Hvem holder masken?

Hemmelig kendt dansker afsløret – blev gættet efter første ledetråd

VÆR OPMÆRKSOM: I denne artikel står der, hvem der blev afsløret i 'Hvem holder masken?'.

Lørdag blev det afgjort, hvem der skal i finalen i 'Hvem holder masken?'.

Det betød samtidig, at en enkelt hemmelig kendt dansker måtte lade masken falde og forlade programmet.

Efter en direkte sangduel imod Frø, blev Alien stemt ud af publikum, og inde i Alien gemte sig sangerinden Stine Bramsen.

Ligesom i det foregående program var detektiverne endnu en gang ikke i tvivl om udfaldet af afsløringen, da de alle havde gættet på Stine Bramsen.

Hovedpersonen selv forklarer, at hun blandt andet sagde ja til at være med i 'Hvem holder masken?', netop fordi det var en sjov udfordring at teste, hvor meget folk kendte hende udelukkende på stemmen.

Allerede efter hendes første optræden gættede Peter Frödin, der sidder med i panelet af detektiver, på Stine Bramsen.

Men endnu mere imponerende er nok, at Stine Bramsens syvårige søn Alfred gættede, at hans mor var indeni Alien, allerede inden han havde hørt figuren synge, fortæller Stine Bramsen.

- Han anede ikke, at jeg var med i programmet. Men efter han havde hørt de første ledetråde om, at jeg elsker Barbie, fodbold og rå løg, sagde han bare: "Det er mor, det der". Det var meget sødt, at han fangede det, siger hun.

Svært at holde det skjult

Ledetråden om rå løg har faktisk slet ikke noget at gøre med fødevaren, men derimod Stine Bramsens spæde start på musikkarrieren.

Som barn var hun med i sit første band, og de kaldte sig "De rå løg", fordi de syntes de lød sejt, fortæller Stine Bramsen.

Detaljen fangede sønnen Alfred dog, da han så programmet, og lagt sammen med de andre ledetråde, var han ikke i tvivl om, at der måtte være tale om hans mor.

Det var derfor svært for Stine Bramsen at blive ved med at være hemmelighedsfuld overfor ham, da Alfred ikke ville give sig, forklarer hun.

Til sidst måtte hun kapitulere.

Men foruden sin mand har hun ikke bekræftet sin medvirken for nogen andre, selvom der er tikket insisterende sms'er ind fra familien om, at de godt vidste, hvem der var Alien.

- Jeg har bare trukket på skuldrene og sagt, at jeg ikke vidste, hvad de talte om. Det, syntes de, var bekræftelse nok. Det har været svært at skjule for folk, der kender mig, siger Stine Bramsen.

Befriende at smide forfængeligheden

Stine Bramsens to drenge var til at begynde med en af årsagerne til, at hun sagde ja til at være med i 'Hvem holder masken?'.

Hun syntes, det kunne være sjovt for dem at opdage, at hun var med, når de sad og så det derhjemme. Derfor tænkte hun også rigtig meget på dem, når hun optrådte som Alien.

Men foruden at medvirke foranlediget af sit store mor-hjerte, så var det også en sjov udfordring – ja nærmest et lille eksperiment – at få lov til at optræde "uden Stine Bramsen" så at sige.

- Det var befriende at synge uden at tænke på en grimasse, der kunne passe. Jeg kunne smide forfængeligheden og bare fyre den af med min vokal, fortæller hun.

Stine Bramsen forklarer, at det første folk ofte begynder at beskrive, når de har været til en koncert, det er nok helt naturligt, hvad de har set.

- Men hvad hvis man har en anden persona?, reflekterer Stine Bramsen.

- Jeg har for eksempel aldrig lavet dansekoreografier, når jeg skulle optræde. Det ville ikke passe til min stil. Der var det fedt at prøve at være Alien og pludselig stå med en solodanser på scenen. Det var en sjov måde at prøve noget andet af på, fortæller hun.

Konklusionen må i sidste ende dog være, at Stine Bramsen nok ikke kan fornægte, at hendes stemme endte med at afsløre hende. Detektivpanelet var i hvert fald ikke i tvivl lige inden maskefaldet.

Undervejs i programmerne, før detektiverne blev så skråsikre på identiteten, fik Stine Bramsen rigtig meget ros, og det er noget, hun tager med sig, fortæller hun.

- Jeg blev glad for, at de roste mig for min vokal. Det er det vigtigste for mig som sangerinde. Men jeg blev også glad for, at de var så begejstrede, og at de var godt underholdt, siger Stine Bramsen.

Hun ville naturligvis gerne havde været med i finalen, men hun gik kun fra semifinalen delvist skuffet, fordi hun tabte til Frø, forklarer hun.

Frø er nemlig efter Stine Bramsens mening en værdig modstander, og hun har en god fornemmelse af, hvem der kunne gemme sig bag den grønne maske.

Du kan se ’Hvem holder masken?’ fredag klokken 20.00 på TV 2 og på TV 2 PLAY.