Hvem holder masken?

Fire kendte danskere gemmer sig bag disse ledetråde – kan du gætte, hvem de er?

Fire kendte danskere optræder forklædte i ’Hvem holder masken’, men hvem er de? Her er ledetrådene, der kan spore dig ind på svaret.

Det bliver kaldt Danmarks mest hemmelige underholdningsprogram, og det er ikke uden grund.

For i ’Hvem holder masken’, optræder fire kendte danskere forklædte fra top til tå i farvestrålende og fantasifulde kostumer.

Det er kun, når deltagerne synger, at der kommer en flig af deres sande identiteter frem, og når en af deltagerne må forlade programmet. Fredag afsløres identiteterne på hele to kendte danskere.

Derudover er alt omkring de medvirkende fuldstændigt hemmeliggjort – og dog.

For inden hver deltager går på scenen, bliver der givet en række ledetråde om, hvem der gemmer sig inde bag kostumerne.

Udvalgte dele af ledetrådene samles her i artiklen, så du som seer lettere kan danne dig et overblik.

Kan du gætte, hvilke kendte danskere der er med i ’Hvem holder masken’?

Alien

Ledetråd fra tredje optræden:

- Jeg er dårlig til dagligdagsting. Noget af det mest uhyggelige, jeg ved, er at åbne folks tøjskab og opdage, at alt ligger snorlige. Jeg var engang en del af et slæng, der ikke gik op i at følge en trend eller en tendens. Vi lignede nok nogen fra en anden planet. Jeg har min egen stil, og ved ikke en gang, hvad der er cool længere. Mine brødre og jeg har oplevet det vildeste eventyr sammen. Vi levede et hektisk liv, og jeg tror ikke, at jeg huskede at sætte pris på de små ting og nyde øjeblikkene – alting gik så stærkt.

Ledetråd fra anden optræden:

- Jeg har altid elsket forandring og boet mange steder både geografisk og karrieremæssigt, men selvom jeg hopper fra planet til planet, bevæger jeg mig stadig i samme univers. Det, jeg laver, skal være lystbetonet. Du kan ikke skabe kunst ud fra teorier om det gyldne snit, og jeg har fundet ud af, at jeg ikke vil vide teorien bag, jeg vil bare gøre det. Jeg har oplevet flere brud. Mit seneste brud skete i dyb respekt og kærlighed.

Ledetråd fra første optræden:

- Jeg er dobbeltsidet. Jeg har to skygger, men jeg vil stadig gerne være en ægte supernova. Jeg er både disciplineret og god til at organisere, men i min hjemlige galakse er jeg lidt af et rodehoved.

I program 4 gættede detektiverne på, at Alien var en af følgende personer:

Afstemning

Hvem tror du, der gemmer sig bag masken?

Paddehat

Ledetråd fra tredje optræden:

- Jeg ville eje millioner, hvis tårer var guld, for i min familie er vi heldigvis rige på glædestårer. Jeg har haft den bedste barndom. Jeg lever efter devisen ”vær god mod andre, så får du god karma igen”. Jeg vil også gerne give god karma tilbage, så jeg er gået i min fars fodspor. Det er vigtigt for mig, at jeg kan give lidt tilbage.

Ledetråd fra anden optræden:

- Kære dagbog. Jeg er en lillebitte paddehat på bare 7 år. I skolen har vi lige lært, at svampe ikke er selvstændige, men en del af større organismer. Min organisme er min familie, de betyder alt for mig, og de støtter mig altid. Jeg er en glad, lille paddehat, der elsker at spille fodbold med de andre drenge. Min storebror påstår, at jeg har talent, og han forsøger ofte at få mig med i gamet. Jeg siger altid ja til alt, der er sjovt, for det er ikke vigtigt for mig, at de andre synes, at jeg er sej.

Ledetråd fra første optræden:

- Jeg er Hr. Paddehat, og jeg får ægte et kick ud af at være i gang. Ofte løber jeg parkour mellem udfordringer, men jeg er god til at undgå problemer. Jeg har altid være nysgerrig og frisk på det hele, men jeg har aldrig haft en plan B.

I program 4 gættede detektiverne på, at Paddehat var en af følgende personer:

Afstemning

Hvem tror du, der gemmer sig bag masken?

Rødkælk

Ledetråd fra tredje optræden:

- Jeg kan godt lide at træne, tykke bøger og tygge kager. Min største last er kage, selvom jeg forsøger at leve sundt. Jeg er ikke en ørn i et køkken, men jeg kan godt lave havregrød, og jeg har engang bagt en banankage til min bedstemor. Allerede som 5 år blev jeg interesseret i det, der senere blev min levevej. Da jeg var 21 år, minglede jeg med de store, og snart kunne jeg sprede vingerne og flyve på eventyr. Der gik jeg dog fra at være en stor og stolt svane til en lille og ubetydelig spurv. Hårdt arbejde har altid været mit go to, for jeg har aldrig været et lysende talent.

