Underholdning

Otte billeder fra ugen, der gik

Et royalt visit hos herrelandsholdet, et storspillende tennistalent og en påmindelse om, at coronavirus endnu ikke helt er glemt.

TV 2 har samlet nogle af de billeder, der har gjort visuelt indtryk i ugens løb.

Dronning Elizabeth og oldebarnet Louis til fejring

Dronning Elizabeth har hele tre gange meldt afbud til forskellige festligheder i forbindelse med den flere dage lange fejring af de imponerende 70 år på tronen. Torsdag trådte hun dog frem på balkonen på Buckingham Palace og lod sig hylde af folket – blandt andet sammen med sit oldebarn, den fireårige prins Louis.

Royalt besøg hos fodboldlandsholdet

Også i Danmark har der været royalt fokus. Som en del af det årlige sommertogt med Kongeskibet Dannebrog lagde Dronning Margrethe nemlig vejen forbi herrelandsholdets træningslejr i Helsingør.

Holger Rune spillede sig i kvartfinalen i French Open

Efter tre timers tennis spillede Holger Rune sig i kvartfinalen ved French Open 2022 og tog dermed også karrierens største sejr. Den fine stime stoppede dog med et nederlag til normanden Casper Ruud i netop kvartfinalen.

Coronanedlukninger i Kina

I løbet af foråret har Shanghai haft strenge coronaregler og massive, kaotiske nedlukninger som følge af det største udbrud i Kina siden begyndelsen af pandemien. Men nu bevæger storbyen sig i retning af en mere normal hverdag, hvor butikker og indkøbscentre har fået lov at genåbne. Også folk i områder med "lav risiko" har fået lov at vende tilbage til job. Som billedet viser, er desinfektion og corona dog endnu ikke helt fortid.

Johnny Depp vandt over Amber Heard

1. juni blev der sat punktum i en af historiens mest bizarre og mediedækkede retssager, da juryen i Fairfax afgjorde, at Amber Heard har begået bagvaskelse mod Johnny Depp. Heard udtalte efterfølgende, at afgørelsen knuser hendes hjerte. Fra Depp lød det, at sandheden aldrig dør.

Cornelius brillerede mod regerende verdensmestre

Det danske herrelandshold i fodbold formåede at hive en sejr hjem mod de regerende verdensmestre fra Frankrig i den første kamp i Nations League. Kampens helt store stjerne var Andreas Cornelius, der blev skiftet ind i anden halvleg og scorede begge mål i 2-1-sejren. Hans præstation gik langt fra ubemærket hen, og selv de franske medier måtte kalde ham "en helt".

Danmark stemte ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet

Det blev et meget klart resultat, da danskerne stemte om at afskaffe forsvarsforbeholdet. Hele 66,9 procent stemte ja, mens 33,1 stemte nej. Statsminister Mette Frederiksen havde tydeligt advokeret for ja-siden, og hun blev da også mødt med stor jubel, da hun indledte sin tale til Socialdemokratiets valgfest på Christiansborg.

Kofod besøgte Blinken i USA

100 dage efter Ruslands invasion af Ukraine besøgte Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), fredag sin amerikanske pendant, Antony Blinken. Her var krigen i Ukraine på dagsordenen, og de to drøftede blandt andet, hvordan de to lande fortsat kan hjælpe det krigshærgede land.