Hvem holder masken?

Løj for kæreste, personale og forretningspartner: Nu er hemmelig kendt dansker afsløret

Spoiler advarsel: I denne artikel står der, hvem der blev afsløret i ’Hvem holder masken?’.

Fredag blev tredje deltager stemt ud i ’Hvem holder masken?’.

Inde bag masken Vandrepokal gemte sig den 32-årige kok Umut Sakarya.

Aftenens tema var diskomusik, og til tonerne af ’Last night a dj saved my life’ af Indeep sang han og lavede diskomoves, alt hvad han havde lært, imens en stor diskokugle glimtede i baggrunden.

Selvom han fik flere positive kommentarer fra detektivpanelet, skal man nok ikke regne med at høre ham synge på en scene igen lige foreløbigt, fortæller Umut Sakarya.

- Det gør jeg nok ikke en stor karriere ud af, det kræver rigtig meget, og så skal man også have talentet med sig.

- Når jeg har sunget og optaget mig selv, har jeg tænkt, det skal jeg ikke gøre igen. Men det er jo underholdende både for mig selv, men også dem der ser det, siger Umut Sakarya.

Han tilføjer, at der er noget befriende ved programmets koncept, fordi man bare kan synge og danse, som man vil, uden at tænke for meget over det.

Da det hele foregår bagved en maske, kunne han give den hele armen, som Umut Sakarya udtrykker det, og mest af alt koncentrere sig om at skabe en fest for publikum.

- Jeg var selvfølgelig lidt nervøs for at skulle synge og danse samtidigt. Men med professionel hjælp og med mit naturtalent for at danse følte jeg mig hurtigt tilpas på scenen, så jeg kunne give den gas og hygge mig med det, siger Umut Sakarya med en vis portion ironi i stemmen.

’Hvem holder masken?’ har sin oprindelse i Sydkorea, og det er indtil videre spredt ud til 46 lande. Det er blevet kaldt for verdens hemmeligste underholdningsshow, og det havde premiere i Danmark i 2021.

Programmet går ud på, at kendte danskere, der er forklædte i kostumer, skal synge foran et publikum. Her skal de forsøge at gøre det så godt, at publikum stemmer dem videre i konkurrencen.

Et panel af detektiver, der på TV 2 består af Frederik Cilius, Sofie Jo Kaufmanas, Peter Frödin og Mille Dinesen skal undervejs i programmet gætte, hvem der gemmer sig bag maskerne.

For første gang i denne sæson gættede en af detektiverne rigtigt, da Sofie Jo Kaufmanas gav sit bud på, at den kendte kok gemte sig inde i Vandrepokal.

Underligt at lyve for folk

Deltagerne i ’Hvem holder masken?’ skal for alt i verden skjule deres medvirken for omverden, og det indbefatter blandt andet, at de er nødt til at lyve for folk omkring dem.

Så når Umut Sakayras kæreste eksempelvis har fortalt ham, at Vandrepokal lød ligesom ham, har han også skulle holde masken hjemme i privaten.

- Det har ikke været nemt, men hvad gør man ikke for at stå på en scene, siger Umut Sakarya og griner.

Problemet har egentlig ikke så meget været, at han skulle lyve for sin kæreste, sit personale og sin forretningspartner. Udfordringen har mere ligget i at skjule, hvad han rendte rundt og lavede, forklarer han.

- Alle i Danmark kan da forstå, at man er nødt til at lyve i sådan en situation her, men alligevel følte jeg, at jeg gjorde noget forkert, når jeg skulle skjule, hvad jeg lavede. Jeg havde lidt dårlig samvittighed.

- Men det hårdeste var faktisk, at jeg ikke kunne dele, hvad jeg havde oplevet, når jeg kom hjem. Det glæder jeg mig rigtig meget til at kunne nu, siger Umut Sakarya.

Han var nødt til at tænke sig godt om, når han skulle finde på grunde til, at han eksempelvis skulle til sangundervisning et par timer om aftenen. Alt fra forretningsmøder til besøg på den ene eller den anden af hans restauranter blev flittigt brugt.

Og så var han nogle gange nødt til at finde på kreative måder at klæde sig på, så han ikke blev genkendt på gaden, fortæller han.

- Jeg lignede en indbrudstyv nogle gange. Det var lidt spionagtigt. Men takket være TV 2 er jeg blevet ekspert i at forsvinde i et par timer, siger Umut Sakarya.

Du kan se ’Hvem holder masken?’ fredag klokken 20.00 på TV 2 og på TV 2 PLAY.