Hvem holder masken?

Udskiftning på tv har en helt naturlig forklaring

I anden sæson af ’Hvem holder masken?’ bliver der flere gange skiftet ud på en af pladserne i panelet af detektiver.

Det plejer at være skuespilleren Frederik Cilius, der sidder yderst til venstre i panelet af detektiver.

Men i den nye sæson af ’Hvem holder masken?’ vil seerne opleve, at en anden har indtaget hans plads.

Faktisk kommer det til at ske hele fire gange i løbet sæsonen.

Det skyldes, at Frederik Cilius i løbet af optagelserne til ’Hvem holder masken?’ har haft travlt med at afvikle sit eget show ’Den korte. Live on stage 2022’ på Bremen teater sammen med makkeren Rasmus Bruun.

Den opmærksomme seer har måske allerede bidt mærke i, at Frederik Cilius i premieren på ’Hvem holder masken?’ havde rødlakerede negle og et glatbarberet ansigt.

Alt sammen små indikationer af at alter egoet den fiktive reporter Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm rumsterede lige i nærheden. En rolle, som Frederik Cilius har spillet igennem mange år efterhånden.

Derfor vil der optræde gæstedetektiver i Frederik Cilius’ fravær, og den første person til at indtage flanken i panelet bliver skuespilleren Lise Baastrup.

Svært at være stedfortræder

Lise Baastrup skulle ikke tænke meget over, om hun ville være stedfortræder for Frederik Cilius, fortæller hun.

Hun havde fulgt med i den første sæson, og syntes det var sjovt at gætte med derhjemme. Men da hun pludselig sad i stolen foran scenen, var oplevelsen noget anderledes end hjemme i stuen.

- Det var meget sværere, end jeg havde regnet med, for når man sidder inde i studiet, er der en anden stemning. Man bliver revet med, for det er fedt at være til koncert.

- Men man skal koncentrere sig rigtig meget. Man skal holde øje med rigtig mange ting, ledetråde, kropssprog, stemmer og så videre. Det kom bag på mig, hvor svært det var, siger Lise Baastrup.

Og det er ikke helt uden betydning, at gæstedetektiverne følger nøje med i showet. For de skal notere alting i Frederik Cilius’ notesbog, så han har noget brugbart at gå videre med, når han vender retur.

I programmet, hvor Lise Baastrup medvirker, bliver der præsenteret seks helt nye masker, som Frederik Cilius aldrig har set optræde.

Derfor var det ekstra vigtigt for hende, at hun fik skrevet så mange konkrete ting ned som overhovedet muligt, samtidig med at hun gav sine bud på, hvilke kendte danskere der gemte sig bag maskerne, forklarer hun.

- Jeg vil ikke sige, der var nerver på, men jeg kunne godt se, at jeg skrev mere ned end de andre. Men det skulle ikke være på grund af mig, at Frederik kom bagud, siger Lise Baastrup.

Hellere lidt Cilius end ingen Cilius

Når nu Frederik Cilius er fraværende i halvdelen af programmerne af den nye sæson ’Hvem holder masken?’, er det naturligt at spørge sig selv, hvorfor man ikke bare har valgt en anden til opgaven.

Men spørger man om dette til redaktør Thomas Strøbech, er der ingen tvivl om, hvorfor Frederik Cilius alligevel er blevet valgt til at være med.

- Fire aftener med Frederik Cilius er bedre end ingen. Han skaber god stemning i ’Hvem holder masken?’, og han har et smukt og sjovt samspil med de andre detektiver, som vi gerne vil bygge videre på, forklarer han.

Samtidig kan det ligefrem tilføre ny energi til programmet at have gæstedetektiver med, mener Thomas Strøbech.

- Hver vikar tilfører sin egen personlighed til programmet, og da de jo kommer lidt ind fra højre og oplever hele 'Hvem holder masken'-universet udefra, giver det også et pust af ny energi, siger han.

Udover Lise Baastrup bliver Frederik Cilius afløst af Silas Holst, Nicolaj Kopernikus og Anders Lund Madsen.

Du kan se ’Hvem holder masken?’, hvor seks nye figurer har debut fredag klokken 20.00 på TV 2 og på TV 2 PLAY.