Ledetråd fra anden optræden blev fremsagt som et digt:

- Jeg ynder at gruble og bruge min hjerne, men når tankerne flokkes, en væg jeg må fjerne

At arbejde på reden jeg ofte gør, så ikke tankerne gør mig skør

At hunnerne elsker mig kommer nok af, min fjerdragt bliver pudset hver eneste dag

Den forkerte retning mine fjer dog vokser, så med forfængelighed jeg ofte bokser

Til lidt af hvert jeg lægger krop, der skal meget til, før jeg siger stop

For penge og likes er jeg gerne til salg, hvis sagen er god, har jeg selvklart intet valg

Jeg er ikke som Samson med magt i mit hår, min styrke er konstant og ikke let forgår

Ledetråd fra første optræden:

- Min familie har altid bakket mig op og har samme interesse som mig, og især min far har givet meget viden videre. Der er nogen, der siger, at mit mellemnavn passer bedre til mig end mit rigtige navn.

I program 3 gættede detektiverne på, at Rødkælk var en af følgende personer:

Afstemning

Hvem tror du, der gemmer sig bag masken?

Frø

Ledetråd fra tredje optræden:

- Jeg elsker alt, der handler om historie og film med sværd og sandaler. Jeg er også vild med hekse og magi, og jeg har læst alle ’Harry Potter’-bøgerne på engelsk og dansk. Jeg er vild med at rejse alene, og jeg har gjort det meget. Jeg glæder mig til at vise verden til mine små haletudser, men fordi jeg selv er lidt rodløs, er det vigtigt, at de har rødder i Danmark. I min taske kan man altid finde håndsprit, det havde jeg før alle andre, for jeg er lettere bakterieforskrækket, og så finder man ofte brunt sukker og servietter fra cafeer, da jeg har lidt svært ved at smide ting ud, som ikke er brugt.

Ledetråd fra anden optræden:

- Jeg er normalt ærlig, men jeg lyver af og til om prisen på mine shoppingfund. Jeg er pengeoptimist og talblind ­– altså ægte talblind. Det føles virkelig dumt at overse et ekstra nul på en pris, der i forvejen er alt for høj. Mit livsmotto er learning by living. Da jeg etablerede mig som chef, fandt jeg ud af, at man godt kan komme frem uden at være et røvhul, men man kan ikke nødvendigvis undgå, at folk bliver kede af det.

Ledetråd fra første optræden:

- Jeg er frø, og jeg er så klar på at tage springet ind på scenen. I virkeligheden er jeg kæmpe meget introvert og samtidig hyper social. Det lyder måske underligt, men hvis jeg larmer, er det ofte fordi, at jeg faktisk er genert.

I program 3 gættede detektiverne på, at Frø var en af følgende personer:

Afstemning

Hvem tror du, der gemmer sig bag masken?

Her er de øvrige deltageres ledetråde

Ræv

Ledetråd fra anden optræden:

- Jeg vil ikke sige, at jeg elsker dårligt vejr, eller er typen, der tager på stormjagt, men jeg er ret vild med alle former for vejrfænomener i atmosfæren såsom skybrud, orkaner og tornadoer. Men der er også dage, hvor jeg går og drømmer om sommer. Når det kommer til kærlighed, er jeg som ler i min partners hænder, og jeg skal absolut ikke pakkes ind i vat, det er vi begge alt for temperamentsfulde til. Selvom verden er så fuld af skønne kvinder, har jeg også været til den anden side. Det skete et af de steder, hvor vi i generationer har set folk som mig både leve og dø. Det fylder mig med ærefrygt, når jeg får lov til at erobre sådan nogle steder, og jeg føler mig meget privilegeret, når jeg på den måde kan rejse i tid og sted og dermed genbesøge nogle af de helt store.

Ledetråd fra første optræden:

- Jeg er vokset op i en ægte sportsby, men det der holdsport, som alle raske unge gik til, det var ikke noget for mig, for jeg vil hellere gå i krig med noget helt andet.

Panda

Ledetråd fra anden optræden:

- Jeg har ikke et helt almindeligt job, og generelt skal man passe på, at arbejdet ikke ender som en rutinepræget pølsefabrik, så bliver man doven. Det er min erfaring, at overskud mentalt som økonomisk er noget, der kommer og går, og jeg har både været på spanden og millionær. Men penge er ikke alt. Børn giver livet mening, og jeg havde på et tidspunkt flere tusinde på en gang. En pandamor leger med sine unger de første to år, men jeg synes, at man skal lade ungerne lege i fred. Alligevel kan man kan godt som voksen være heldig at have et legende job, så heldig er jeg.

Ledetråd fra første optræden:

- Det ligger ikke lige til højrebenet for en panda som mig at kaste mig ud i at synge og danse. Vi pandaer har det stramt med al form for fysisk træning, og jeg bliver bare ikke i godt humør af det. Jeg hader fitness, jeg hader hård træning, og jeg hader at løbe.

