X Factor

Dommer og deltager har flere ting tilfælles – og det har udviklet dem begge

Dommer Martin Jensen er stolt af sin andenplads med Kári. De har på flere punkter kunnet inspirere hinanden under 'X Factor'.

Martin Jensen nævnte det fredag aften under 'X Factor'-finalen: Kári Fossdalsá, som endte med en andenplads efter Mads Moldt, har en utrættelig arbejdsmoral.

Selvom han har været i farezonen to gange og flere gange har været dømt ude af bookmakerne, har den 25-årige færing formået at bevare en kæmpe gejst og er gået på scenen med et selvsikkert smil fredag efter fredag.

Netop den arbejdsmoral genkender Martin Jensen. Og derfor har deres samarbejde været så godt, siger han.

- Jeg ser mig selv i Kári. Jeg genkender det med at opgive ting og forfølge sin drøm med den kæmpe dedikation, han har.

Dommeren har ingen ærgrelse ved, at Kári Fossdalsá ikke vandt. Martin Jensen er stolt af sin deltager uanset:

- Kári var ham, man håbede vandt. Mads var den, der skulle vinde, siger han.

Øvet sig til en skade

Martin Jensen pointerer blandt andet, at Kári Fossdalsá på en uge lærte svensk, da han skulle synge en svensk sang.

En anden uge løb han flere lange ture for at få styr på kondien til en teknisk svær sang.

Og denne fredag endte Kári Fossdalsá faktisk på skadestuen, fordi han havde overtrænet med sang.

Han havde øvet sin finaleoptræden så meget, at han var blevet øm i musklerne omkring ribbene. Det kunne vagtlægen konstatere efter et tjek. Derfor var det heldigvis ikke værre, end at Kári Fossdalsá godt kunne synge.

Derudover har Kári Fossdalsá været væk fra sin lille familie bestående af Áshild, som er højgravid, og sin fireårige datter, Karin Sofía, i månedsvis for at forfølge drømmen i 'X Factor'. Det har heller ikke været nemt.

- Jeg er også selv flyttet fra Jylland til København for at forfølge min drøm, siger Martin Jensen, der oprindeligt kommer fra Sorring i Midtjylland.

Som helt ung dj startede han sit eget mobildiskotek, og efter han begyndte at producere musik selv, kontaktede han ihærdigt et pladeselskab igen og igen. Og til sidst droppede Martin Jensen den sikre karriere i sin fars virksomhed i hjembyen for at forfølge dj-drømmen.

En kæmpe udvikling

Kári Fossdalsá ved godt selv, at han er en arbejdshest, der knokler, når det kræves.

- Hvis jeg går ind til noget, så går jeg 100 procent efter det, siger han efter finalen.

Martin Jensen kan også se, at 'X Factor' har givet Kári Fossdalsá en fornyet selvtillid, fordi han har oplevet, hvordan dedikationen har fået ham helt til 'X Factor'-finalen.

- Manden kom ind som det mest nervøse nervesammenbrud nogensinde og sagde "ja" og nikkede. I dag går han op og leverer en kærlighedssang til sin kæreste foran hele Danmark og smider sit hjerte fladt på jorden. Det er stort, siger han.

Smilet tilfælles

Også Kári Fossdalsá mener, at han og Martin Jensen har haft en godt samarbejde, fordi de kan spejle sig i hinanden. For hans vedkommende er det dog ikke kun arbejdsmoralen, han nævner. Det er humøret.

- Martin er også en af de bedste til at sprede glæde, og han vil alle det bedste.

Hvor Martin Jensen sidste år gik ind i semifinalen uden deltagere, havde han i år to med. Ligesom han har gjort sine deltagere bedre i liveshows, så har deltagerne også gjort ham til en bedre dommer.

- Det gør de. De snakker ikke bare. De kører på, siger han og peger selv på Káris evige positive sind.

- Der ville ikke være noget mere nederen, end hvis han stod og var sur over at være nummer to. Jeg er så stolt, og han er den rigtige i finalen, slutter Martin Jensen.

Han kan ikke svare på, hvorvidt han skal være dommer igen næste år.

Har du selv lyst til at være med i 'X Factor' 2023? Så kan du tilmelde dig precasting her.