin storebrors cykel og lærte sig selv at hjule afsted på villavejen.

På trods af blå mærker og hudafskrabninger i forsøget. En del af krudtet blev senere brændt af på hans skateboard, som også medførte slag på den hårde asfalt.

- Min tilgang til de fleste aktiviteter var, at jeg prøvede mig frem… og fejlede. Indtil jeg en dag ikke fejlede mere. Jeg er ikke så bange for at se dum ud, siger han.

Om det var til basket, på ski eller til fodbold, var der ikke noget, der skulle stoppe ham.

Da han i 5. klasse brækkede benet efter et uheldigt fald til fodbold, var det kun lige blevet indpakket i gips, før han igen hoppede rundt på familiens havetrampolin på "det gode ben". Og så snart gipsen blev skiftet ud med en klodset plastskinne, var han tilbage på fodboldbanen.

2011 - 2014: Skuffede til sidste eksamen, men fandt et nyt talent

Philip Geisler Berg startede i 2011 på Niels Brock Handelsgymnasium.

Socialt var han den festlige fyr, som kom godt ud af det med både pigerne og drengene. Han var – som i dag – komfortabel med at være i centrum. Også selvom han som 17-18-årig langt fra stod så skarpt som i 'Bachelor', beskriver han. Dengang var han "en teenager med hvalpefedt og bøjle på tænderne".

- Og så var jeg måske også ham, der forstyrrede lidt for meget i timerne, indrømmer Philip Geisler Berg.

Inden han fandt frem til det, der virkelig driver ham, var det svært for ham at finde motivationen til skolearbejdet. Hvad skulle han med digtanalyse, grammatik og matematiske formler?

Han er ikke stolt af den mentalitet i dag. For når han satte sig for noget, kunne han godt. Det oplevede han for alvor, da han sammen med tre venner deltog i en landsdækkende innovationskonkurrence for unge.

I 'Løvens hule'-stil pitchede gymnasiedrengene idéen til en forretning, der solgte cykellåse med indbygget tyverialarm. De vandt ikke, men endte i toppen af feltet.

- For mig var det en succesoplevelse, og det var første gang, at jeg fremlagde noget med brystet skudt frem, siger Philip Geisler Berg.

Konkurrencen tændte noget i ham, og han blev bekræftet i, at den gængse karrierevej ikke var for ham. Han skulle være iværksætter.

Han kunne derfor godt forsvare over for sig selv, at han var tæt på at dumpe sin sidste eksamen. Han måtte skrive karakteren 02 i sin blå studenterhue.

- Det var da skuffende at komme ud til mine forældre. De forventede mere af deres søn, for de vidste, at der sad et ok hoved på mig, siger han og tilføjer:

- Men jeg har altid troet på mig selv, så jeg vidste, at jeg nok skulle klare den bagefter.

2015 - 2016: Fandt sin store passion

Philip Geisler Berg var 20 år, da hans barndomsven Henrik inspirerede ham til at lære en ny sport, som siden har ændret hans liv.

Under sabbatåret på højskolen Oure prøvede han for første gang kitesurfing. Og var solgt.

- Man skal virkelig være fokuseret og holde tungen lige i munden, fordi der er så mange elementer, der påvirker dig, siger Philip Geisler Berg.

Han håbede samtidig, at han kunne skåne sig selv for flere skader, hvis han skiftede skateparken ud med det åbne vand. Den tese holdt dog ikke helt.

Nogle år senere gik det galt under et trickspring på et wakeboard i en såkaldt kabelpark, hvor man trækkes gennem vandet via et kabel. Med omkring 40 kilometer i timen smadrede han hovedet ned i vandet. Et slag, der satte sig som et piskesmæld.

Siden har han fået stor respekt for både elementet og passet bedre på sin egen krop.

Vovehalsen fra barndommen lever stadig, men han er blevet mere bevidst om, at han skal vedligeholde en stærk og smidig krop for at dyrke de actionfyldte sportsgrene forsvarligt. Han vil helst været fri for at gentage de mange timer hos kiropraktor og fysioterapeut.

2017 - 2021: Da drømmen gik i opfyldelse

På Københavns Erhvervsakademi oplevede Philip Geisler Berg for første gang, at undervisningen gav mening for ham. Dels fordi han var blevet mere moden, dels fordi han pludselig kunne se, hvordan den nye viden kunne overføres til et iværksætterliv.

Og i 2018 kunne han endelig sige, at drømmen var blevet til virkelighed. Sammen med Henrik startede han sin virksomhed, der bygger på deres fælles passion for vandsport.

De to 23-årige venner fik oprettet cvr-nummer, fik revisorhjælp fra en tidligere nabo og for de penge, de havde sparet sammen i sabbatåret, købte de våddragter og andet essentielt udstyr. Så var det bare at finde kunder, der ville lære at kitesurfe.

Siden har virksomheden gennemgået flere store ændringer. De har tilføjet udlejning af Sups – stand up paddle boards – og andet udstyr til vandsport, og senest har de været med til at bringe de elektriske surfboards eFoil til Danmark.

Det er ikke alt, der har været en økonomisk succes, medgiver Philip Geisler Berg. Men de er blevet klogere og har ikke været bange for at sadle om – eksempelvis udbyder de i dag slet ikke kitesurfing-kurserne, hvor det hele startede. Det dyrker de bare i fritiden.

- Da jeg gik ud af handelsgymnasiet, havde jeg nok en lidt urealistisk idé om iværksætterlivet. Det er svært at tjene penge, og der har været nogle dyre lærepenge undervejs. Men det løber rundt, og vi lærer hele tiden nyt, der gør os bedre til at drive forretning, siger Philip Geisler Berg.

Han kunne faktisk slet ikke forestille sig at lave andet.

Det vigtigste for ham er, at han står op til en hverdag, hvor han har frihed og kan kombinere sine hobbyer og sit arbejde. Han kender sig selv godt nok til at vide, at han ikke ville trives i et job med alt for faste rammer.

De næste år er hans ambition at udvide forretningen yderligere og dygtiggøre sig inden for de forskellige sportsgrene, han dyrker.

2022 - : Den nye bachelor

Så hvordan skete det lige, at 27-årige Philip Geisler Berg gik fra en travl hverdag med egen virksomhed til pludselig at stå i de paradisagtige omgivelser 'Bachelor'?

Inden han i starten af 2022 fløj over Atlanten for at påbegynde optagelserne, havde han aldrig set programmet før. Hverken det amerikanske eller danske. At han endte med at sige ja, har i høj grad handlet om timingen.

Philip Geisler Berg har været single i tre år, men indtil for nylig havde han intet behov for at finde en kæreste.

Det er kommet, fordi han nu føler, at hans liv er fuldstændig på rette spor. Nu er der plads, og han har lysten til at finde en dejlig kvinde at dele hverdagen med – det er bare svært at finde, synes han.

- Hjemme i Danmark er jeg meget impulsiv og spontan, og jeg har haft svært ved at date, fordi jeg har gang i så mange ting. Muligheden for at være med i 'Bachelor' tiltalte mig, fordi der er fuldt fokus på dating, siger han.

Selvom det er et reality-tv-program, er det i hans optik både "sobert og ægte".

- Jeg har prøvet at glemme kameraerne og nyde oplevelserne med kvinderne, siger han.

Hvordan det går ham, kan du følge hver tirsdag, onsdag og torsdag i 'Bachelor' på TV 2 PLAY.