X Factor

Mads Moldt ændrer fremtidsplaner – det skal ‘X Factor’-deltagerne nu

Ingen af deltagerne kommer til at leve nøjagtig som før 'X Factor'.

Siden januar har fokus været på sangtræning, dans og sceneshow for de ni livedeltagere i årets 'X Factor'.

Nu er det slut.

Vinderen er kåret, og der er ikke flere liveshows i kalenderen.

Derfor skal deltagerne finde hver deres nye hverdag.

Vi har spurgt dem alle sammen, hvordan den kommer til at se ud.

Oscar: Vil beholde smilet på læben

Martin Jensens gruppe Oscar måtte forlade 'X Factor' efter første liveshow. De nåede at synge to sange på livescenen, hvoraf den ene var deres save me-song.

Gruppen består af vennerne Tobias Kølsen Herskind på 17 år og Malthe Sejthen på 18 år. Deres dommer lagde aldrig skjul på, at det var deres gode energi frem for deres sangtalent, der bragte dem hele vejen til liveshow.

Og spørger man, hvad der skal ske nu, er det også det første, de fremhæver.

- Vi skal i hvert fald blive ved med at have et smil på læben, siger Tobias Kølsen Herskind.

Derudover skal drengene afslutte gymnasiet, hvor de snart er færdige med 2.g på Aarhus Katedralskole. De går i samme klasse på skolens musiklinje, hvor de hovedsageligt spiller guitar.

- Så der er god mulighed for at blive ved med at synge sammen, siger Malthe Sejthen.

Wela & Garcia: Udgav allerede ny musik, den dag de røg ud

Efter andet liveshow var det Wela & Garcias tur til at forlade 'X Factor'.

Det betød, at gruppen efter blot to optrædener og en save me-song skulle tilbage til hverdagen.

For 18-årige Mathias Westermann Laursen og 19-årige Rumle Strunge, der udgør gruppen, betyder det dog ikke en pause med musikken.

For de to venner går på Sankt Annæ Gymnasium, hvor musik er en fast del af både skoleskema og fritid.

Derudover lavede vennerne allerede musik sammen længe før 'X Factor', og det har de tænkt sig at fortsætte med.

- Vi har spillet sammen under samme navn tidligere. Så Wela & Garcia skal bare fortsætte, hvor vi slap. Musik er stadig en af vores hovedhobbyer, siger Rumle Strunge.

Allerede samme fredag, som de optrådte sidste gang på 'X Factor'-scenen, udgav de de to numre 'Better Without' og 'Keep U Here' på Spotify, og planen er altså at fortsætte i det spor.

Lorenzo & Charlo: Vil flytte til Sjælland og lave musik

Lorenzo & Charlo var de tredje, der måtte forlade 'X Factor' 2022. Og gruppen, der består af brødrene Malik og Deniz Tanis på 18 og 20 år, var gået all in på projektet.

Faktisk droppede de begge to ud af frisørskolen, da de gik videre til bootcamp.

Derfor var det en helt ny hverdag, der ventede dem, efter at 'X Factor'-rejsen sluttede.

De flyttede tilbage til forældrene i Ikast, men de er ikke tvivl om, hvad næste skridt er: Drengene vil tilbage til Sjælland, de vil bo alene, og så vil de gå "100 procent efter musikken", siger lillebror Malik Tanis.

Det har de lært af deres dommer, Kwamie Liv. Og hun har også vist dem, hvordan de skal gøre.

- I 'X Factor' havde vi et skema, hvor alt, hvad vi skulle, og alle vores mål var skrevet ned. Sådan et skema laver vi også herhjemme. Og så følger vi det, og så skal vi lave en single, siger storebror Deniz Tanis.

Oliver Antonio: Orlov fra studiet og masser af musik

Oliver Antonios afsked med 'X Factor' blev dramatisk. Han endte i farezonen med Tina, der ligesom ham selv var Kwamie Livs artist.

Det endte med at være dommeren, der skulle vælge mellem dem, og hun valgte altså at sende Oliver Antonio ud. Efterfølgende sagde han, at det havde været den værst tænkelige situation at skulle dyste mod Tina.

Men selvom 'X Factor' er slut, er Oliver Antonio langtfra færdig med musik. Han fortæller, at han har udviklet sig meget både musikalsk og personligt i forløbet, og det vil han bruge fremadrettet.

Lige nu er planen, at han skal passe sit arbejde som gymnastiktræner og lave musik imens.

Han har nemlig taget orlov for idrætsstudiet indtil sommer, og derfor har han god tid til at fordybe sig.

Det vil han bruge på at producere sin egen musik – for det har 'X Factor' motiveret ham til.

Maria Ranum: Fortsætte som skolelærer og udgive sin vindersang

Maria Ranum blev den femte livedeltager, der måtte forlade 'X Factor'.

Hun var meget berørt, da afgørelsen blev truffet, men efter få dage var hun mere ovenpå og havde masser af planer for fremtiden.

Frem for alt er hun tilbage på sit arbejde som musiklærer på Allerød Privatskole, og det har hun ingen planer om at stoppe med.

- Jeg har glædet mig til at se mine kollegaer og chefer, som har støttet op og været der til alle shows. Og så er der snart forårskoncert, som jeg skal have gjort klar, siger hun.

Ud over sit arbejde som musiklærer har 31-årige Maria Ranum også planer med sin egen musik.

Hun kommer snart til at udgive sin 'X Factor'-vindersang, som hun selv har skrevet. I den forbindelse har hun flere møder planlagt med producere, der er på sagen. Derudover planlægger hun også at indspille og udgive sin version af Coldplay-sangen 'Atlas', som hun optrådte med til fjerde liveshow.

