Blev pludseligt kendt i hele landet, men det kostede ham drømmen - 12 billeder fortæller bachelors historie
Kasper Skak deler 12 private billeder, der fortæller historien om, hvem han var, før han blev 'Bachelor'.
Han er bidt af sport, og så elsker han sin familie og venner – sidstnævnte har han fulgtes ad med, siden de var helt små.
I mange år drømte han om at drive sit fodboldtalent til noget stort, men da han var i starten af 20'erne, tog han et valg, der satte en stopper for drømmen.
Her deler 34-årige Kasper Skak en håndfuld nedslag i sit liv, så seerne kan lære årets ene 'Bachelor' bedre at kende.
En drengedrøm blev skabt
Sejren føltes stor. Kasper Skak var fem år, og på billedet yderst til venstre smiler han stort. For sammen med sine kammerater i Hobro IK havde han netop vundet det Jysk-Fynske mesterskab i fodbold.
Den var én af mange sejre på banen, der var med til at skabe hans store drengedrøm: At han en dag ville spille på det danske herrelandshold i fodbold.
Drømmen har haft stor betydning igennem hans barn- og ungdom. Men en dag tog han en beslutning, som satte en stopper for drømmen. Det kommer vi tilbage til.
I det hele taget var hans opvækst i Hobro præget af sport, og som helt ung gik han også til håndbold, badminton, svømning og guitarundervisning.
Men det med fodbold var noget, han var god til.
I sin folkeskoletid beskriver han derfor sig selv som “den populære sportsdreng”. Og så var han en af dem, der tidligt fik interesse for pigerne.
Første kærlighed og første kærestesorg
Det var i 4. klasse, at Kasper første gang oplevede kærlighed. Her fik han nemlig sin første kæreste – en pige fra klassen over ham.
Selvom det er mange år siden, husker Kasper tydeligt, at hun sendte ham kærestebreve, og at de engang prøvede at kysse i en halv time.
Forholdet sluttede, og Kaspers første møde med kærligheden blev også hans første møde med kærestesorgen.
For på vej hjem fra skole fortalte Kaspers kammerat ham, at han havde kysset med pigen.
Det var sket til en fest, som Kasper ikke måtte komme med til for sine forældre.
- Det var ikke sjovt. Det var kærestesorg i en ung udgave, husker Kasper Skak.
Men det tog ikke gejsten fra ham, og troen på kærligheden har han stadig i dag.
"En rimelig god svigersøn"
I 8. klasse ramte kærligheden igen Kasper Skak. Han fik igen en kæreste, og forholdet fortsatte resten af folkeskolen og gymnasietiden.
- Jeg fik ret hurtigt de her erfaringer med at have en svigerfamilie. Og jeg tror da, at jeg var en rimelig god svigersøn, siger Kasper Skak og fortsætter:
- Jeg var god til at vise – også over for mine svigerforældre – at jeg gerne ville deres datter det bedste.
Hans egen far og onkel havde tidligere gået på jagt, men var holdt op. Derfor var det i stedet svigerfaren, der var skyld i, at Kasper fik taget jagttegn. Det blev altså noget, han havde sammen med svigerfaren.
Fik huen på, hvad så nu?
I 2006 blev Kasper Skak student.
Han vidste ikke rigtig, hvilken retning han ville gå i, og derfor tog han efterfølgende en HGS (der i dag hedder en EUS, red.) på 16 uger for at supplere med noget fra handelsskolen.
Erhvervsuddannelsen er til de studenter, der gerne vil hurtigt ud på arbejdsmarkedet, eller som drømmer om en tilværelse som iværksætter.
Men efter dét var han så mættet af undervisning og afleveringer, at han trængte til at komme ud og opleve noget.
Han var draget af at prøve noget andet end den klassiske sabbatrejse til Australien og Østasien. Drømmen var at komme på en rejse, hvor han også skulle give lidt af sig selv.
Og inspireret af en ven blev rejsedestinationen det mellemamerikanske land Honduras.
Underviste skolebørn i Mellemamerika
Sammen med 15 andre personer, som han ikke kendte i forvejen, rejste han afsted og skulle prøve at stå på egne ben på den anden side af jordkloden.
Det skabte et helt unikt sammenhold, og Kasper følte, at han fik lidt af dét, som hans gymnasievenner havde fået fra et år på efterskole.
På rejsen skulle Kasper og de andre undervise nogle skolebørn i engelsk, og på den korte tid nåede børnene at gøre stort indtryk på Kasper:
- Det var virkelig inspirerende, og det var da også helt sørgmodigt, da vi skulle sige farvel til dem.
Snusede til førsteholdet
Da han vendte retur, arbejdede han og spillede fodbold. Og sidstnævnte blev han bedre og bedre til. Så god, at han var anfører på Hobro IKs 2. hold og blev kaldt op og begyndte at træne med førsteholdet, der på dette tidspunkt spillede i 2. division.
Han fik også lov at spille et par kampe på førsteholdet, og drømmen om professionel fodbold virkede ikke længere så langt væk:
- Jeg var nysgerrig på, hvad jeg kunne drive det til.
