Her er de fem danske sange, som tjente flest penge i udlandet i 2021

Ud over at se hvilke danske sange, der har tjent bedst i udlandet, finder du i bunden af artiklen en topfem over største udenlandske hits herhjemme.

Hvilke danske hits har flest personer i udlandet haft i øregangene det forgangne år?

Det kan en netop offentliggjort rapport fra Koda nu løfte sløret for.

Rettighedsforeningen har som led i sin årsberetning opgjort, hvilke danske sange der i 2021 dominerede hitlisterne i udlandet – og derved kunnet lave en liste over de hits, der har indkasseret flest penge.

Koda sørger for, at komponister og sangskrivere modtager betaling, når deres musik afspilles. Derfor er hitlisten også en opgørelse over indtjeningen på de danske musiknumre, hvor mindst en af skaberne bag er medlem af Koda.

Herunder kan du se en top-fem over de danske sange, der har hittet mest i udlandet – og det er ikke nødvendigvis nye sange.

Her er de fem danske sange, som tjente flest penge i udlandet i 2021

 1. '7 Years' af Lukas Graham

  Sangen '7 Years' af bandet Lukas Grahm indtager førstepladsen for mest indtjenene danske sang i udlandet 2021. 

  Der er fjerde år i streg, at sangen er at finde i top-to.

 2. 'Barbie Girl' af Aqua

  På anden pladsen er en gammel kending fra 90'erne at finde. Nemlig poplegenderne Aquas hit 'Barbie Girl' fra 1997, der altså stadig hitter – også i udlandet.

 3. 'Dolphin' af Oh My Girl

  Tredjepladsen indtages af en gruppe, som ikke lige umiddelbart leder tankerne over på Danmark. Men hvor nummeret 'Dolphin' synges af den populære sydkoreanske gruppe Oh My Girl, er det tre danske sangskrivere, som står bag nummeret. 

  Sangskriverne Jeppe London Bilsby, Celine Svanbäck og Lauritz Emil Christiansen er derfor årsagen til, at sangen er at finde på listen. 

 4. 'Love Someone' af Lukas Graham

  Lukas Grahams 'Love Someone' er for andet år i træk at finde på top-fem, men hvor den sidste år lå nummer et, er den nu at finde på fjerdepladsen.

 5. 'Solo Dance' af Martin Jensen

  Den danske DJ-stjerne og nuværende 'X Factor'-dommer placerer sig på top-fem listen sidsteplads med nummeret 'Solo Dance'. Et nummer som blev udgivet i 2016.

Med undtagelse af 'Dolphin', som indtager tredjepladsen, er alle sangene gengangere fra sidste års liste, selvom placeringerne dog har rykket sig en smule. For eksempel er 'Barbie Girl' med Aqua rykket fra en tredjeplads til en andenplads.

The Weeknd dominerer i Danmark

Ud over at have opgjort de mest indtjenende danske sange i udlandet har Koda også vendt blikket indad og set på, hvilke internationale sange der i 2021 hittede herhjemme.

På listen er én canadisk hitmager særligt dominerende: The Weeknd.

Han er at finde på hele tre ud af fem pladser i toppen. Alle tre numre er fra kunstnerens album 'After Hours', der sidste år gik nummer ét i flere end 20 lande.

Listen over topfem udenlandske sange, der hittede i Danmark, kan du se her:

1. 'Blinding Lights' af The Weeknd

2. 'In Your Eyes' af The Weeknd

3. 'Dance Monkey' af Tones and I

4. 'Save Your Tears’ af The Weeknd

5. 'Don’t Start Now' af Dua Lipa

Koda udbetalte sidste år 837 millioner kroner til rettighedshavere i ind- og udland for musik spillet i hele verden i 2021 og tidligere år. I alt modtog godt 28.000 Koda-medlemmer udbetaling på sammenlagt 385.831.869 millioner kroner i 2021.