- Den karakteriserer meget mig, fordi teksten i omkvædet minder mig om mit arbejde, og så er den også teknisk udfordrende, siger hun.

Mille Bergholtz: London eller København, det er lige meget

Mille Bergholtz røg ud i semifinalen og blev altså nummer fire i årets 'X Factor'.

Forløbet har gjort, at hendes hverdag kommer til at ændre sig markant. Hun boede inden 'X Factor' hos sine forældre på Falster, men månederne i København har givet hende blod på tanden.

Hendes plan er nu at flytte hjem for en tid og tjene penge som lærervikar på den skole, hun også arbejdede på før. Men kun for en kort bemærkning, for Mille Bergholtz vil tilbage til storbyen.

Om det bliver København eller London, er hun ligeglad med – bare hun kan få lov til at lave musik.

- Drømmen er at producere mit eget og måske udkomme med en single. Det kunne også være megasejt at komme ud og spille. Det kribler, siger hun.

Hun fortæller også, at hendes dommer, Martin Jensen, har luftet en idé med at hjælpe hende ind på en musikskole i London.

- Det kunne også være rigtig spændende, siger hun.

Tina: Nyt hjem i København

Tina var fra start spået af bookmakerne til at gå hele vejen i 'X Factor'-finalen, og det gjorde hun altså også.

Hun kan nemlig forlade programmet med en flot tredjeplads.

Men det betyder ikke, at eventyret er slut for den unge færing. Hun droppede ud af gymnasiet og flyttede til København, da hun meldte sig til 'X Factor', og der har hun tænkt sig at blive.

- Jeg har brug for at flytte til Danmark. Jeg elsker Danmark, og det er det, jeg vil nu, siger Tina Mellemgaard.

Hun har skrevet musik, siden hun var 16 år og har også flere gange i 'X Factor' optrådt med sine egne sange. Blandt andet sangen 'Ord', der var en kommentar til de hårde beskeder, hun modtog på sociale medier, efter at hun var i farezonen.

Og hun har tænkt sig at fortsætte med selv at skrive og komponere.

- Jeg vil bare gerne i gang. Jeg skal lige sove i nat og måske slappe af i en uge, siger Tina Mellemgaard og tilføjer:

- Men jeg vil i gang, jeg laver ikke andet end at tænke musik, siger hun.

Men nu skal hun først direkte til Færøerne, da hendes mor er højgravid, og hun gerne vil være der, når hun bliver storesøster for fjerde gang. Hun har i forvejen fem søskende, hvoraf hun er den næstældste. Men bagefter er planen at finde et fast sted at bo i København, og så skal hun lave musik.

- 'X Factor' har gjort den drøm realistisk, siger hun.

Kári: Far til to og band

Kári gik hele vejen til finalen i 'X Factor', som han kunne forlade med en andenplads.

Han har haft et turbulent forløb, der startede med, at han var i farezonen i både første og tredje liveshow, men han er siden gået direkte videre hver gang og endte altså med at kunne kalde sig finalist.

Efter 'X Factor' bliver der for en stund noget helt andet end musik i centrum af Káris liv. Han skal nemlig være far til en lille pige i slutningen af april. Han har i forvejen datteren Karin Sofía på fire på med sin kæreste Áshild. Med familieforøgelsen håber han at kunne holde fri i nogle uger og være sammen med familien, som trofast har heppet fra tilskuerrækkerne de seneste uger.

Men han skal også lave musik. Det gjorde han også før 'X Factor', hvor han spillede med bandet The Kittys, som han er forsanger i.

Hvilken konstellation hans musikalske karriere kommer til at udspille sig i i fremtiden, ved Kári ikke. For bandet spiller rock, men han er blevet glad for Electronic Dance Music, som han har fokuseret på i 'X Factor'.

Uanset hvad kommer bandet nok til at skifte navn, så det passer bedre til den nye identitet efter 'X Factor'.

Mads Moldt

16-årige Mads Moldt forlod 'X Factor' 2022 som vinder. Han var fra starten bookmakernes favorit og har har klaret igennem alle liveshows uden at ryge i farezonen en eneste gang.

Og nu har han altså vundet hele showet, som han kan forlade med præmien, der er en pladekontrakt med Universal Music og udstyr til et hjemmestudie, hvor han selv kan producere musik.

Mads Moldt har allerede produceret sit eget musik, blandt andet vindersangen 'Clingy', som er udgivet under kunstnernavnet Meum Zel. Det er det navn, han fremover vil bruge i professionelle sammenhænge.

Nu skal Mads Moldt hjem til familien i Nordjylland og færdiggøre 9. klasse.

Inden 'X Factor' var planen, at Mads Moldt skulle på efterskole til august, men nu ved han ikke, hvordan det hele kommer til at se ud.

- Vi får se, om jeg skal på efterskole. Der er ikke nogen sådan rigtig plan lige nu, men måske. Jeg skal i hvert fald hjem og have klart perspektiv igen efter de her to måneder, siger han.

Hans dommer, Thomas Blachman, har desuden store planer for ham.

Han fortæller, at han allerede har fået mange tilbud på Mads' vegne, og at han vil forsøge at sætte ham op med Citybois' manager.

- Jeg vil gerne have, at han hjælper Mads nu med at sige nej til alle de ting, man skal sige nej til, så han forbliver så god, som han er, siger dommeren.

Se 'X Factor' på TV 2 PLAY.