Kan du genkende hende? Her har du set 'Bachelor'-deltager før

Til daglig er Sofie Skov journalist og den, der stiller spørgsmålene. Men det seneste år har hun udfordret sig selv på flere punkter.

Bachelor Kasper Skak var i den varme stol, da han i anden uge af 'Bachelor' inviterede fire kvinder med på gruppedate.

For især én af kvinderne viste interesse for at forstå ham bedre.

- Hvorfor er det, at du lægger vægt på, at din kvinde skal være positiv? lød det blandt andet fra 29-årige Sofie Skov.

Både bacheloren og kvinderne lagde mærke til hendes skarpe spørgsmål, og der er da også en god forklaring på, hvorfor det falder hende naturligt: Til daglig er hun tv-journalist.

Men selvom hun er vant til at stå foran et kamera, har det at være med i et realityprogram været meget anderledes.

Og krævet flere overvejelser.

Fra journalist til realitydeltager

De seneste år har Sofie Skov været reporter på Danmarks Radios lokalredaktion i Holstebro, og nogle vil derfor kunne genkende hende fra TV Avisen. Her har hun ofte medvirket, når hun har sendt live fra dagsordener og nyhedshistorier fra Midt- og Vestjylland.

Tidligere har hun også været reporter og vært på TV Syd, der dækker Syd- og Sønderjylland.

- Når jeg før har været på skærmen, har det været som journalist-Sofie og ikke personlige Sofie. Jeg står normalt i en faglig rolle, så det var faktisk meget nøgent bare at være sig selv, siger hun om oplevelsen i 'Bachelor'.

I starten var det grænseoverskridende og en lille smule akavet at få stillet spørgsmål af tilrettelæggerne, indrømmer hun. Men det ændrede sig hurtigt.

- Pludselig er du centrum, og de vil vide, hvad du synes om alting. Men det synes jeg faktisk var ret sjovt, siger hun.

Ser hende i anden sammenhæng

At nogle seere har set hende før i en anden offentlig sammenhæng – og at de igen vil se hende som nyhedsjournalist senere – gør hende ikke noget.

- Jeg har kunnet se mig selv i øjnene hele vejen igennem, og jeg synes ikke, at det er pinligt at stå ved, at jeg i min fritid drømmer om villa, Volvo og kat, siger hun.

Efter det er kommet frem, at hun er med i ‘Bachelor’, har hun da også kun fået positiv respons. Både fra familie, venner og hendes professionelle netværk.

Mange har rost hende for, at hun netop følger sit hjerte og viser en anden side af sig selv. En side, som ikke kun er “seriøs og fornuftig”.

At melde sig til ‘Bachelor’ har i det hele taget været et stort skridt, efter at Sofie Skov for halvandet år siden blev single.

Brud satte gang i livsændring

Efter bruddet med sin kæreste i 2020 har Sofie Skov fokuseret meget på sig selv. Hun har ikke datet, men prøvet at finde frem til, hvad der gør hende glad.

Tilmeldingen til 'Bachelor' startede som en joke mellem venner, for med sit arbejde som journalist i Danmark virkede det urealistisk at tage afsted til optagelserne i Caribien.

Men da hendes kammerat spurgte "Men hvorfor ikke nu, Sofie?", satte det noget i gang i hende.

- Jeg bryder mig ikke om Tinder, for jeg synes, at det er intetsigende at swipe baseret på folks ydre. Det handler om kemien, og man er nødt til at møde folk for at se, om man svinger, siger hun.

Hun så 'Bachelor' som en spændende oplevelse. Og ville hun det, kunne hun godt tage tiden ud af sin kalender.

Samtidig motiverede det hende, at hun i en periode kunne prøve sig selv af i noget, som var langt fra hverdagen.

Farvet af sin faglighed

Selvom en sandstrand er meget anderledes end redaktionslokalet, er Sofie Skovs faglighed en del af hende og kom til udtryk under 'Bachelor' – eksempelvis under gruppedaten.

Her spurgte hun ind til Kasper Skaks udtalelse om, at han ledte efter en kvinde, som "er positiv".

For hvad betyder det? Hun tror ikke, at nogen kan være positiv hele tiden, så det var vigtigt for hende at blive klogere på hans værdier.

- Det falder mig naturlig at stikke et spadestik dybere i samtaler. Så når folk svarer, lytter jeg og spørger ofte ind for at være sikker på, at jeg forstår, hvad de mener, siger Sofie Skov.

Hendes spørgsmål var altså ikke et udtryk for, at hun ville "interviewe" eller "grille" Kasper Skak.

Spørgsmålet kom fra en oprigtig nysgerrighed, og det ærgrede hende, at det blev opfattet sådan.

- Det kom bag på mig, hvor meget journalist jeg egentlig også er som privatperson, siger hun med et grin.

Hvordan det videre går Sofie Skov i 'Bachelor', kan du følge tirsdag, onsdag og torsdag på TV 2 PLAY.