Hvem holder masken?

Hemmelig dansker afsløret: Det havde ingen i panelet set komme

Spoiler advarsel: I denne artikel står der, hvem der blev afsløret i ’Hvem holder masken?’.

Fredag blev den anden deltager stemt ud i ’Hvem holder masken?’.

Inde i kostumet Soft Ice gemte sig den 46-årige model Oliver Bjerrehuus, og han fortæller, hvordan han bestemt ikke var stolt af sin præstation på scenen.

- Det var så pinligt og smertefuldt at høre på mig selv. Det var selvfølgelig sjovt at gå ind på scenen og fyre den af. Man har jo en maske på, så man kan te sig tosset. Jeg havde bare glemt, hvordan programmet fungerer, fortæller han.

Oliver Bjerrehuus refererer her til, at han i løbet af showet skulle synge to gange, og begge gange blev han ikke stemt videre.

- Så der var de to ydmygelser, og til sidst skal du tage masken af og synge hele din sang igen uden masken på. Men det gode ved det er, at det er en kæmpe lettelse at forlade programmet, efter at du er blevet waterboarded (torturmetode, red.) i en time, joker Oliver Bjerrehuus.

At bedømme ud fra ansigtsudtrykkene på detektiverne i panelet, kom afsløringen af Oliver Bjerrehuus som en kæmpe overraskelse, da ingen af de endelige bud lød på ham.

Der blev især gættet på komikere herunder Victor Lander, Tobias Dybvad og Christian Fuhlendorff. En enkelt gættede på, at Soft Ice var DJ'en Dan Rachlin.

’Hvem holder masken?’ har sin oprindelse i Sydkorea, og det er indtil videre spredt ud til 46 lande. Det er blevet kaldt for verdens hemmeligste underholdningsshow, og det havde premiere i Danmark i 2021.

Programmet går ud på, at kendte danskere, der er forklædte i kostumer, skal synge foran et publikum. Her skal de forsøge at gøre det så godt, at publikum stemmer dem videre i konkurrencen.

Kæresten blev mistænksom

Identiteterne på de kendte danskere, der deltager i ’Hvem holder masken?’, er kun kendt af nogle få personer, der arbejder med programmet.

Derfor skal deltagerne også selv sørge for at holde det hemmeligt, at de er med, og det var ikke nogen nem sag for Oliver Bjerrehuus, der måtte lyve for sin kæreste, Sofie Amalie Elkjær Dahlberg.

De to opholder sig meget i et sommerhus, hvor Oliver Bjerrehuus også har et lille musikstudie. Her producerer han musik og spiller især bas, der er hans hovedinstrument.

Derfor er det ikke helt unormalt, at han går i studiet om aftenen for at arbejde. Det kunne han bruge som undskyldning, når han skulle øve sine sange, men da Sofie Amalie Elkjær Dahlberg ikke kunne høre ham spille bas, som han ellers plejer, begyndte hun at blive mistænksom, fortæller han.

Derudover havde han pludselig mange flere ture ind til København i forbindelse med programmet.

- Jeg sagde, at jeg var med i et quizprogram, men det var jo lidt mærkeligt, at der var så meget forberedelse til sådan et program.

- Hun stillede rigtig mange spørgsmål, og jeg var nødt til at være lidt kort for hovedet, for jeg havde slet ikke styr på alle mine løgne. Hun troede nærmest, at jeg havde en affære, fortæller Oliver Bjerrehuus.

Udfordringen var sjov

Selvom Oliver Bjerrehuus måtte lyve for sin kæreste, og det var smertefuldt for egoet at høre ham selv synge, er han glad for at have været med i ’Hvem holder masken?’.

Han sagde ja til at være med, fordi det var en sjov udfordring at skulle synge og danse foran et publikum, da han kan ingen af delene, forklarer han.

Han gjorde en indsats ved blandt andet at tage så mange sangtimer, han kunne få, og i den proces fandt han ud af, hvor spændende det var at lære andre kunstneres sange og sangteknikker.

Men fordi han også har forstand på musik, vidste han ret hurtigt, at slaget var tabt, især da han hørte de andre deltagere synge.

- Jeg kom forberedt, men jeg kunne bare mærke, at det var som at drikke en stor kande med rå æg i. Det er bare ikke mig. Kostumet var tungt, jeg kunne ikke se noget, og så var standarden hos de andre deltagere meget højere, siger Oliver Bjerrehuus.

Han synes, at det var spændende at være med og opleve hele den kreative proces med at skabe kostumerne. Men hvis man spørger Oliver Bjerrehuus, om han er ærgerlig over at være stemt ud allerede, lyder svaret prompte:

- Hvis jeg skulle lyve over for min kæreste en uge mere, og præstationen alligevel ikke blev bedre, så gav jeg gerne min plads til en, der kan levere bedre, siger han.

Du kan se ’Hvem holder masken?’ hvor seks nye figurer har debut fredag klokken 20:00 på TV 2 og på TV 2 PLAY.