Kost

Ledetråd fra anden optræden:

- Mine søskende har været med til at hærde mig, og de har gjort mig til den, jeg er. Jeg lærte tidligt, at vil man lege med de store, så er det på deres betingelser. Det kunne godt give mig nogle hårde tacklinger og næseblod, men jeg er glad for, at jeg i dag både kan tude til romantiske film og samtidig er i stand til at pande en ned med mine muskler. Når det gælder mit arbejde, er jeg selvsikker, og nu er det jo heller ikke sådan, at jeg bliver smidt ud af landet, hvis jeg er dårlig. Jeg har altid sagt, hvis ikke man fejler, lærer man ikke.

Ledetråd fra første optræden:

- Jeg er typen, der altid har været fysisk aktiv, og helt fra jeg var en lille kost, har jeg været glad for både fodbold og håndbold.

Citron

Ledetråd fra anden optræden:

- Jeg er ikke bange for at skille mig ud, tværtimod går jeg ofte kontra. Når andre de siger rød, så er jeg typen der har lyst til at skrige sort. Med tiden er jeg blevet roligere, men er stadigvæk ikke god til at lade som om, at alt er guld og grønne skove. Jeg er typen, der rider på mange heste, og jeg har både tilredet og vundet medaljer som rytter. Jeg har været alt lige fra hestepige, poptøs, skater, hippie og skaldet heavygirl, og jeg er sådan set stadigvæk alle typer. På et tidspunkt ville jeg gerne være professionel danser, og jeg står ofte derhjemme og danser noget, jeg selv synes er moderne.

Ledetråd fra første optræden:

- Fra jeg var helt lille, er jeg blevet fodret med musik. Jeg kan spille mange instrumenter. Jeg har altid gerne ville synge, og på efterskolen var jeg forsanger i et band, selvom min vokal nok var lidt tvivlsom.

De er blev stemt ud

Spoiler-advarsel: Herunder afsløres identiteten på de kendte danskere, der er blevet stemt ud i 'Hvem holder masken?'.

Kronhjort - Sofie Lassen-Kahlke

Sofie Lassen-Kahlke blev stemt ud i første program. Herunder kan du læse hendes ene ledetråd.

- Jeg bruger mig selv i mit arbejde. Jeg går op i at yde mit bedste, men jeg er et flokdyr, så det handler aldrig om min præstation alene. Jeg bliver bedre, når flokken fungerer og omvendt. Det er en holdpræstation.

Softice - Oliver Bjerrehuus

Oliver Bjerrehuus blev stemt ud i andet program. Herunder kan du læse hans ene ledetråd.

- Der er mange, der synes jeg provokerer med mine budskaber. Det er min måde at få opmærksomhed på, så folk synes, at det, jeg laver, er interessant.

Vandrepokal - Umut Sakarya

Umut Sakarya blev stemt ud tredje program. Herunder kan du læse hans ledetråde.

Ledetråd fra anden optræden:

- Jeg er, som I kan se, et omvandrende trofæ og sejrstegn, sådan har det ikke altid været. Det er noget, jeg har kæmpet hårdt for. Jeg er vokset op på landet og var et anderledes barn. Jeg legede stillelege og kunne godt lide at tegne og male. Jeg var dygtig i skolen, men blev valgt til sidst, når der skulle spilles bold, og som lille vandrepokal drømte jeg om at blive revisor eller bankmand. Jeg har oplevet meget på godt og ondt, og der er mange, der sammenligner min historie med et H. C. Andersen-eventyr.

Ledetråd fra første optræden:

- Jeg har altid gerne ville opbygge mit eget imperium. Jeg elsker at skabe. Jeg går ofte på museum for at få ideer, og jeg holder meget af klassisk dansk design og kongeligt porcelæn.

Torsk - Mille Gori

Mille Gori blev stemt ud i fjerde program. Herunder kan du læse hendes ledetråde.

Ledetråd fra anden optræden:

Kun en død fisk lader strømmen vise den sin vej.

Jeg er ikke som de andre, for jeg er jo bare mig.

Og engang i sjette klasse gjorde jeg læreren rigtig gal, for jeg stillede det her spørgsmål:

Hvor konstant er de der tal?

Jeg bruger minimum af tid på søvn og tænker bedst, når det er nat.

Jeg er en snakkegøj og værner om, at hjemmet er min skat.

Jeg er en samler, og jeg elsker alt med minder, det er klart.

Jeg har biler, en på hver sin ø, for det, synes jeg, er rart.

Jeg er fan af alt med Italy og drømmer om den dag,

jeg et lille hus, olivenlund og have dér vil have.

Men den vino, som de brygger, den er ikke noget for mig.

Jeg er mere til et glas saftevand, for det, synes jeg, er sejt.

Ledetråd fra første optræden:

- Jeg har et officielt jeg og et mere privat jeg, og jeg gør mig stor umage i at være tro mod dem begge to.

I program 2 gættede detektiverne på, at Torsk var en af følgende personer.

Se 'Hvem holder masken?' fredag klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.