Underholdning

Hitserie sender 37 år gammel sang til tops på hitlisterne

Hitsangen fra 1985 fik 8700 procents flere afspilninger på Spotify, efter den optrådte i 'Stranger Things'.

Netflix-serien 'Stranger Things' har altid emmet af 80'er nostalgi. Og den nye fjerde sæson af serien er ingen undtagelse.

Serien er denne gang sat i året 1986, og det afspejler sig også i musikken. Og særligt én sang nyder nu stor popularitet efter at være afspillet i den fiktive by Hawkins.

Nemlig britiske Kate Bushs megahit fra 1985, 'Running Up that Hill (A Deal With God)'.

Sangen, der spiller en prominent rolle i fjerde sæson af den rekordsættende Netflix-serie, oplevede en 8700 procents stigning i afspilninger globalt, efter 'Stranger Things' sæson 4 fik premiere i sidste uge. Det skriver flere medier, blandt andet L.A. Times.

Den 37 år gamle sang blev ligeledes nummer 1 på den amerikanske iTunes-liste og ligger i toppen af hitlisterne på både Spotify og Apple Music. I skrivende stund ligger den nummer to på den globale Spotify top 50, kun overgået af Harry Styles superhit fra april, 'As It Was'.

Da sangen oprindeligt udkom i 1985, nåede den kun en 30. plads på datidens Hot 100-liste.

- Det er utroligt at se, hvordan ikoniske sange bliver genopdaget og får global opmærksomhed fra helt nye lyttere, siger Spotifys globale musikchef, Jeremy Erlich, om fænomenet i en pressemeddelelse.

I klippet herunder kan du se scenen, der har gjort sangen populær - vær opmærksom på, at klippet indeholder spoilers.

Gav selv tilladelsen

I et interview med mediet Variety fortæller den musikansvarlige på 'Stranger Things', Nora Felder, at sangen kun kom med i serien, fordi Kate Bush angiveligt skulle være fan af serien.

En repræsentant fra Kate Bushs pladeselskab, Sony Music, siger til mediet, at sangskriveren skulle se optagelserne, inden hun sagde ja til, at sangen måtte blive brugt.

- Kate Bush er meget selektiv, når det kommer til brug af hendes musik, og derfor skaffede vi hende manuskriptet og optagelserne, så hun kunne se, hvor sangen skulle indgå, forklarer Wende Crowley til Variety.

Rekordsættende hitserie

Fantasyserien 'Stranger Things' er en af de mest populære Netflix-serier nogensinde, og tirsdag meldte selskabet ud, at fjerde sæson har slået alle seerrekorder på den første weekend siden premieren.

Seriens fjerde sæson, der har været over tre år undervejs, har ifølge Wall Street Journal et budget på over 200 millioner kroner per afsnit. Serien følger en gruppe teenagere i Hawkins, Indiana og deres kamp mod onde dæmoner i parallelverdenen "The Upside Down".

Seriens fjerde sæson har fået overvejende gode anmeldelser både internationalt og i Danmark, hvor den roses for at være mere voksen og også tristere end de tidligere sæsoner.

Første del af seriens fjerde sæson fik premiere 27. maj, og anden del får premiere 1. juli. Femte og sidste sæson af serien har endnu ikke fået premieredato.