Men så tog Kasper Skak en beslutning, der gjorde det umuligt for ham at spille fodbold på højt plan.
Nåede finalen og fandt kærligheden
På dette tidspunkt arbejdede Kasper Skak blandt andet som bartender på spillestedet og diskotek Train og Kupé i Aarhus, hvor to af hans kollegaer havde været med i ‘Paradise hotel’.
Kasper havde egentlig ikke fulgt med, men kendte pludselig lidt til det via kollegerne.
Hans venner begyndte at snakke om, at han skulle melde sig. Og til sidst skrev en god ven hans ansøgning – Kasper kom med input.
Der gik ikke længe, før Kasper blev valgt som en af deltagerne til sæson 6 – den, hvor Peter Birch, som også er kendt som 'Ulven Peter', Amalie Szigethy og Nicolai Schwartz også var med i.
Han tænkte ikke over, at han ville blive kendt, men var i stedet mere spændt på, hvad der skulle ske dernede.
Og det gik faktisk rigtig godt på det mexicanske luksushotel. Kasper fandt kærligheden med Tammie Bergholdt, og sammen nåede de hele vejen til finalen, hvor én enkelt stemme i stedet gjorde Peter Birch og Cecilie Sørensen til vindere.
Skrev autografer i storcentre
Da Kasper og de andre paradisoer vendte tilbage til Danmark og virkeligheden, var hverdagen en anden.
Han var blevet et kendt ansigt – især blandt unge.
- Jeg kan huske, at vi blev hyret til at komme ud i storcentre og skrive autografer og få taget billeder. Det var virkelig surrealistisk, hvordan det gik amok i den tid, fortæller Kasper Skak, der også havde de næsten obligatoriske gæstebartenderjobs i en periode på to år sammen med de andre paradisoer.
- Så jeg har fået festet min del.
Og fest til langt ud på natten med masser af alkohol hang dårligt sammen med at spille fodbold på et seriøst plan.
- Uden helt at tænke over det, lukkede jeg jo nok døren til muligheden for at se, hvad jeg kunne have drevet det til, siger Kasper Skak og fortsætter:
- Man vil jo gerne nå det hele, men det kan man bare ikke altid.
Ikke professionelt, men stadig det hele værd
Selvom det aldrig blev til mere end et par kampe på Hobros 1. hold, har fodbolden fulgt med Kasper helt fra barndommen. Det har både været sjovt, hårdt og en vigtig del af hans sociale liv.
Derfor var han heller ikke i tvivl om, at han skulle finde en klub, da han for ti år siden flyttede fra Aarhus til København.
Hans roomie fik ham overtalt til at rykke fra Fremad Amagers 2. hold og i stedet starte på Christianias fodboldhold.
- Jeg har fået en alder, hvor det seriøse spil ikke længere er det vigtigste. Nu betyder det rigtig meget, at der er et godt social miljø og noget hyggeligt efter træning og kamp, fortæller Kasper.
Han har valgt billedet, hvor han er i kamptøjet, fordi der ligger følelser og et særligt øjeblik bag tallet på spillertøjet.
- Min bedstemor blev født i 1925, så da jeg fik lov at vælge nummer, var der ingen tvivl.
For hun har betydet så meget for mig, fortæller Kasper Skak og tænker tilbage på dengang, han var 26 år og fik en skræmmende opringning.
Inspireret af sin bedstemor
Kasper var flyttet fra Aarhus til København, og han blev en dag ringet op af sin mor. Beskeden var overvældende: Familien var samlet på hospitalet, fordi hans elskede bedstemor var blevet indlagt. Og det kunne gå begge veje.
- Jeg fik hende i røret og skulle sige farvel til hende, fortæller Kasper Skak og fortsætter:
- Det var virkelig hårdt at skulle sige farvel til en, som har betydet rigtig meget for mig i mit liv.
Bedstemoren overlevede, og Kasper Skak fik et par gode år med hende efterfølgende.
- Hun er en, jeg har set rigtig meget op til, for hun har altid været samlingspunktet i min familie.
Man skal ikke være i selskab særlig længe med Kasper for at finde ud af, at han er et kæmpe familiemenneske – og han har i den grad ladet sig inspirere af sin bedstemor.
- Ligesom hende kan jeg godt lide, at alle er med og føler sig involveret.
Vil føre familietraditionerne videre
Kasper Skak har festet, rejst, spillet fodbold, uddannet sig og fået egen lejlighed. Og nu er han mere end klar til at finde den eneste ene at slå sig ned med og stifte familie.
- Jeg kommer selv fra en god kernefamilie med mange familietraditioner, og jeg får da lyst til at føre de traditioner videre, siger Kasper Skak og tilføjer, at han selvfølgelig er indstillet på at fintune og afstemme traditionerne med hans kommende kærestes egne familietraditioner.
- Der skal være plads til, at begge kan sætte sit præg på en familie.
Om han finder kærligheden i ‘Bachelor’, kan du følge med i hver tirsdag, onsdag og torsdag på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU.