Underholdning

Jesper Sørensen skal spille opvasker i 'Riget'

Opvaskerne i de tidligere sæsoner bliver blandt andet husket for catchphrasen: ”Det er uhyyyggeligt”.

Jesper Sørensen, ”drengen i den gamle krop”, har været i tv mange gange.

Siden han var barn, har han nemlig vist sin hverdag med den sjældne sygdom progeria, der gør, at han ældes otte gange hurtigere end normalt.

Men nu rammer 24-årige Jesper Sørensen fjernsynsskærmen af helt andre årsager.

Han har fået en rolle i Lars von Triers serie ’Riget Exodus’, der har premiere til efteråret.

Her spiller han opvaskeren Lillemand. Hans kollega bliver en robot, der går under navnet BOB 2.0.

Han overtager dermed opvaskertjansen fra Vita Jensen og Morten Rotne Leffers, der tidligere spulede tallerkner – og som derudover havde dét tilfælles, at de begge havde Downs syndrom.

Og så blev de særligt bemærket for den berømte catchphrase: ”Det er uhyyyggeligt”.

- Det var ikke nogen store roller, men de var gennemgående i serien og dukkede op med jævne mellemrum, som sådan et lidt humoristisk indlæg, siger Ann Lind Andersen, der er fast filmanmelder på 'Go' morgen Danmark'.

- På den måde var rollerne som opvaskere memorable, siger hun.

En kæmpe serie

Ligesom de tidligere opvaskere skal Jesper Sørensen aka Lillemand fungere som et græsk kor, der kommenterer på de overnaturlige hændelser i gyserserien, lyder det i en pressemeddelelse.

Det er endnu uvist, om opvaskerrollen bliver lige så stor som tidligere. Men uanset er det stort at lande en rolle i den berømte danske gyserserie, vurderer Ann Lind Andersen.

- Der er virkelig mange, der glæder sig til at se serien. Det er en kæmpe serie, og det er klart en af de mest folkelige serier, hvis man kan sige det om Lars von Trier, forklarer Ann Lind Andersen.

I pressemeddelelsen er der ikke nogen forklaring på, hvorfor den uprøvede skuespiller Jesper Sørensen har fået en rolle. Men ifølge Ann Lind Andersen kan det hænge sammen med, at man har ledt efter én, der bliver lagt mærke til.

- Jeg tror, han har kigget efter en person, som man husker. Det gjorde man også med de to, der spillede opvaskere i første omgang, siger hun.

Et stjernespækket hold

Udover Jesper Sørensen er det et stjernespækket hold på rollelisten.

Birthe Neumann er tilbage i rollen som sekretæren fru Svendsen, Birgitte Raaberg er gået fra reservelæge til hjertekirurg, Henning Jensen er hospitalsdirektøren Bob, og Solbjerg Højfeldt trækker nok engang i kitlen som sygeplejersken Camilla.

Derudover har skuespillerne Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, Nicolas Bro, Søren Pilmark, Peter Mygind og mange flere fået en plads i den ikoniske serie.

‘Riget Exodus’ får premiere på Viaplay i løbet af 2022, hvorefter den får tv-premiere på DR.