Underholdning

Hvad bliver sommerhittet anno 2022? Her er ekspertens bud

I bunden af artiklen kan du stemme om, hvad du tror, årets sommerhit bliver.

Temperaturerne stiger langsomt, nætterne lysner, og vi danskere bryder endegyldigt ud af vores vinterhi og finder badetøjet frem.

Med andre ord: Sommeren er over os, og år efter år kæmper musikerne om at være den, der leverer soundtracket til sommeren. Landeplagen, man ikke kan undgå at høre på baren, i bilradioen og på Soundboksene i parkerne.

Sidste år kunne man ikke gå nogle steder uden at høre 'Buongiorno' med Kidd og 'Peaches' af Justin Bieber. Året før var det umådeligt svært at undgå 'Errudumellahvad' med Icekiid og The Weeknds 'Blinding Lights'.

Men hvad bliver det største hit denne sommer – og hvad udgør et sikkert sommerhit?

TV 2 har spurgt P3-vært Nynne Givskov, der er vært på musikprogrammet 'Residensen'.

Det skal give os alt, vi forbinder med sommer, på lyd

Nynne Givskov, vært på P3

Sydlandsk stemning og flirt i teksten

Ifølge Nynne Givskov er der flere ingredienser, der indgår i opskriften på et sikkert sommerhit.

- Et sommerhit er kendetegnet ved, at det skal give os alt, vi forbinder med sommer, på lyd. Og det plejer at blive oversat til nogle musikalske greb, der minder om varme steder og giver charterferie-vibes, siger hun.

Typisk vil det betyde spansk guitar, firser-saxofon eller sambarytmer, og et nemt afkodeligt nummer med et tekstunivers, der bare handler om en sommerflirt.

- Det skal gerne gå hånd i med følelsen af at have ligget og gjort sig til på stranden hele dagen, siger Nynne Givskov.

Én kunstner dominerer

Nynne Givskov har en række bud på sange, der kan komme i spil som sommerens allermest uundgåelige sang i 2022 – dem kommer vi tilbage til.

Men overordnet set tror Nynne Givskov, der er én kunstner, der bliver svær at komme udenom.

- Det kan være svært at sige med sikkerhed, hvilket nummer, der bliver årets hit, men jeg vil gerne lægge mine penge på, at Tobias Rahim har noget med det at gøre, siger hun.

Hun har dog et bud:

- Jeg tror, at 'Stor mand' med Andreas Odbjerg og Tobias Rahim bliver meget svær at komme udenom. Den blev udsendt i august 2021, så den fik ikke rigtig sommeren med det år. Det er et hit, der hænger ved, siger hun.

Andre bud fra Tobias Rahim er hittet 'Muckibar' og hans seneste sang, 'Feberdrømmer Xx Dubai'.

Herunder kan du læse Nynne Givskovs øvrige bud på årets sommerhit 2022.

Harry Styles: 'As it was'

- Den er ikke det klassiske sommerhit, da den er mere en sad banger. Men melodien er perfekt til en cykeltur med bare ben. Og desuden er det Harry Styles' verden, vi lever i lige for tiden.

Lamin: 'Window'

- Det her er en joker, og det kan godt være, jeg falder igennem med den. Men den kan vokse. Det er en sampling af nummeret 'Low', og det giver genkendelsesglæde, og den har en tilbagelænet attitude, der handler om flirt og om at kigge efter piger.

D1ma: 'Drøm mig væk'

- Den her lyder også bare af sommernætter, og den handler om alt det, sommeren handler om, nemlig at glemme det hele og bare have det sjovt. Der er noget i det nummer, der indkapsler følelsen af, at man må tage ud og feste igen.

Lizzo: 'About damn time'

- Lizzo kommer med en attitude af, at man bare skal være ligeglad og være en badass, og er fortaler for, at alle har en strandkrop, bare de har en krop og tager på stranden. Og det er også "about damn time", at vi får noget lækker sommer.

Afstemning

Hvad tror du bliver årets sommerhit 2022?